Oecumenisch Patriarchaat
Orthodox Aartsbisdom van België

Orthodoxe Parochie HH. Konstantijn & Helena
Brugge

Voorstelling Parochie
Over de Parochie
Info over Orthodoxie
Fotogalerie
Lectuur
Iconenatelier
Contact en locatie
Links


Ons koor

Ons koor staat van bij het begin van onze parochie tot op heden onder de deskundige leiding van onze koorleider Carlo Snauwaert. Er was een pionierswerk nodig voor het opstellen op computer van de partituren, met de aangepaste muzikale bewerking en met de Nederlandse vertaling.

Carlo heeft alle diensten herwerkt zowel Vespers, Metten, Goddelijke Liturgie, Doop, Huwelijk, Dienst der Overledenen, diensten in de Grote Week, met daarbij nog alle veranderlijke gezangen volgens de acht tonen en de feesten die gevierd worden. Zowel kleine als grote feesten hebben elk hun eigen gezangen. Nog steeds blijft hij verder werken om alles nog te verbeteren en verder uit te werken. Als leden van de Parochie kunnen we hem hiervoor niet voldoende danken voor alles wat hij reeds jaren verwezenlijkt.

De Diensten wordt hoofdzakkelijk in het Nederlands gezongen door een polyfonisch koor in vier stemmen.

Dankzij het enthousiasme van de koorleider en de koorleden worden de liturgische gezangen behoorlijk uitgevoerd. Ook worden er enkele gezangen volgens de Byzantijnse muziek gezongen in het Grieks of het Nederlands.


Wijding tot "voorzanger" van onze
koorleider Carlo

Op zaterdag 24 mei 1997, de dag van ons parochiefeest, werd onze koorleider, Carlo Snauwaert, door onze Metropoliet Panteleimon van België gewijd tot "voorzanger", een kleine wijding die overeenkomt met deze van Lector.

Allen zijn het erover eens dat Carlo zich bijzonder inspant voor de vorming van een eigen koor! Er is weliswaar nog veel werk, maar steeds weer wordt het duidelijk dat er een positieve evolutie merkbaar is.

God schenke Carlo elke genadegave opdat hij moge realiseren wat zijn verlangens koesteren, altijd toegewijd aan God en trouw aan de Traditie van onze Kerk.