Terug naar HOME Films > Bespreking > Zware Jongens

Zware Jongens


Zware Jongens
Gegevens
Samenvatting
Recensies
Scenario-extracten
Foto's

 

Gegevens

Langspeelfilm uit 1984, 104 min, in kleur en Nederlands gesproken
Productie: Emotion Pictures/René Vlaeyen Productions
Regisseur: Robbe de Hert
Scenario: Pierre Platteau en Robbe De Hert
Montage: Chris Verbiest
Fotografie: Ralf Boumans
Vertolking: Gaston Berghmans, Leo Martin, Lieve Cools, Carl Huybrechts, Eric Clerckx, Jef Burm, Paul- Emile Van Royen, Jan Decleir e.a.

boven

Samenvatting

ZWARE JONGENS is het verhaal van twee totaal verschillende zware gevallen. De ene, Gaston, groeide op aan de zelfkant van de maatschappij en ontwikkelde zich tot een goede brandkastkraker. Hij is vrijgezel, gaat zo weinig mogelijk om met andere mensen en geniet op zijn manier van het leven. Leo, daarentegen, is eigenlijk een zeer burgerlijk iemand: hij leeft ver boven zijn stand, maar heeft een gouden hart. Door het gebruik van vervalste cheques en ongedekte creditcards tracht hij de schijn hoog te houden, maar hij belandt daardoor in de meest benarde situaties. Hij tracht het ene bedrog met het andere te verhelpen. Hij tracht alles in het werk te stellen om zijn jonge maitresse Linda en zijn zoon Eric een plezier te doen. Door een toeval wordt het lot van Leo aan dat van Gaston gekoppeld, zeer tot hun ongenoegen. Toch zal ook Gaston vallen voor het ruime hart van Leo. Behalve dan wanneer Leo praat over zijn Linda, want daar zit hij volgens Gaston totaal verkeerd.
Na een aantal fratsen en grollen zal Gaston partij kiezen voor de wat wereldvreemde Leo en weigert hij zijn diensten te verlenen voor de volgende slag, als Leo daar niet bij betrokken zou worden. Zij zijn echter verstrikt in het net van echte gangsters en moeten om daaruit te ontsnappen beroep doen om de grote middelen.

boven

Recensies

Blijft natuurlijk de vraag: is het een goede film? Lees hier wat de schrijvende pers ervan vond:

 

Scenario-extracten

U kan hier enkele pagina's uit het originele scenario bekijken:

boven

Foto's

Zware Jongens - foto 1
Zware Jongens - foto 2

boven