Speelstrand :: bioscoop :: blinker en het bagbag juweel
 

Het verhaal:
Zomervakantie, in huize Blinker gaat alles zijn gewone gangetje. Ellen blokt voor haar herexamen en is niet te genieten; mams strijkt nog steeds de plooien glad en paps...ja, die is onverbeterlijk. Hij is nu lid van de heemkundige kring. Wat paps aandeel in die kring betekent, is voor Blinker een raadsel.

Blinker maakt, samen met paps, een fotoreportage van de kostbare kunstvoorwerpen die zich in het kasteel bevinden. Op weg naar huis wordt Blinker de weg versperd door de Red Vampires, de plaatselijke hooligans. Blinker wijkt uit en ramt Pastoor Boeck die vanuit de andere kant kwam aangefietst.

Blinker brengt pastoor Boeck terug naar de kerk. In de kerktoren staat een antieke telescoop. Pastoor Boeck gelooft in reïncarnatie en is uitermate geïnteresseerd in bovennatuurlijke verschijnselen.  Pastoor Boeck stelt voor om enkele boeken over dit onderwerp op te halen in de dovenschool, waar hij directeur van is. Als ze de school verlaten wacht hen een onaangename verrassing: wegens instortingsgevaar is de school onbewoonbaar verklaard. Waar de kinderen het komende schooljaar naartoe moeten weet hij niet, want geld voor verbouwing ontbreekt. 

's Nachts verschijnt de geest van de barones in Blinkers droom. De volgende morgen aan de ontbijttafel leest mams in de krant het overlijdensbericht van de barones. Ze is afgelopen nacht overleden!

In haar testament laat de barones het kasteel over aan Ward, de boswachter, haar jarenlange vriend en vertrouweling. Het kostbare BagBag-juweel gaat naar de dovenschool, waar ook Sara les volgt. De grootvader van de barones, die ook doof was, liet destijds de school bouwen. 

Er is alleen één probleem: niemand weet waar het juweel zich bevindt. Blinker wil kost wat kost de dovenschool redden. Een éénmansspeurtocht naar het kostbare BagBag-juweel begint.

terug naar de bioscoop
 

liefdeshut I sprookjesbos I speelstrand I piramide I ontdekkerstad I schatkist
Copyright Kristof Boeckx 1997-2002


.

Speelstrand
Kruiswoordenplein
Raadseltjeszolder
Kleurmuseum
Koksmuts
Jukebox
Bioscoop
Ontdekkerstad
Weersmachine
Wenskaartenhut
Gastenboek
links
Schatkist
Mini-Avontuur
E-mail ons
Zoeken