25. Godert van Rennes

Godert van Rennes, geb. te Heteren 
Gehuwd met
Petronella Stevens, geb. te Arcen
Godert was als marechausee in het Limburgse Arcen gestationeerd en leerde daar 'Nellie' kennen, maar zij was Rooms Katholiek. Voor de Gereformeerde Godert, die geen hoge hoed van de Katholieke kerk op had, betekende dit dat hij zich moest laten dopen of een gezamelijke toekomst wel kon vergeten. Zijn keuze was snel gemaakt; hij werd katholiek, en huwde met Nellie.

Godert werd als marechasee in Oss ingekwartieerd. Hier kwam hij op het spoor van de doofpot-affaires die aan de basis van 'De Zaak-Oss' liggen. Godert werd als politie-agent in Valkenburg geplaatst. In het katholieke Limburg achtervolgde men hem, bij wijze van afrekening, na de oorlog met beschuldigingen wegens collaboratie. Hij werd enkele maanden geīnterneerd, maar met volledig eerherstel vrij gelaten.

Hij had inmiddels zijn bekomst van de politie, en vestigde zich als zelfstandige. In een kleine werkplaats begon hij souveniers te maken en later ook luxe houtwaren. Dit groeide uit tot een fabriekje met export naar ondermeer Canada. Zijn twee zonen Jacob en Frans werkten mee in het bedrijf.

Jacob van Rennes Maatje van den Hul     Hendrik Speijers Geertruda van de Westeringh Hendrik Berg Jannetje Margaretha Moolhuijzen Albert Stevens Anna Catharina Mulders Wolter Kluitten Mechtildis Tebernum    
Godert van Rennes Grietje Christina Cornelissen Alexandre Speijers Lijdia Berg Petrus Stevens Joanna Catherina Kluiten (Kluitten)    
Jacob van Rennes Jannetje Margaretha Speijers Petrus Jacobus Stevens Petronella Christina Nijendiek

Godert van Rennes

Petronella Stevens

Ria van Rennes - Jacob Gerardus van Rennes - Frans van Rennes

Zij kregen de volgende kinderen:

Ria van Rennes x Hub Otermans

  1. Albert Otermans
  2. Geurt otermans
  3. Ans Otermans
  4. Jaqcues Otermans

26. Jacob Gerardus van Rennes, 1934 geboren te Beek x Jeanne Geijsen

  1. Godert van Rennes
  2. Josephina (Joyce) van Rennes

Frans van Rennes x Maria Curfs

  1. Godert van Rennes
  2. Michel van Rennes
  3. Jeanine van Rennes
  4. Jaap van Rennes