Introductie
Start

Omhoog
G.B.S.
Introductie
C.I.D.P.

Mag ik u voorstellen : vzw GiBaS, diagnosegroep voor het Guillain-Barrť-Syndroom en C.I.D.P. GiBaS is de Belgische patiŽntenvereniging voor G.B.S.-patiŽnten en heeft als voornaamste doel het verschaffen van informatie over het Syndroom Van Guillain-Barrť en C.I.D.P. aan patiŽnten, hun familie, hun vrienden en alle andere geÔnteresseerden. Wij leggen daarbij vooral de nadruk op de 'verstaanbaarheid' voor alle mensen.

GiBaS verschaft niet enkel supplementaire informatie over het syndroom op zich, maar ook over de psychologische gevolgen voor de patiŽnt en zijn familie, en de (eventuele) invloed van de ziekte op hun leven in de nabije en verdere toekomst.
Wij proberen dit te realiseren via een folder, een uitgebreide brochure, een jaarlijkse bijeenkomst, tweemaal per jaar een tijdschrift 'GiBaS-nieuws' en telefonische contacten. 
G
iBaS
werd opgericht en wordt geleid door Bet GEUKENS-PENNE, zelf Guillain-Barrť-patiŽnte sinds januari 1991. Het geheel wordt wetenschappelijk onderbouwd door de vaste medewerking van een dokter, twee apothekers en twee diŽtisten.

Voor meer informatie over GiBaS, en voor het bekomen van de uitgebreide brochure  kan u steeds terecht  bij de Diagnosegroep vzw GiBaS :  zie INFO links bovenaan.

Tevens wil ik verwijzen naar een artikel vershenen in de pers : zie

Hopend op uw medewerking dank ik u bij voorbaat.

Met vriendelijke groeten,

Bet GEUKENS-PENNE

 

 (c) Webdesign Paul Penne (2003)                                                                     e-mail : apr.gibas@omegapharma.net