vijverproblemen ? ... wij komen ter plaatse voor een natuurlijke oplossing

bel 089 305462 voor interventies in BelgiŽ en Nederland !


diensten, producten, werkwijzen...
Je hebt problemen met algen, troebel water, geurhinder, vissterfte, niet werkende (moeras)filters, enz. Je hebt al alles geprobeerd, of de begrippen pH, GH en KH zeggen je niets. Wel, wij komen langs. " vijverdokter " is een team van bio-en landbouwingenieurs, een bodemkundige en een dierenarts. Uiteraard komen wij niet tesamen, wij werken complementair en zijn er voor:
Onderzoek en behandeling, van uw vijver op basis van volgende belangrijke diagnosen:
-wateranalyses... pH,globale en     carbonaathardheid
-ammonia, nitraat, nitriet
-fosfaat, CO2
-zuurstof,redox, BOD, COD
-chloor en chloramine
-temperatuur en volume
-filterwerking
-nutriŽnten en spoorelementen
Het is belangrijk om een aantal van deze testen ter plaatse te doen omdat men enkel dan over de juiste meetwaarden beschikt. Wij gaan uit van een hollistische aanpak, d.w.z. dat wij de vijver als een ecologisch geheel beschouwen van water, mineralen, lucht, levende organismen en planten. Wij doen niet aan symptoombestrijding maar maken en houden uw vijver gezond in zijn totaal milieu. We gebruiken geen chemicaliŽn maar enkel biologische producten.
Voor grote vijvers verkrijgen wij slib- en geurreductie d.m.v. "biologisch baggeren". Dit gebeurt met gebiofixeerde micro-organismen en zonder baggerboten, kraanwerk, transport of dure stortkosten.

Een gezonde vijver met behulp en respect voor de natuur


klik voor info en kostprijs

Alle leven komt van de zon.
D.w.z. het zonlicht dat op groene waterplanten valt, zet de fotosynthese in gang. Een deel van de energie wordt opgeslagen in een suikermolecule, die werd opgebouwd uit kooldioxide en water. Die suiker is de energiebron bij lichaamsprocessen en zorgt voor de opbouw en groei van planten en dieren. Planten zijn primaire producenten, zij alleen kunnen organische stoffen opbouwen uit CO2 en water. Planteneters zijn eerste-orde consumenten. Hiertoe behoren protozoa en watervlooien. Tweede-orde consumenten eten die van de eerste orde enz. Grote vissen eten kleine vissen. BacteriŽn en fungi eten dan weer dode materie en zetten het terug om in voedingsstoffen voor planten, zo is de kringloop gesloten.
De keten alg-watervlooi-vis-reiger start met 10 ton algen om 1 kg reiger op te leveren. Dit verklaart waarom er zoveel (nuttige) algen kunnen zijn in een vijver, maar slechts 1 reiger.
Hoewel we ons meestal niet bewust zijn van hun aanwezigheid, zijn de meeste organismen bacteriŽn. Over het algemeen geldt: hoe kleiner het individuele organisme, hoe meer ervan aanwezig zijn in het milieu. In een schepje aarde zitten meestal enkele insecten, duizenden minuscule nematoden en miljarden bacteriŽn. Wij zijn ervan overtuigd dat "goede" micro-organismen de sleutel vormen voor een heldere en gezonde vijver. In onze analyse en behandeling zal naast de basisvoorwaarden (zie linker kolom) zeer veel aandacht gegeven worden aan de vijverbiologie.

Voor onze milieuactiviteiten en micro-organismen klik op:


WOLFSBERG milieudeskundigen
SEREX-BIO micro-organismen


voor calamiteiten en urgenties:
verhuur van vijverbeluchting (blowers, plaatbeluchting, luchtgordijnen, aktieve zuurstof onder druk)
verhuur van vijverfilters (biofilters, aktieve koolfilters, kamerfilters, vortex, beadfilters, moerasfilters)


       
tuinvijvers      koivijvers      parkvijvers