Malibou

|   > Mali <   |   > Infolinks <   |   > Rondreizen <   |   > Contact <   |

wijze reizen in Mali
Aboubacrine Ag Moha


Muziek en artisanaat


Muziek
Mali is een bakermat van vele muziekgenres: de blues van wijlen Ali Farka Touré, de opgewekte melodiën van Habib Koite, de machtige griotstemmen van Salif Keita en Oumou Sangaré, de pakkende liedjes van Boubacer Traoré en Touareggroepen zoals Tinariwen en Tartit. De Malinese muziek heeft de wereld veroverd maar kun je nog altijd ter plaatse live meemaken. In Mali worden van november tot maart over het hele land vele muziekfestivals georganiseerd. Het bekendste is 'le festival au désert' in Essakane op 60 km ten noorden van Tombouctou, begin januari. Ook het festival op de Niger, in Segou, heeft internationale allures gekregen.
Een overzicht van alle festivals vind je op
www.malitourisme.com en www.officetourisme-mali.com

Malibou is thuis in Tombouctou en op het festival au désert maar neemt je ook mee naar het festival van je keuze. Laat weten naar welk festival je wil en Malibou geeft je een prijs met alles erop en eraan.


Artisanaat
Overal in Mali vind je prachtige ambachtelijk gemaakte gebruiksvoorwerpen. Malinezen weven, bakken, smeden en kleuren en dat resulteert in maskers, beelden, juwelen, stoffen, aardewerk...
Abou behoort in de Touareggemeenschap tot de kaste van de smeden. Zijn vader leerde hem het beroep van edelsmid. Tijdens 'la saison morte', als er geen toeristen zijn, vind je hem aan het aambeeld. Hij is bij uitstek goed geplaatst om je wegwijs te maken in het Touaregartisinaat en opent eveneens voor u de weg naar de artisanale markten in Mopti en Bamako.

Klik hier voor een audio-visuele impressie.> Dogonland <

> Water in de woestijn <

> Lemen steden <

> Muziek & Artisanaat <
Foto's: © Ann Moeyersoms