Oldtimerfan

De kleine Nevi bleek al vroeg benzine in het bloed te hebben. Motorfietsen, vrachtwagens, bussen, Vespa's en vooral auto's wisten hem zelfs in zulke mate te boeien dat hij als vijfjarige het toenmalige wagenpark met merknaam en type feilloos kon benoemen. Dat werd snel duidelijk tijdens een autorit naar Hasselt met de Morris van Noenk Harie. Die keerde zelfs terug om aan het Diepenbeeks gemeentehuis een Vauxhall te checken in de overtuiging dat de kleine autofreak zich had vergist.

 

Moe van het gezeur kreeg Nevi op zevenjarige leeftijd voor zijn eerste communie een rasechte Volkswagen brilkever cadeau van zijn ouders. Samen met de aan afgedankte auto's sleutelende buurjongens werd er aanvankelijk vierwielig in het bos gecrosst maar met het ouder worden gebeurde dat meer en meer op twee wielen met omgebouwde brom- en motorfietsen.

 

Toen Nevi zestien werd kocht hij met geld van de vakantiejob zijn eerste baanbrommer. Uiteraard een Suzuki AC50 waarmee hij de mooiste jaren van zijn jeugd beleefde. Enkele jaren later volgde de eerste motorfiets, een Yamaha XV750 die hij nog steeds gebruikt voor zomerse uitstapjes.

 

Op zijn achttiende schafte de autofan zijn eerste wagen aan. Een Triumph Spitfire om het bij sportwagens te houden want eigenlijk had Nevi een voorschot betaald op een Ferrari Dino die uiteindelijk niet werd gekocht omdat ma absoluut tegen was. Door pannes aan de Spitfire volgde al snel een goedkope Opel Manta 1900 die later plaats maakte voor een Opel GT. Als dagelijks vervoer werd achtereenvolgens enkele Opel Ascona's en BMW's gebruikt. De BMW's maakten van Nevi een fervente aanhanger die het merk tot vandaag trouw is gebleven. Aan het eind van de jaren tachtig begon Nevi aan de restoratie van de Opel GT die zowat tien jaren zou duren. Voor zijn veertigste verjaardag tracteerde Nevi zichzelf op een cabrio, uiteraard een vroege Spitfire MK3 omdat hij bijzonder goede herinneringen koesterde aan zijn eerste exemplaar.

 

Al vanaf zijn kinderjaren was Nevi in de ban van Jaguar. Een vroege E-Type was sinds lange tijd de ultieme droom maar een geschikt exemplaar werd niet meteen gevonden. Er moest nu eenmaal rekening worden gehouden met de eigen financien die duidelijk niet in overeenstemming waren met het toenmalige aanbod. Nevi aarzelde dan ook niet lang toen in 2002 een te restaureren Jaguar MK2 werd aangeboden. Ondanks het werk dat nog moest gebeuren aan de Jag werd de koop bezegeld. Tenslotte was het een heuse Jag en gezien de stijgende prijzen zou van die E-Type toch nooit wat terecht komen. Nevi was ongeveer drie jaar bezig om de MK2 weer tot nieuwstaat te brengen. Alsnog ging in 2007 een langgekoesterde droom in vervulling want door een toevalstreffer kon Nevi een gestrand E-Type project overnemen. Alhoewel de vingers flink jeukten moest hij door andere drukke werkzaamheden de restauratie nog een tijdje uitstellen. In 2009 vatte de Jaguarfan met veel plezier de omvangrijke restauratie aan van zijn E-Type S1 FHC. Dit model werd wereldwijd uitgeroepen tot "sportwagen van vorige eeuw" en volgens Enzo Ferrari is de "E-Type" het mooiste design ooit!

 

Nevi's oldtimerhobby bestaat uit 30% rijden en 70% er mee bezig zijn. Bezig zijn betekent restaureren, onderhoud en herstellingen uitvoeren, beurzen bezoeken, onderdelen zoeken, kennis vergaren via literatuur en internet maar ook rally's uitstippelen en roadbooks aanmaken. Hij is dan ook medeverantwoordelijk voor de jaarlijkse Bloesemtocht door Haspengouw en de traditionele Crijtrally. Daarnaast organiseerde Nevi ook de éénmalige Expo Rally die in 2008 werd opgezet n.a.v. 50 jaar Expo 58.

 

Meer over de mobiliteit van Nevi klik hier

1974: Nevi's eerste auto, brilkever uit 1949Brussel 2005: Yamaha XV750 1982Jaguar MK2 19671966: Nevi op LambrettaOostende 1983: Nevi met Opel GT