Notities bij: Catharina Lambrecht

zus van Cornelia Lambrecht x Adriaan De Knock
RAB, Staten van goed Brugse Vrije I nr. 18.194-bis:
Catelijne fa Jan Lambrecht, + Zedelgem 30.3.1648
x Jacob Lievens
VP: Jan Vande Walle VM: Jan Lambrecht, grootvader wezen
kdn: Jacob, 20 j; Philips, 18 j; Cornelis, 13 j; Neelken, 12 j; Catelijnken, 7 j; Maeijken, 5 j; Margrietken, 2 j
huwelijkscontract voor notaris Jan Le doulx te Brugge op 16.10.1627. Hij 25 jaar vrijlaat in het ambacht van Loppem, geassisteerd met Adriaen Lievens (zijn oom) en Pieter De Ketelaere (vriend). Zij is geassisteerd met Philips Lambrecht en Jan Denys haar voogden, door haar vader Jan Lambrecht en Andries Denys, haar oom materneel.
Zij erfde van haar moeder, Neelken Denys, een hofstede van 9 g. te Varsenare en verder nog gronden te Varsenare, Zedelgem, Bredene en Zandvoorde. Van Passchijnken Houfnaeghele, haar oude moije, erfde ze gronden te Houtave.
Samen gekocht met haar man: hofstede van 40 g. te Zedelgem. Op de hofstede 10 koeien, 2 renders, 6 kalveren, 2 varkens, 6 biggen, ...
Te goed van de erfgenamen van Gheleyn Meyaert x Barbele Lievens (zuster van de weduwnaar) pacht van land, van het sterfhuis van Pieter Lambrecht pacht van land te Houtave, van Francois Denys x Janneken De Clercq pacht van land.
Saldo 622 p.

Brugse Vrije 16488 f. 311
7 kdn fii Jacob Lievens (fs Jacob ) x Catharina (fa Jan) Lambrecht. VP: Adriaen Vande Walle, VM: Jan Lambrecht
gronden te Varsenare, Zedelgem, Bredene, Zandvoorde, Houtave.
De wezen erfden bij + van hun grootvader Jan Lambrecht fs Jan, gestorven op 25 lauwe 1656: gronden te Varsenare, Gistel, Ettelgem (zijn derde vrouw Elisabette Thielmans heeft rechte 'bij leve')
De wezen erden bij + Louis Lambrecht, halve oom materneel