Reddelen onder de boompjes

 

Algemene informatie

Reddelen onder de boompjes

Andere uitgaven.

100 bladzijden.

In 1976 verzamelde P. Kempeneers in een beknopt idioticon een 1000-tal woorden uit het Tiense dialect die langzaam aan verdwenen.

Omdat er een grote verwarring heerst onder de schrijvers van dialectwoordenboeken, verantwoordt de schrijver vooraf de keuze van tekens die hij gebruikt om de woorden te noteren.
Als trefwoord gebruikt hij telkens een vernederlandste vorm, gevolgd door de uitspraak in fonetische schrift. Hij schrijft als trefwoord “hond” en niet “ont” zoals de uitspraak luidt. Deze methode komt de leesbaarheid ten goede.

Naast woorden die in een ruimere omgeving bekend zijn, neemt de schrijver woorden op die strikt gebonden zijn aan de Tiense regio. We denken aan straatnamen als het Strontstraatje, het Sabooike of de Beulenstraat, en aan woorden uit de suikerfabriek zoals Lamang (gevormd met het woord Allemagne dat op het kookapparaat stond).

Pikke Rega, naam voor de dood, herinnert aan de grafdelver. Dit gaat ver terug.
Op 20 januari 1827 werd Joannes Rega tot grafdelver benoemd. In 1861 werd hij opgevolgd door zijn zoon Eugène Rega.

Kostprijs

Boek

7,30 €

Formulier voor de bestelling van het boek

Ik wil het boek met de post ontvangen. De kostprijs van het boek + de verzendkosten schrijf ik over op rekeningnummer 335-0571390-09 (IBAN BE52335057139009 - BIC BBRUBEBB).
Ik kom het boek in de winkel KADO afhalen (Leuvensestraat 43-45 te 3300 Tienen).

Ik wil dat de auteur het exemplaar signeert.

Naam
Adres
E-mail
Telefoon
Opmerkingen
(Het is mogelijk dat er bij het verzenden van de aanvraag een foutboodschap verschijnt - dit is te wijten aan de instellingen van uw firewall. In dit geval kunt u de instellingen aanpassen of de firewall tijdelijk uitschakelen. Een andere optie is telefonisch uw bestelling doorgeven, op 016/81.37.28).

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan de webbeheerder.