Notities bij: Wilfried Patteeuw

Krant van West-Vlaanderen, editie Roeselare, 22.6.2007
PASSENDALE - Op zaterdag 23 en zondag 24 juni zetten Wilfried Patteeuw en Chantal Noppe, uit de Nieuwe Molenstraat 5, hun tuin open voor het publiek ter gelegenheid van de opentuindagen.
Wilfried en Chantal wonen heel rustig, landelijk en groen. Toen ze er 22 jaar geleden kwamen wonen, stond er niets. De tuin hebben ze volledig zelf aangelegd. De kleine plantjes van toen zijn nu uitgegroeid tot een 35 are groot groen paradijs.
Bij het betreden van de tuin word je overvallen door de natuurpracht en de stilte. De tuin is eigenlijk meer dan één tuin en omvat een siertuin met vijver, vaste plantenborders en groententuin. Daarbij is er nog een wilde plantentuin met een grote variatie inheemse bomen, vijver, moesplanten en neerhofdieren. Beide tuinliefhebbers verdelen de taken. Terwijl Wilfried de koning te rijk is in zijn gecontroleerde wildtuin en unieke bomencollectie, neemt Chantal de siertuin en groententuin voor haar rekening.
Een wandeling met Wilfried in zijn wildtuin is een openbaring. Hij geeft tekst en uitleg bij de ongeveer 160 soorten planten die er in aanwezig zijn.
De tuin van Chantal en Wilfried is niet alleen een unieke plantenpracht, maar ook een paradijs voor de dieren. De spechten, Vlaamse gaai en andere vogelsoorten zijn er veelvuldig aanwezig. De kleine vijver is de biotoop voor de groene kikker, terwijl in de grotere vijver de bruine kikkers en salamanders hun stekje gevonden hebben. Ook vlinders en libellen hebben hun weg gevonden naar de Nieuwe Molenstraat 5.