Zoals eerder aangehaald was Nevi al vroeg begunstigd met grafisch talent. Het kon dan ook niet anders dat hij later een aanverwante job zou vinden. Sinds 1987 werkt hij als grafisch medewerker bij de gemeente Diepenbeek waar hij naast layoutwerk zowat twintig jaar alle drukwerk voor deze instelling uitvoerde met een offsetpers. Door vergevorderde ontwikkelingen in de grafische wereld is het vandaag gunstiger om drukwerken te printen of uit te besteden aan professionele drukkerijen. Nevi gebruikt dus nog maar sporadisch zijn offset maar is daardoor één van de laatste gemeentelijke drukkers.

Voor zijn dagelijkse job heeft hij als graficus talrijke ontwerpen gemaakt. Van affiches, folders, uitnodigingen, wenskaarten, logo's, situatieplannen, flyers, spandoeken, tentoonstellingspanelen, bonnen enz. De laatste jaren is er ook nog foto- en videobewerking bijgekomen en het werk met de snijplotter. Dit laatste, is meestal in functie van de verkeerstechnische dienst (verkeersborden en bewijzering) en heeft geleidelijk aan het drukken vervangen.

 

Ook in zijn vrije tijd houdt Nevi zich bezig met grafisch werk. Heel wat vrienden, muzikanten, kennissen en familieleden doen vaak beroep op hem. Er is veel vraag naar eenmalig drukwerk zoals allerhande aankondigingen, kaartjes voor geboorte, huwelijk, herdenking, verjaardag, menu's enz.

Sommige verenigingen hebben jarenlang op zijn belangeloze grafische steun kunnen rekenen. Voormalige festivals als Zepsmusic, Cornerrock en Torenlawijt hadden hun huisstijl volledig te danken aan de Diepenbekenaar. Alhoewel Hookrock onlangs op een vrij respectloze manier de medewerking met Nevi verbrak heeft deze vereniging het door hem volledig ontworpen imago, inclusief gehackte website zonder enige erkenning integraal overgenomen.

Nevi is nog steeds nauw betrokken bij de Diepenbeekse Crijtfeesten waar hij instaat voor het grafisch gedeelte dat zowel het algemeen drukwerk alsook de website omvat.

 

In een computerloos verleden werden zijn grafische mogelijkheden erg gewaardeerd door muzikanten. Voor talrijke bands ontwierp hij logo's, visitekaartjes, affiches en platenhoezen. Zowat alle platen van zijn eigen bands kregen een hoesontwerp van Nevi. Tevens riepen heel wat hobbyrestaurateurs zijn hulp in bij de finishing touch van hun van oldtimer auto's, moto's en instrumenten.

 

Aan het einde van vorig millenium legde Nevi zich toe op de aanmaak van websites. Ondertussen zijn er dat een tiental geworden die vooral over de webmaster zijn hobby's gaan. Maar ook verenigingen als Torenlawijt en Hookrock maakten gebruik van zijn webdiensten. De website van de Crijtfeesten is nog steeds onder zijn beheer.

 

In de digitale wereld weet Nevi bijzonder goed om te gaan met audio en video. Zo zijn er talrijke door hem gemonteerde video's te bekijken op het populaire Youtube. Dat de meeste filmpjes over muziek, oldtimers en nostalgie gaan zal uiteraard niemand verbazen. (zie ook media)

 

 

 

Auteur/Graficus

Nevi op zijn werkNevi tekening Zydeco alligatorLogo BlackbirdsLogo american roots musicLogo TandemAffiche CrijtfeestenNevi aquarel Dautenweyers 1984Nevi aquarel Royermolen 1984Nevi aquarel Sneeuwlandschap 1983
Affiche Mania Memories Meeting 1989: Offset drukker NeviHoesontwerp Theresa MalenfantNevi aquarel Visserssloep 1984Logo RentfarmLogo vzw CultuurLogo OCDLogo Big FourLogo TollosLogo HookrockLogo HealersLogo 't FonteintjeLogo Paralyzers