Notities bij: Godelieva Margareta Suzanna M. Patteeuw

Krant van West-Vlaanderen 14.12.2001
Huwelijk van Jozef en Godelieve met goud omrand
Landbouwer Jozef Huyghe en Godelieve Patteeuw zijn vijftig jaar getrouwd. Bij deze gelegenheid werden ze gehuldigd door het stadsbestuur.
Als kleine spruit groeide Jozef Huyghe op bij zijn ouders op de boerderij aan de Boonakkerstraat te Wulveringem (Beauvoorde) . Als kleine telg trok hij vaak mee met zijn ouders naar familieleden te Pittem van waar zijn moeder afkomstig was. Ook daar bouwde Jozef een vriendenkring op. "'K Was daar eigenlijk zeer goed gekend", zegt Jozef.
"En ja, uiteindelijk leerde ik ook daar mijn vrouwtje Godelieve Patteeuw kennen". Ondertussen zijn de 80-jarige Jozef en de 81-jarige Godelieve reeds 50 jaar een gelukkig paar.
Bedrijf ouders
Na hun huwelijk zetten zij het bedrijf van Jozefs ouders verder. "Tot aan mijn pensionering was ik landbouwer", weet Jozef. Terwijl Jozef de harde landbouwersstiel beoefende kreeg hij veel hulp van zijn vrouwtje Godelieve. Naast de hoeve droegen zij nog de zorg over de vier kinderen Marc, Marleen, Ria en Geert.
"Wij beschikten nog niet over zoveel landbouwmachines als heden tendage", herinnert Godelieve zich nog. "De drie paarden waren toen nog nog de grote trekkrachten op de boerderij."
Na hun actieve beroepscarrière ging het koppel rentenieren in een woning in de Wulveringemstraat. Vanuit hun woning hebben ze een prachtig zicht op de kerk en het kasteel van Beauvoorde.
Negen kleinkinderen
De jubilarissen zijn bijzonder gelukkig dat hun vier kinderen na hun huwelijk in eigen streek bleven wonen. "'t Is hier soms de zoeten inval", lacht Jozef. "Want je moet begrijpen dat wij ook reeds negen kleinkinderen hebben. Samen met onze kinderen bezorgen zij ons vele vreugdevolle uurtjes. Ze lopen hier binnen en buiten wanneer ze maar willen."
De zee van vrije tijd waarover het gouden paar beschikt wordt zeker goed gevuld. Godelieve vindt men vaak terug in de tuin want zij houdt enorm van bloemen. "Maar ons grootst tijdverdrijf vinden we in het leggen van een kaartje", lacht Godelieve.
"Wij zijn in niet minder dan drie kaartclubs. Er is dus duidelijk geen gebrek aan ontspanning." Zo willen Jozef en Godelieve alvast nog jaren samen door het leven gaan. Wij wensen het hen alvast van harte!
(BBV)
Jozef Huyghe en Godelieve Patteeuw en hun naaste familie. (Foto IM)