Speelstrand :: bioscoop :: chicken run
 

Het verhaal:
Het boerenechtpaar Tweedy heeft een kippenfarm. Mevrouw Tweedy regelt de financiën en Meneer Tweedy verzorgt de kippen. Het kamp lijkt nogal op een krijgsgevangenenkamp, met hoge hekken vol prikkeldraad, nachtelijke controles, woeste waakhonden en kippenhokken die als een soort barakken zijn opgesteld.

De jonge kip Ginger wil niets liever dan ontsnappen, maar ze wordt telkens betrapt en eindigt dan een paar dagen in het kolenhok. De andere kippen vinden het kampleven ook geen pretje, maar tonen aanmerkelijk minder interesse in de wereld buiten het hek. Goed, soms verdwijnt een collega in de pan van de familie Tweedy, maar ontsnappen is nu eenmaal onmogelijk en wat moet je dan, als kip?

Dan begint Mr. Tweedy te bouwen aan een grote, geheimzinnige machine en lijkt het er op dat het bedrijf de produktie wil verleggen van eieren naar 'kiptaarten'.

Gelukkig valt op een dag de oplossing van het probleem letterlijk uit de hemel: de haan Rocky (met de stem van Mel Gibson) landt op de kippenfarm. Hij kan kennelijk vliegen en hoewel dat vrij ongebruikelijk is voor een haan komt het nu goed van pas want de kippen willen dat ook graag leren om zo de pleiterik te kunnen maken. En zo beginnen in het diepste geheim de
vlieglessen. 


E
en uitstekende film, vol humor en (voor wie snapt hoe moeilijk het is om zoiets te maken) verbazende scènes. Een aanrader!

terug naar de bioscoop
 

liefdeshut I sprookjesbos I speelstrand I piramide I ontdekkerstad I schatkist
Copyright Kristof Boeckx 1997-2002


.

Speelstrand
Kruiswoordenplein
Raadseltjeszolder
Kleurmuseum
Koksmuts
Jukebox
Bioscoop
Ontdekkerstad
Weersmachine
Wenskaartenhut
Gastenboek
links
Schatkist
Mini-Avontuur
E-mail ons
Zoeken