Klapper op het bevolkingsregister van 1866-1890

 

Algemene informatie

Klapper op het bevolkingsregister van 1866-1890

Bijdragen van het Hagelands Historisch Documentatiecentrum.

VI + 52 bladzijden.

Deze klapper omvat de familienamen van het bevolkingsregister uit de periode 1866 tot 1890, bewaard in het archief van het Hagelands Historisch Documentatiecentrum (HHD) te Tienen. Heel wat mensen, zoals paters, gedetineerden, leerlingen, kloosterzusters, maar ook inwijkelingen, waren geen geboren Tienenaars. Daarom is deze klapper bestemd voor stamboomonderzoekers, zowel in als buiten Tienen.

Het bewerkte bevolkingsregister bestaat uit 4 dikke delen, genummerd van folio 1 tot 1884. In de klapper staan de folio’s achter de familienamen. Op deze wijze weet de onderzoeker onmiddellijk of een naamgenoot in Tienen in de bewuste periode verbleef. Voor de genealoog betekent dit een ongelooflijke tijdwinst. Hoofdstuk III laat zelfs toe om terug te vinden in welke straat een voorouder leefde. In een aparte lijst staan de straatnamen met de oude Franse benamingen en de huidige Nederlandse vormen. De lijst bevat ook alle verdwenen namen.

Kostprijs

Boek

5,- €

Formulier voor de bestelling van het boek

Ik wil het boek met de post ontvangen. De kostprijs van het boek + de verzendkosten schrijf ik over op rekeningnummer 335-0571390-09 (IBAN BE52335057139009 - BIC BBRUBEBB).
Ik kom het boek in de winkel KADO afhalen (Leuvensestraat 43-45 te 3300 Tienen).

Ik wil dat de auteur het exemplaar signeert.

Naam
Adres
E-mail
Telefoon
Opmerkingen
(Het is mogelijk dat er bij het verzenden van de aanvraag een foutboodschap verschijnt - dit is te wijten aan de instellingen van uw firewall. In dit geval kunt u de instellingen aanpassen of de firewall tijdelijk uitschakelen. Een andere optie is telefonisch uw bestelling doorgeven, op 016/81.37.28).

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan de webbeheerder.