De Samme is niet de Sabis

 

Enige tijd geleden kocht ik het boek:

Hans Rombaut, Julius Caesar in België, Wetteren, Universa Press, 2006.

Bij het zoeken naar het door deze auteur "gevonden" slagveld van de Sabis, bemerkte ik al gauw dat hij verwijst naar een beekje dat onmogelijk kan doorgaan voor de brede rivier met hoge oevers uit De Bello Gallico. Naargelang mijn documentatie groeide, kreeg ik problemen met allerlei aspecten van het verhaal over Samme = Sabis. Ik ben ervan overtuigd dat het kant noch wal raakt en na grondig onderzoek kan ik bewijzen, met door iedereen te controleren materiaal, dat het betrokken hoofdstuk II vol fouten staat.

Mijn materiaal verzamelde ik in een uitgebreid dossier met veel stafkaarten en foto's (veertigtal pagina's). Daarnaast schreef ik een een inleidende samenvatting (negen pagina's).

 

Lees de samenvatting De Samme is de niet Sabis. Hier klikken.

 

In het dossier zijn mijn documenten chronologisch gerangschikt. Ze volgen de lijn van mijn nota’s en staan dus niet in een, voor de lezer, logische volgorde. Ik begon  in de zomer 2007 met de Samme te zoeken en publiceer dus vooraan dit materiaal,  later bezocht ik het Kanaal Brussel-Charleroi, kwam vervolgens in het mijnengebied rond Jolimont en eindigde in Rue César te Fayt.  Het dossier geeft vanaf het begin alle details van mijn boeiende zoektocht naar de vermeende  Sabis van Hans Rombaut.

Bekijk het volledig dossier! De Samme is niet de Sabis. Hier klikken.

 

Contact: armand.sermon@skynet.be