Notities bij: Marcel Leo Patteeuw

Krant van West-Vlaanderen, editie Gaver 12.1.2007
Marcel Patteeuw en Gabrielle Opsomer, van de Drieshoek 19, vierden samen met hun gezin, familie en vrienden hun gouden bruiloft. Bij die gelegenheid werden de jubilarissen officieel op het stadhuis gehuldigd.
Marcel Patteeuw is op 5 juni 1933 in Marke geboren. Hij was de oudste van vier kinderen. Toen hij zes jaar was, verhuisde het gezin naar Kuurne. Zijn echtgenote Gabrielle (in de volksmond Gaby) zag het levenslicht in Bavikhove op 18 november 1932. Zij is de oudste van drie kinderen. Marcel ging aan de slag toen hij 14 jaar was als mechanicien bij nv Vanhauwaert in Kuurne en later bij Interlin in Beveren-Leie. Hij vervulde ook zijn legerdienst in Leopoldsburg. Pas getrouwd en hij moest zijn kersvers bruidje voor 32 volle weken achterlaten omdat hij in Frankrijk moest werken.
Gaby was 16 jaar toen ze ging werken als bediende bij nv Vanhauwaert in Kuurne. Na de geboorte van haar tweeling verzorgde zij het huishouden. Hun gezin werd gezegend met vier kinderen. Patrick trouwde met Joke Bulcaen. Hij is de tweelingbroer van Philip. Vervolgens kwam Veronique die trouwde met Johan Vanassche. Hun jongste spruit was Hendrik. Tegenwoordig zijn ze trots op hun kleinkinderen Truus, Trudie, Kim, Neel, Pim, Daphné en Youri.
Het was in de firma Vanhauwert in Kuurne, dat Marcel en Gaby op de werkvloer elkaar leerden kennen. Marcel stond in vuur en vlam toen hij bij Gaby zijn loonzakje moest ophalen. Zo sloeg Cupido toe en 50 jaar geleden gaven ze elkaar het jawoord.
Met de limousine
Marcel is ook altijd een groot duivenliefhebber geweest. Nu gaat hij vaak supporteren tijdens de voetbalwedstrijden van zijn kleinkinderen. Ook een kaartje leggen met vrienden en in het kaarthuisje op de Bavikhoofse Tuinwijk staat wekelijks op zijn programma. Tuinieren doet hij eveneens met hart en ziel en de reisjes naar Frankrijk wil hij voor geen geld missen. In Frankrijk hebben ze al heel wat vrienden gemaakt.
Gaby doet graag mee aan de scrabblewedstrijden in het kaarthuisje op de Tuinwijk. Ook een kopje koffie bij familie en vrienden slaat ze niet af.
Bij hun jubileumfeest werden ze met een limousine naar het stadhuis gebracht. Daar werd het glas geheven opdat ze nog van vele gelukkige jaren zouden mogen genieten. Na deze gemoedelijk ontvangst reden ze met hun gezin en familie naar de feestzaal Maelstede in Kuurne. Daar mochten de jubilarissen met volle teugen genieten van een onvergetelijk feest.