Notities bij: Peter Leopold Patteeuw

Krant Van West-Vlaanderen editie Roeselare - 06-02-2009
RUMBEKE De 39-jarige Peter Patteeuw is in Rumbeke vooral bekend als lid van de Koninklijke Harmonie, maar daarnaast is hij ook al jaren lid van de Roeselaarse petanqueclub. Ooit nam de Rumbekenaar zelfs deel aan de Soundmixshow. In het dagelijks leven is hij commercieel verantwoordelijke bij Mariasteen.
Peter Patteeuw is een rasechte Rumbekenaar, hij woont al zijn hele leven in de gemeente. Nadat hij het lagere volgde aan de toenmalige Gemeenteschool, ging hij naar het VMS om in Kortrijk dan een graduaat bedrijfsadministratie te behalen. Tot hij trouwde met Petra Rotsaert (35) woonde hij in de Lekkenstraat, sindsdien in de Ruiterijstraat. Hij heeft ondertussen twee dochters : Lisa (9) en Sarah (6).
Muziek behelst je hele leven ?
"Ik ben in het derde studiejaar begonnen met de muziekschool, waar ik klarinet leerde. Om mijn twaalfde ging ik in de harmonie van Rumbeke en ik zit er nog steeds in. Wel speel ik niet langer met de klarinet, die heb ik een tijd terug ingeruild voor de bastuba. Daar heb ik een aantal jaren les voor moeten volgen, maar een goede twee jaar terug zijn die afgerond. Muziek spelen is een soort microbe, waar je moeilijk mee kunt stoppen. Ook de vriendensfeer in de harmonie is een drijfveer."
Je was dit jaar ook voor de eerste keer secretaris bij de New Year Proms ?
"Ja, dat viel reuze mee. Het was een uitdagende taak om er zo nauw bij betrokken te zijn, maar het was heel goed, iedereen was tevreden en volgend jaar doe ik het wat mij betreft met veel plezier opnieuw."
Nooit andere muzikale ambities gehad ?
"Eigenlijk wel. Zo was ik tien jaar lang dj bij de vrije radio in Rumbeke, dat toen eerst Radio Merlijn noemde. Ik had toen een quizprogramma op zaterdagvoormiddag. Die radio stond met de kermis in Rumbeke dan ook nog met een tent en er kwamen dan vedetten optreden, en zo kwam het dat ook ik af en toe enkele liedjes zong. Dat was allemaal heel plezant."
Maar het ging toch iets verder, dacht ik ?
"Ja, zo heb ik in 1998 deelgenomen aan de Soundmixshow met het liedje 'Ik wil niet dat je liegt'. Dat was een ervaring om nooit te vergeten, en misschien dat er in mijn radiotijd wel wat meer ambitie was om een plaatje te maken, maar dat is er nooit van gekomen."
Daarnaast heb je met petanque ook nog een ongewone hobby.
"Ik ben al jaren lid van het bestuur van de petanqueclub in Roeselare. Ik heb er al zowat alle functies bekleed, van voorzitter tot penningmeester, en nu nog ben ik de vertegenwoordiger van de volkssporten in de sportraad. En in tegenstelling tot wat velen denken, is het wel degelijk een sport. Ik heb jarenlang meegedaan aan de competitie, maar dat is nu al heel wat minder nu de kinderen er gekomen zijn."
En zit er daar muzikaal talent ?
"De oudste is begonnen met haar eerste jaar notenleer en zal volgend jaar klarinet beginnen spelen, de jongste heeft meer het dansvirus te pakken geloof ik", besluit Peter Patteeuw al lachend.
(Thomas Dubois)