Oecumenisch Patriarchaat
Orthodox Aartsbisdom van België

Orthodoxe Parochie HH. Konstantijn & Helena
Brugge

Voorstelling Parochie
Over de Parochie
Info over Orthodoxie
Fotogalerie
Lectuur
Iconenatelier
Contact en locatie
Links

Een grotere kerk voor onze parochieNa een lange zoektocht en veel geduld zijn wij heel blij te mogen aankondigen dat onze parochie weldra een groter kerkgebouw zal hebben.

We hebben het inderdaad aangedurfd aan te kloppen bij de verantwoordelijken van de beheerraad van de vzw Oecumene West-Vlaanderen die instaat voor de materiële zorg van de oecumenische kapel, gelegen juist naast ons klein kerkje. Uiteindelijk hebben wij met hen een mooie overeenkomst kunnen afsluiten, die er in bestaat dat we een ruil zouden doen van de kapellen, zodat de Sint Jooskapel kapel onze kerk wordt en ons klein kerkje de Oecumenische Kapel wordt. Dit alles werd officieel voorgelegd aan schepen Laloo en aan de voorzitter en de secretaris van het O.C.MW., van wie wij de goedkeuring ontvangen.

Graag willen wij in naam van onze parochie de ganse ploeg van de beheerraad Oecumene danken voor hun bereidwilligheid, gans in het bijzonder Prof. Adelbert Denaux (voorzitter), alsook E.H. Henk Laridon (secretaris en ook voorzitter van de Oecumenische Studie en Gebedsgroep), en E.H. Kurt Priem (rector van de oecumenische kapel). Uiteindelijk bleek iedereen tevreden met deze oplossing!

Nogmaals dank aan allen!