The Zeb Hawkins Band (1981)

Zeb Hawkins Blues Band (1980-82)

Blues, R ‘n’ B en rock 'n' roll

Met Roger Severi (vocals, bluesharp), Cel Spiessens (gitaar, vocals), Rudi Ausserer (gitaar,vocals), Jos Vandickelen (drums), Nevi (bass)

Door privé omstandigheden waren Frits en Luc genoodzaakt om hun muzikale activiteiten een tijdje te onderbreken. Roger, Cel en Nevi besloten om verder te doen met andere muzikanten en met de aansluiting van Jos en Rudi was The Zeb Hawkins Blues Band een feit. De jongens zaten meteen op het juiste spoor en speelden in een new wave overheersend tijdperk vele succesvolle optredens bij elkaar. De band kaapte zelfs alle prijzen weg op het LOF festival (voorloper Rock Rally). Er volgde een professionele demo die voor de nodige airplay zorgde en bijkomend de leden tot ver buiten de provinciegrenzen bracht.

 

Zeb Hawkins Band (1982-86) clip

Blues, R ‘n’ B en rock 'n' roll

Met Cel Spiessens (gitaar, vocals), Rudi Ausserer (gitaar,vocals), Nevi (bass), Luc van Houthalen (vocals, gitaar) en Jos Vandickelen (drums) die later werd vervangen door Luc Huygen

In de jaren 1982 en 1983 kende Zeb enkele personeelwissels. Roger werd vervangen door zanger/gitarist Luc en kort daarop ruilde Jos zijn plaats achter het drumstel met oudgediende Luc. Daarmee verdween ook de blues uit de naam en koos The Zeb Hawkins Band  voor een rockeriger blues repertoire. Na het vertrek van zanger Luc werd de Zeb een bijzonder populaire viermansformatie. Hun demo versie van Boogie Chillun was regelmatig op de radio te horen en hun versie van Switch Board Susan kwam zelfs op de verzamel elpee “Ook dit is Limburgs terecht”. Deze band opende de weg naar vele buitenlandse optredens die voornamelijk in Nederland plaatsvonden.

 

The Slime Hunters (1986-89) clip

Texas Blues en R ’n’ B

Met Marc Thijs (vocals, bluesharp), Cel Spiessens (gitaar), Luc Huygen (drums) en Nevi (bass)

Nadat de leden van de Zeb tijdens de Peerse Fieste in 1986 in contact kwamen met Marc Thys werden al gauw enkele repetities met hem gepland. Dat betekende de start van The Slime Hunters, een ondertussen legendarische bluesband die vele muzikanten motiveerde om met een bluesgroepje te starten. The Slime Hunters waren echte trendsetters die de rauwe Texas Blues introduceerden in de lage landen. Er kwamen niet alleen vele optredens in het clubcircuit maar ook op (buitenlandse) festivals. Vrij snel volgde de elpee "Hot in Here" die op internationale belangstelling kon rekenen en de jongens zelfs tot op de Franse televisie bracht. In 1989 werden The Slime Hunters door de BRT uitgeroepen tot beste Belgische band. Maar de roem zorgde ook voor overvolle agenda's die voor sommige leden nog moeilijk te combineren waren met hun jobs. Plannen om de band uit te breiden en een andere muzikale richting in te slaan zorgden er tenslotte voor dat Luc en Nevi besloten om er eind 1989 mee te stoppen.

 

The Belvederes 1 (1990-1993) clip

Cajun, Zydeco, R 'n' R en Blues

Roland Hanssen (vocals, accordeon, fiddle), Luc Huygen (drums/percussion), Rudi Ausserer (vocals, gitaar, percussion), Ludwig Rost (gitaar) en Nevi (bass, backing)

Kort na zijn vertrek bij The Slime Hunters besloot Nevi om muzikaal met iets geheel anders uit te pakken. Als fan van het genre vond hij vrij snel enkele leden om met een Cajun en Zydeco band te starten. Van meet af aan waren The Belvederes uniek te noemen. Een echte feestband die nauwelijks concurrentie kende en veel gevraagd werd op diverse festivals. De eerste single "Bye Bye Mon Neg" was een schot in de roos en bracht de jongens in contact met platenfirma CNR. Radiomaker Frank Van Rampelberg produceerde hun tweede single "Ou Faire l'Amour" maar die werd helaas door strubbelingen bij de firma nooit uitgebracht. Ook onderlinge meningsverschillen in de band zorgden voor het vertrek van Roland en Ludwig wat het einde betekende voor de eerste generatie Belvederes.

The Zeb Hawkins Band (1981)

The Zeb Hawkins Band (1983)
The Zeb Hawkins Band (1985)

The Zeb Hawkins Band (1983)

The Zeb Hawkins Band (1985)

The Slime Hunters (1986)

The Slime Hunters (1986)

The Belvederes (1990)

The Belvederes (1990)