Sprookjesbos :: sprookjeskasteel :: de kleine zeemeermin
 

Er  waren eens een kleine zeemeermin die woonde in een mooi onderwater kasteel. Toen zij 16 jaar was geworden mocht ze van haar vader Neptunes naar boven. Eenmaal boven zag ze een groot schip van een prins. Opeens gooide een grote golf de prins van het schip. Zo snel als ze kon zwom ze naar hem toe en bracht de prins naar het strand. Hij was bewusteloos, en ze bleef de hele nacht bij hem. Toen ze volgende ochtend stemmen hoorde, dook ze vlug weer in het water.

Sinds die tijd kon de kleine zeemeermin nergens anders meer aan denken. Omdat de prins een mens was ging de kleine zeemeermin naar de zeeheks. Deze woonde in een huis dat gebouwd was van oude scheepswrakken en werd bewaakt door zeedraken. De zeeheks gaf haar een toverdrank. Als je deze toverdrank drinkt krijg je twee benen, maar elke stap zal zijn als of je op glasscherven loopt. Maar als de prins niet met je trouwt dan zal je in zeeschuim veranderen. In ruil hiervoor wil ik je stem, zei de heks.De kleine zeemeermin ging snel naar het strand waar zij de prins had neergelegd, ze dronk de drank en verloor meteen haar stem en viel flauw. 
Toen ze weer haar ogen opende stond de prins voor haar en vroeg wie ze was. Maar ze kon geen antwoord geven.De prins nam haar mee naar haar kasteel, maar elke stap deed erg pijn. Ze kreeg een mooie prinsessenjurk aan. De prins nam haar mee in zijn rijtuig en liet haar zijn koninkrijk zien. 

Toen besloten zijn ouders dat het tijd werd om te trouwen en ze nodigden de prinses van een naburig koninkrijk uit. De kleine zeemeermin werd bang, want als de prins niet met haar trouwde zou ze veranderen in zeeschuim. Ze keek naar de zee en zag haar zusters. In ruil voor hun lange haren had de zeeheks hen een mes gegeven. Deze moet je in het hart van de prins steken en de druppels bloed over je voeten laten stromen dan wordt je weer een zeemeermin zeiden de zusters. De kleine zeemeermin kon de lieve prins geen kwaad en gooide het mes weg. Ze dook in zee om tot zeeschuim te worden veranderd. Maar de prins dook achter haar aan en zei dat hij met haar wilde trouwen. Het werd een mooie bruiloft en ze leefden nog lang en gelukkig...

 
klik hier om terug te gaan
naar de sprookjes
 

liefdeshut I sprookjesbos I speelstrand I piramide I ontdekkerstad I schatkist
Copyright Kristof Boeckx - www.PencilPoint.be - All rights reserved


.

Speelstrand
Kruiswoordenplein
Raadseltjeszolder
Kleurmuseum
Koksmuts
Jukebox
Bioscoop
Ontdekkerstad
Weersmachine
Wenskaartenhut
Gastenboek
links
Schatkist
Mini-Avontuur
E-mail ons
Zoeken