In een conventionele sauna wordt de warmte middels lucht overgedragen. Een saunakachel verwarmt de lucht welke vervolgens de personen en de wanden verwarmt. In een infrarood cabine draagt niet de lucht maar de infrarood straling de warmte over. De warmtestralers in deze cabines verwarmen de personen en de wanden direct. Doordat zij op hun beurt ook gaan stralen verwarmen ze de lucht en wordt het warm in de cabine. De cabine warmt dan ook sneller op als een conventionele sauna, vrijwel direct na het aanschakelen van de infrarood lampen is de cabine al gereed voor gebruik. Daarnaast is de temperatuur lager dan in de conventionele sauna's, ca. 50įC in plaats van 70-110įC.  In een sauna komt de gebruiker via de huid in contact met de opgewekte warmte. Het grote voordeel van een infrarood cabine is dat de warmte niet alleen de opperhuid, maar ook de dieper liggende delen van de huid verwarmt. Dat geldt zeker wanneer een kortgolvige stralingsbron wordt gebruikt.

IR-C3 INFRAROOD CABINE

Een betere conditie
De inwerking van de infrarood warmte doet de lichaamstemperatuur stijgen. Als natuurlijke reactie zal het lichaam voor afkoeling willen zorgen door het bloed van binnenuit naar de huid af te voeren. Hierdoor wordt de hartslag verhoogd, de bloedcirculatie en stofwisseling worden geactiveerd. Deze lichamelijke activiteiten fungeren als een passieve fitnesstraining zonder het gevaar van spierpijn en belasting van de gewrichten.

Ontspanning van de spieren
De weldadige dieptewarmte van de infrarood cabine verhoogt het prestatievermogen bij fysieke inspanning en is heilzaam bij pijnlijke en geblesseerde spieren. De verhoogde bloedcirculatie verbetert de aanvoer van zuurstof en de afvoer van afvalstoffen in de spieren waardoor deze soepeler worden.

Reiniging van het lichaam
Door de verhoogde transpiratie reinigt het lichaam zichzelf snel en grondig van een aantal schadelijke   stoffen.

  Vermindering van cellulitis
Het gebruik van de infrarood cabine wordt aanbevolen voor een intensievere behandeling van cellulitis door massage of het volgen van een dieet. Het overvloedig transpireren ontdoet het lichaam van overtollige reststoffen die met vet en water cellulitis vormen.

Verzorging van de huid
Het weldadig transpireren zorgt voor een grondige reiniging van de huid en het afvoeren van droge huidcellen. De zuurstofopname en de doorbloeding van de huid worden beduidend verbeterd. Uw huid is schoner en heeft een frissere teint.

Verbetering van het weerstandvermogen
  De verhoging van de lichaamstemperatuur in de infrarood cabine werkt als een koortsreactie; de activiteit van virussen en bacteriŽn wordt gestopt of sterk verminderd; het aantal witte bloedlichaampjes, die infectieziekten helpen voorkomen, neemt toe, zodat eenvoudige verkoudheden voorkomen kunnen worden.

Ondersteuning van therapie
Door zijn intensievere, diepgaande warmtewerking kan de infrarood cabine de behandeling van diverse gewricht- en spieraandoeningen ondersteunen.

Door het regelmatig gebruik van infrarood cabines ondergaat het lichaam een reeks positieve invloeden.

TECHNIEK ENIG IN ZIJN SOORT

      

  
In de Infrarood cabine bevinden er zich meerdere warmtestralers. Deze bestaan elk uit een NOBELLICHT tweelingsbuis die gemaakt werden uit zuiver kwartslicht. Ze zijn beiden bedekt met een gouden reflectorlaag dat 95 procent van de IR warmte reflecteert. Deze lampen zijn robuust in het gebruik en bezitten een lange levensduur. Ze verbruiken zeer weinig energie. Het patent van deze techniek werd recentelijk (systeem: Az.199 12 609.7) aan de octrooiraad aangevraagd. Daar er slechts een smalle strook van het IR spectrum sterk helende krachten bezit, werd er door de firma HERAENS in samenwerking met SEVRI SAUNA een volledig nieuwe techniek ontwikkeld voor het gebruik in een infrarood cabine.