Version française ici

 

Blue Tibet

 

 

Welkom op de Blue Tibet site.

De bewoners van het Dak van de Wereld worden sinds de Chinese invasie in 1959 op bloedige, uiterst wrede wijze onderdrukt. De gevolgen zijn huiveringwekkend: een dodencijfer van ruim een miljoen op een bevolking van zes miljoen, doelbewuste vernietiging van de Tibetaanse cultuur en taal, verwoesting van kloosters en heilige plaatsen, verbranding van heilige manuscripten en verbanning van de Dalaï-Lama naar India, waar duizenden vluchtelingen een bescheiden poging doen een van de fraaiste culturen ter wereld nieuw leven in te blazen.

Een land en een cultuur zijn stervende. En dat terwijl vrijwel de hele internationale gemeenschap er onverschillig onder blijft. Het gebeurt onder onze ogen.

 Deze site wil een bescheiden bijdrage leveren aan het openbaar maken van het drama dat het Tibetaanse volk doormaakt. Want het is voor een deel ook onze vrijheid, de Vrijheid, die tegelijk met die van Tibet stervende is.

 Maar in de allereerste plaats wil deze site u mogelijkheden bieden om in actie te komen. Beperkte mogelijkheden, maar wel nuttig en concreet.

 

 

 

Wat u op deze site kunt aantreffen:

 

- een korte schets van de situatie in Tibet.

- de mogelijkheid tot het aanvragen van uw `Tibetaanse paspoort': het Blue Book.

- informatie over het Tibetbureau in Brussel.

 

Namens de Tibetanen, hartelijk dank voor uw aandacht.