Notities bij: Cecile Patteeuw

geboren om 3u 's morgens

krant van West-Vlaanderen, editie Gaver 19.8.2005
Etienne Naessens (84) en Cecile Patteeuw (76) vierden onlangs hun 50ste huwelijksverjaardag. Het kersverse gouden koppel werd vorige week vrijdag plechtig ontvangen op het gemeentehuis in Dentergem. Iets meer dan 50 jaar geleden bracht een reis naar Lourdes de twee samen.
Tijdens die reis naar Lourdes brak een wagon van de zieken die meereisden naar het befaamde Bedevaartsoord in het zuiden van Frankrijk. Etienne en heel wat andere bekenden van hem uit Dentergem stonden hun wagon dan maar af. Op die manier kwam Dentergemnaar Etienne terecht op de wagon waar ook de Zwevezeelse Cecile opzat. Zij had de reis gewonnen met een loterij.
Zwevezele kermis
Dat dat winnende lotje ook de rest van haar leven zou bepalen, wist Cecile toen nog niet. Wat er ook van zij, Etienne en Cecile leerden elkaar kennen tijdens die reis. Eens terug in het land ging Etienne met zijn kameraden ook naar Zwevezele kermis en daar liep hij (toevallig of niet) Cecile weer tegen het lijf. Van het een kwam dan blijkbaar het ander, zoals ze zeggen en een goed jaar later stapten beiden op 23 augustus 1955 in het huwelijksbootje in Zwevezele.
Samen gingen ze in Dentergem wonen, in de ouderlijke woning van Etienne in de Gottemstraat. Beiden wonen daar nu nog altijd. Samen hadden ze er een klein landbouwbedrijf en Etienne was ook nog handelaar in kolen. Pas na 10 jaar werd het gezin uitgebreid. Eerst kwam er Greet en een jaartje later werd ook zoon Luc geboren. Greet woont nog altijd in Dentergem. Samen met haar man en twee kinderen Annelies en Matthias woont ze naast het ouderlijke huis. Zoon Luc is jammerlijk genoeg te vroeg heengegaan. Hij overleed bij een tragisch ongeval begin 2003.
Kleinkinderen
Etienne en Cecile genieten nu van hun welverdiende oude dag in hun huis in de Gottemstraat. Etienne is niet zo mobiel meer en houdt het bij tv kijken en lezen. Cecile doet nog altijd het huishouden en vangt ook nog geregeld de kleinkinderen op. Verder houdt ze enorm veel van bloemen. Cecile en Etienne zijn ook altijd heel actief geweest in de plaatselijke Landelijke Gilde, de KVLV en de Onderlinge Bedrijfshulp. Op het gemeentehuis werden Etienne en Cecile door burgemeester Koenraad Degroote nog eens extra in de bloemetjes gezet. Twee dagen later op zondag werd het kersverse gouden koppel pas helemaal verwend met een feest voor de hele familie in zaal Leieburcht in Sint-Eloois-Vijve.