The Belvederes 2 (1994-1996)

Cajun, Zydeco, R 'n' R en Texmex

Ann Vandooren (vocals), Rudi Ausserer (vocals, gitaar, percussion), Edwin Kotlarek (accordeon, vocals) Steve Turskin (gitaar, backing) Guy Engelen (bass), Luc Huygen (drums), Nevi (gitaar, vocals)

Met de steun van Luc en Rudi zag Nevi het wel zitten om met een tweede versie van The Belvederes te starten. Met de aanwinst van een zangeres, een nieuwe accordeonist en bassist en de medewerking van voormalig Big Bill gitarist Steve kozen The Belvederes voor een breder repertoire dat werd aangevuld met eigen nummers. Opmerkelijk feit daarbij was dat Nevi sinds lange tijd weer de gitaar hanteerde en daardoor zich ook meer kon toeleggen op het vocale werk. Na een tijdje werd de band tot sextet herleid omdat Steve ook nog andere muzikale bezigheden ambieerde.

Kort daarop bracht de band een professionele cd op de markt. Het was dan ook geen verrassing dat "Cajun Cooking" in 1995 een award ontving voor de beste cd van het jaar. Dit memorabel feit en een ondertussen meespelende Jitterbuggin' Bies konden niet verhinderen dat de band er in 1997 mee ophield. Omdat accordeon niet hun "cup of tea" was demotiveerden enkele omhoog gevallen Limburgse journalisten al een tijdje de bandleden met negatieve verslaggeving wat zeker ook leidde tot het opdoeken van The Belvederes.

 

The Blackbirds (1996-2000) clip

American Roots Music

JB Biesmans (vocals, harp, sax), Bird Stevens (bass, backing), Luc Huygen (drums), Nevi (gitaar, backing)

Enkele ex muzikanten van the Jitterbugs waren al een tijdje kind aan huis bij Nevi. Omdat Bies en Bčr nog volop muzikale ambities koesterden kregen zij uiteindelijk Luc en Nevi zo ver om met een nieuwe band te beginnen. Hun gezamelijke voorliefde voor rootsgetinte en instrumentale muziek zorgde voor een zeer gevarieerd programma. Uiterst vinnige en opzwepende muziek met een hoog rock 'n' roll gehalte en een flinke knipoog naar The Blasters en vroege Thunderbirds. Maar ook vele zelfgepende nummers en enkele zijsprongetjes naar country, texmex en zelfs bebop. The Blackbirds speelden niet alleen in clubs de pinten van de toog maar werden ook gesmaakt op talrijke binnen- en buitenlandse festivals. De band bracht een drietal cd's uit en kreeg daarbij zelfs de hulp van niemand minder dan Geraint Watkins. Bij de milleniumwissel werden op voorstel van Luc en Nevi The Blackbirds op non-actief gezet om voorrang te verlenen aan The Big Four, het nieuwe project van Bies en Ber. Officiëel is de band echter nooit gestopt!

 

Tollos (2009-2012) clip

Rock, swamp en Soul

Peter Jacobs (vocals), Cel Spiessens (gitaar, backing), Frits Lambrichts (gitaar, backing), Luc Huygen (drums), Nevi (bass)

Na een succesvol reunie optreden tijdens de Mania Memories Meeting in 2005 was bij voormalige Jetsam leden het muzikale vuurtje weer aangewakkerd. In 2009 kreeg Cel het rond om op regelmatige basis te gaan repeteren met de originele Jetsam bezetting, aangevuld met de vocale steun van ex Healer Peter Jacobs. Dit resulteerde in een eigenzinnige stijl die enigszins refereerde naar The Healers maar toch afweek van wat men van de meeste muzikanten gewend was. In het voorjaar van 2011 debuteerde Tollos in het Hasseltse Muziekodroom en daarvan werd een mini cd uitgebracht die later werd voorgesteld op het fameuze Blues Peer. Dit resulteerde in meer optredens die merendeels op Nederlandse bodem plaatsvonden. Helaas bleek bij sommige leden het vuurtje minder fel te branden dan bij de rest. Begin 2012 namen Luc en Nevi dan ook ontslag maar draaiden nog een tijdje mee om vervangende muzikanten de kans te geven zich in te spelen bij Tollos.

 

 

The Belvederes (1994)
The Belvederes (1995)
The Blackbirds (1998)

The Blackbirds (1998)

Tollos (2010)

Tollos (2010)

The Belvederes (1994)

The Belvederes (1995)