Biografie

_________________________

 

 

 

 

1956 : Op 14 november werd Peter geboren in de West-Duitse stad Kassel, en verbleef daar de eerste vijf levensjaren waarna hij
verhuisde naar België.

 

 

1964 : Op achtjarige leeftijd zette hij zijn eerste stappen naar de muziekacademie van Ledeberg en behaalde er getuigschriften in klassieke gitaar , harmonie en notenleer.
 

1972 : Na het afmaken van de klassieke gitaarstudies kwam het eerste contact met meer hedendaagse muziekstijlen, en de allereerste ervaring was het spelen in een toen bekend balorkest "The Sunny Stars" die vooral Ivann Leenders (een plaatselijke vedette) begeleidde.

1975 : Peter werd steeds meer en meer gevraagd als invaller in verschillende dansorkesten, en begeleidde toen reeds tientallen artiesten .

 
 

1976 : Na eerst zelf les gevolgd te hebben in o.a. Rudy's Music Shop, begon hij er vanaf 1976 zelf les te geven.

1979 : Na het behalen van een diploma als biochemicus haalde hij zijn eerste prijs notenleer in het Gentse Conservatorium, evenals getuigschriften in harmonie en Jazz-arranging.

 
 

1983 : Peter had het geluk om enkele lessen te mogen volgen bij Joe Pass. Dit zou een grote doorbraak betekenen in zijn liefde voor Jazzmuziek.

1985 : In het Gentse Conservatorium en ook privé studeerde hij verder bij Freddy Sunder voor Jazz-gitaar, arrangementen en jazz-harmonie. Dit leverde hem enkele getuigschriften op en de jazzmuziek boeide hem steeds meer. Daardoor kwam hij ook in contact met de cursussen van o.a. Berklee en GIT.

 
 

1988 : Bij de firma ROLAND word Peter opgeleid om lessen en producttrainingen te geven voor MIDI en Roland synthesizers & keyboards.

1989 : Peter doceert gedurende vijf jaar de cursus arrangementen en jazz-harmonie in het Conservatorium van Antwerpen.

 
 

1990 : Toernee van vijf weken doorheen gans Japan met het 32-koppige orkest Caravelli.

1995 : Dankzij het oprichten van een Jazz-afdeling doceert Peter nu ook tot op heden aan het Gentse conservatorium de cursus Jazz-Gitaar.

 
 

1998 : Ook een Produceropleiding bestaat nu in het Conservatorium (ondertussen de Hogeschool) van Gent, waardoor Peter ook aangesproken word om initiatie basgitaar en MIDI cursus te geven.

2000 : Gedurende drie jaar tourt Peter doorheen gans Frankrijk met Frank Michael. Hoogtepunt is een concertreeks van 3 weken in de Olympia te Parijs.

 
 

2001 : Tour in Zuid-Afrika met Dana Winner.

 

2002 : De Hogeschool Gent blijft zoeken naar nieuwe initiatieven, en ook de afdeling POP ziet het daglicht. Daardoor doceert Peter Verbraken er momenteel de vakken Jazz-Gitaar, Pop-Gitaar, MIDI en Bas.

In diezelfde periode doet Peter een tour op een Cruiseschip naar Malta, Italië met Frank Michael en James Burton (gitarist van Elvis) en Joe Guercio (orkestleider van Elvis)

 
 

2003 : Concert in Curaçao met Rene Froger.

Door de jarenlange ervaring met tientallen orkesten zoals Lou Roman, Caravelli en vele anderen is Peter nu nog steeds een veel gevraagde live- en studiogitarist/bassist in binnen- en buitenland.

Hij begeleidde gedurende zijn ondertussen reeds dertigjarige carriere meer dan 300 artiesten.

Een kleine greep uit de bekendste:

Shirley Bassey, Randy Crawford, Michel Legrand, Dana Winner, Frank Michael, Jo Lemaire, Claude Barzotti, Rene Froger, Marjorie Barnes, Victor Lazlo, Adamo, Roy Black, Gerard Joling, Ben Cramer, Freddie Quinn, Benny Neyman, Lee Towers, Will Tura, Schatteman & Couvreur, Karel Gott, Udo Jürgens enz...

 

Gedurende vele jaren was Peter ook lid van enkele modelgroepen voor "Jeugd en Muziek" waardoor vele jongeren in contact kwamen met de geschiedenis van zowel de pop- als de jazzmuziek.

 

Andere nuttige ervaringen:

10 jaar gitarist, en soms ook bassist bij "Big Band Sound" onder leiding van Freddy Couché.

Concerten als gitarist en bassist bij de "Boom Big Band" onder leiding van Robert Verelst.

 

scopos van Wim Mertens  

 

 

Top