» FOLDER EN PRIJZEN

  » PRIJSAANVRAAG

  » WOLFSBERG ENGINEERING

  » SEREX-BIO

  » BIOFILTER

  » VIJVERPROBLEMEN


voor particulieren

Je hebt geen mogelijkheid voor een rioolaansluiting en toch de verplichting om het afvalwater te reinigen alvorens te lozen.
Nu is er in plaats van dure mechanische systemen een volwaardig alternatief, een natuurlijke filter, de kokosfilter.
Het kokos biobed of kokosfilter is afgestemd op het reinigen van vooral huishoudelijk afvalwater.
Het is geen apparaat of machine, wel een eenvoudige filter, bestaande uit een behuizing opgevuld met 100% natuurproducten: kokosnootbast geŽnt met micro-organismen en specifieke ingrediënten zoals maritieme calcairen, fosfaatbinders en gebiofixeerde goede bacteriŽn.


Randdoorsnede ondergrondse kokosfilter:


 • Prijs: goedkoper dan andere systemen, zowel in aanleg, verbruik als onderhoud. Tientallen realisaties bewijzen het.
 • Zelfbouw is mogelijk, wij leveren de materialen en doen de begeleiding. De plaatsing kan boven- of ondergronds, de vorm kan die van een bloembak zijn of volledig geÔntegreerd in de tuin, haast onzichtbaar.
 • Opstart = automatisch, wij enten op voorhand de kokosvezels met de juiste micro-organismen, zodanig dat de filterwerking vanaf het eerste uur efficiŽnt verloopt.
 • Neem vrijblijvend contact op (tel 089/305462) info@kokosfilter.be , wij kunnen de toestand ter plaatse evalueren, de subsidiemogelijkheden en een volledige beschrijving van de uitvoering opmaken.
  Bereikte waarden effluent bij volle belasting: COD: 30 - 40 mg/L,   ZWS: 5 mg/L  (norm = 250 mg/L COD en 60 mg/L ZWS)


 • voor professionelen

  (grootverbruikers, steden, gemeenten, bedrijven, architecten en ontwerpers infrastructuur)

  Als studiebureau zorgen wij, in samenwerking met technische diensten voor: studie, dimensionering, planning, bestekken, werfopvolging, analyses voor kokosfilters, biobedden, biorotoren e.a.

    

  We onderscheiden 2 systemen kokosfilters, allebei gebruikmakend van kokosvezels. Het ene systeem, 'droge kokos biobed' genoemd verwerkt het afvalwater in een doorstroom, zodanig dat de filter niet ondergedompeld blijft. De noodzakelijke beluchting gebeurt door een natuurlijke convectie. Het hoogteverschil tussen inlaat en uitlaat bedraagt minimum 1 m. Dit systeem zal dan ook vaak een dompelpomp vereisen om het hoogteverschil te overwinnen. Het andere systeem, 'ondergedompeld kokos biobed' genoemd verwerkt het afvalwater continu ondergedompeld en kan gravitair opgesteld worden, er zitten maar enkele cm hoogteverschil tussen in- en uitlaat. Dit systeem vraagt wel extra beluchting d.m.v. een electrische surpressor welke eventueel met wind- of zonnenergie kan aangedreven worden.  Meer technische info op aanvraag (tel 089/305462) info@kokosfilter.be

  Kokosfilter voor een restaurant:


  This site and coconut fiber filter principle is © Copyright Wolfsberg cvoa, Bergbeemdstraat 54 te B-3600 GENK, VAT BE 0449 670 620, All Rights Reserved