Reeds op prille leeftijd was Nevi begeesterd door muziek en daar waren niet alleen de rock 'n' roll platen van ma voor verantwoordelijk. Als buurjongen Fernand zijn accordeon bovenhaalde was de kleine muziekfreak nooit ver weg. Toen bovendien een andere buurjongen, Jean Pierre genaamd, met zijn Silver Stars in een stalletje begon te repeteren was het hek helemaal van de dam. Diverse speelgoed instrumenten volgden elkaar in sneltempo op maar eens Jean Pierre hem op een echte Telecaster door een Davoli versterker had laten spelen was de liefde voor snaarinstrumenten definitief bezegeld. Met de pas aangeschafte elektrische gitaar gaf Nevi samen met zijn nicht als zangeres zijn allereerste optreden tijdens zijn plechtige communie feest. Toen Nevi overstapte naar het middelbaar en begon op te trekken met enkele muzikale schoolmakkers was de stap naar zijn eerste band vlug gezet. Met die band deed hij een geslaagd schooloptreden en dat was de aanleiding naar een lange muzikale carrière waar diverse muziekgenres aan bod kwamen. Hier volgt een chronologische overzicht van de bands waarin Nevi als bassist en/of gitarist aanwezig was.

 

Bakkesband (1975-76)

Met Luc Huygen (percussie), Cel Spiessens (gitaar) en Nevi (gitaar)

Met dit trio werden de eerste stappen naar een band gezet. Cel's nonkel Roger bracht de twee gitaristen talrijke kneepjes bij.

 

Jetsam 1976-79

Hardrock, rock 'n roll, Rock 'n' roll, pop, hard rock en later folk- en southern rock

Met Ivo Claesen (vocals), Cel Spiessens (gitaar, vocals), Frits Lambrichts (bass/gitaar, vocals), Luc Huygen (drums), Nevi (gitaar/bass) en in een later stadium zonder Ivo

Aanvankelijk was Jetsam een vijfkoppige band die achteraf een viermansformatie werd. Met deze band werd vooral podium- en studio ervaring opgedaan. Naast vele lokale optredens in dancings en parochiezaaltjes mogen enkele deelnames aan het amateurconcours van Jazz Bilzen tot de hoogtepunten van Jetsam worden gerekend.

 

The Fuckin' Bastards (1978)

Punkrock

Met Fons Smets (vocals), Willy Mesotten (gitaar), Ronald Verbraeken (bass), Thierry Huygen (drums), Nevi (gitaar)

De zowat allereerste punkband van Diepenbeek was het resultaat van een weddingschap die Ronald was aangegaan met leden van het jeugdhuis VAD. Hij had hen beloofd een Engelse punkband te bezorgen als afsluiter voor hun vrij podium. Kort daarna prijkten The Fuckin' Bastards (UK) als headliner op de VAD affiches. Maar bluffende Ronald had geen connecties in het Engelse punkmilieu. Om gezichtsverlies te voorkomen moest Ronald noodgedwongen muzikanten ronselen in zijn stamcafé. Het opzet slaagde want het publiek kreeg pas na enkele nummers door dat de band werd bevolkt door Diepenbeekse jongens. The Fuckin' Bastards maakten meteen furore en werden voor verschillende optredens geboekt. Omdat de bandleden liever aan de toog van hun staminee vertoefden dan in het punkmilieu rond te hangen werd de groep reeds na enkele maanden ontbonden. Kort maar krachtig, net zoals de punk het voorschreef.

 

Rodger Black & The Blueseaters (1979-80)

Blues en rock

Met Roger Severi (vocals, bluesharp), Cel Spiessens (gitaar), Frits Lambrichts (gitaar), Luc Huygen (drums), Nevi (bass, bluesharp)

Voor de fun deed Jetsam enkele repetities met Cel’s nonkel Roger Severi en die waren zo positief dat dit leidde tot The Blueseaters. Al vlug ontstond er een stevig repertoire met eigen bewerkingen van rock- en bluescovers. In hun korte bestaan nam Rodger Black & The Blueseaters enkele semi professionele demo’s op die er voor zorgden dat de jongens zelfs als hoofdact op het “Kiewit Folk & Bluesfestival” terecht kwamen.

Met deze band verkregen de meeste leden hun bluesreputatie, de eerste stappen waren gezet voor een lange carrière in aanverwante genres.

 

 

 

 

 

Muzikant

Jetsam 1978
Rodger Black & The Blueseaters 1979
The Fuckin’ Bastards 1978
Rudolph Nevi: bassist, gitarist, componist en producer

Rudolph Nevi: bassist, gitarist, componist en producer

Jetsam 1978

The Fuckin’ Bastards 1978

Rodger Black & The Blueseaters 1979