Wat is ericksoniaanse hypnose

 
 
   
 
 
 
 

 

In het perspectief van Erickson, beschouwt men hypnose als een natuurlijke staat die zich bij de meesten onder ons regelmatig voordoet in het leven van elke dag.
Het is een soort "trance" of een staat van spontane zelfhypnose die de automobilist overkomt die zich erover verbaast dat hij behouden is aangekomen zonder zich zelfs bewust te zijn geweest van het doorlopen traject of de uitgevoerde manoeuvres, of bij de lezer, zo gepassioneerd door zijn boek, dat hij niets meer ziet of hoort van wat er rondom hem gebeurt.

De persoon gaat dus leren om dieper te treden in deze staat van trance. Iedereen is in staat om dit te leren. Het spreekt voor zich dat het hier gaat om een samenwerking tussen twee personen, waarbij er geen sprake is van iemand hypnotiseren tegen zijn wil in, evenmin van hem dingen te laten doen die zouden ingaan tegen zijn waarden en principes.

De persoon komt in een andere manier van relatie tot zichzelf, die niet meer door de filter van het bewuste, rationele en logische passeert, maar waar hij leert om vertrouwen te hebben in zichzelf om beter zijn kwaliteiten en hulpbronnen te gebruiken.

Als u interesse hebt in deze methode, schrijf dan naar Debora Schnitzer

   
 
       
   
home page
 
 
      Feux d'Opale asbl  -   Opaalvuur vzw          
Debora Schnitzer
39, Fazantenlaan - 3090 Overijse - Belgique
TEL - FAX : 32 (0)2 688 23 11
created and developed by Véronique Gilman   -  last update 6/03/03