Oxfam-Wereldwinkel Oostende vzw

Vrijwilligers

Wat houdt het in?

In de Wereldwinkel zijn in de 2 verkooppunten een 30-tal vrijwilligers (m/v) actief. En voortdurend zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers. Aan welk profiel moet je beantwoorden om daarvoor in aanmerking te komen?

En wat hebben wij jou te bieden:

De volgende vraag is wat je hier kan doen. Veel. Uiteraard bepaal je zelf naar welk soort werk je interesse uitgaat. Niemand doet (lang) iets tegen zijn/haar zin.

Een beknopt overzicht van de taken waar onze vrijwilligers zich mee bezig houden:

Winkelpermanentie
Regelmatig de winkel open houden en zorgen voor een klantvriendelijke bediening. Tijdens een inwerkperiode krijg je de gelegenheid de nodige productenkennis en vaardigheden op te doen.

Deelname aan het beleid
Iedere medewerker is van harte welkom op de driemaandelijkse vergadering.

Educatie en acties
Een klas bezoekt de winkel en wil wat uitleg over het hoe en waarom van wereldwinkels. We voeren actie i.v.m. eerlijke handel, bvb rond de lage koffieprijzen. Enkele mensen zorgen dat er op de medewerkersvergaderingen een stukje vorming komt. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat er op vlak van educatie en actie gebeurt.

En dan nog de vele andere mogelijkheden

Ja, ik wil vrijwilliger worden!

"Hoe en waar meld ik me aan?"
Je loopt binnen in de winkel en geef je naam, adres en telefoonnummer door aan de winkelier. De verantwoordelijke voor de opvang van de nieuwe vrijwilligers zal je dan zelf contatcteren om een eerste afspraak te maken.

"Hoeveel tijd moet ik besteden aan dat wereldwinkelwerk?"
Je kiest zelf hoe ver je engagement gaat. Natuurlijk voor je uit wat je toezegt.

"Ben ik verzekerd?"
Ja, Oxfam-Wereldwinkels heeft een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid in Ongevallen voor alle wereldwinkeliers tijdens de wereldwinkelactiviteiten.

"Ik ben werkloos. Mag ik dan als vrijwilliger meewerken?"
Ja, Mits toelating van de RVA

Voor meer informatie: oostende-vuurtorenwijk@oww.be of oostende@oww.be