Welkom op de website van Roger Vanhoeck

  Start Roger als auteur Wonen en werken Hobby's Bibliografie Bekroningen Lezingen Lestips Boekingen

 
  Als heksen herleven
    nieuw nieuw nieuw  

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Eind 2013 werd mijn boek 'Heksen moeten branden' voorgesteld aan pers en publiek in het historische kader van de Havesdonckhoeve te Wintam. (Bornem).
Tijdens mijn 'woordje' maakte ik van de gelegenheid gebruik om aanwezige toneel- en filmregisseurs (en acteurs) te wijzen op de onmiskenbare filmische kwaliteit van het boek. Een bewerking tot een script lag voor de hand.

Mijn suggestie viel niet in dovenmansoren, de mensen van het Klein-Brabants Boerenerf waren onmiddellijk enthousiast. Zij dachten ongetwijfeld terug aan de grote succesproducties uit het verleden zoals 'Het gezin van Paemel' en 'De Boerenkrijg'. Ik zette me meteen aan het werk. Een paar weken later was 'De Heks van Nattenhaasdonck' voor de tweede keer geboren.

Frans Spiessens van het Klein-Brabants Boerenerf nam contact op met toneelkring 'De Morgenster' en huisregisseur Fons De Smedt uit Hingene. Ook die samenwerking was snel geklonken.

Ondertussen is er al een hele weg afgelegd. Fons De Smedt toetste mijn scenario aan de mogelijkheden van decor en geluid, suggereerde hier en daar een aanvullende scène en ging op zoek naar een vijftigtal acteurs en figuranten voor een beklijvend en ontroerend massaspel op de binnenplaats van de Havesdonckhoeve. Geen sinecure als je weet dat er volksverhuizingen op til staan, soldaten te paard over de scène galopperen en rechtbanken moeten worden opgericht. Misschien sterft er zelfs een heks op een heuse brandstapel!

Laat u op 15-16-17 september 2017 betoveren door overrompelend spel van acteurs, door licht en geluid, door het fascinerend kader van de hoeve. Maar, laat u ook ontroeren, want uiteindelijk gaat het stuk over recht en onrecht, corruptie, macht en onmacht ,meer dan vierhonderd jaar geleden.
Misschien vindt u een antwoord op de vraag of er na al die eeuwen echt zoveel is veranderd.

Ik hoop u van harte op één van deze avonden te mogen begroeten.

Roger Vanhoeck
Auteur

P.S. Ik voeg ook nog enkele recensies toe van het boek.

 
 

 

 

Persbericht: Werkbeurs voor Roger Vanhoeck

Na twee eerdere publicaties over de holocaust - 'Verboden muziek' over het orkest in het concentratiekamp van Auschwitz en 'Zij zijn God niet' over de medische experimenten bij de nazi's - schrijft de Puurse auteur, Roger Vanhoeck, momenteel aan een jeugdroman over het getto van Budapest.

 

   

 

 

 

.

Het is de bedoeling het manuscript nog dit jaar klaar te hebben zodat het in 2018 kan worden gepubliceerd.

Hiervoor wordt hem door SABAM for CULTURE in de categorie Literatuur Fictie een werkbeurs toegekend van 1000 euro.

Deze werkbeurs zal hoofdzakelijk worden gebruikt voor het financieren van excursies naar en in Budapest (en omgeving) en de kosten voor plaatselijke gidsen.

In het te publiceren werk zal het logo van Sabam for Culture worden geprint.

 

 

 

Webdesign: Linda De Brouwer