Oecumenisch Patriarchaat
Orthodox Aartsbisdom van België

Orthodoxe Parochie HH. Konstantijn & Helena
Brugge

Voorstelling Parochie
Over de Parochie
Info over Orthodoxie
Fotogalerie
Lectuur
Iconenatelier
Contact en locatie
Links

Kleine wijding bij het starten van de eerste werken aan ons nieuw kerkgebouw en nagedachtenis voor enkele stichters en weldoeners van onze nieuwe kerk.

Op zondag 26 maart 2006, derde zondag van de grote vasten en feest van de Kruisverering had na de Goddelijke Liturgie een kleine inzegening plaats bij het starten van de werken aan onze nieuwe kerk de vroegere Sint Jooskapel genaamd.

De eerste voorbereidende werken - namelijk het gieten van een betonnenvloer - zal één van de komende dagen gebeuren, waarop dan ook weldra de nieuwe vloer reeds kan aangebracht worden.

Bij de uitgraafwerken heeft men beenderen gevonden van de stichters en weldoeners van deze kapel die daar begraven lagen. Ook vond men drie kleine grafkleders en één heel grote, waarvan we reeds kennis hadden.

Uit respect en dankbaarheid aan deze personen - stichters en weldoeners van deze kerk - heeft men een dienst ter nagedachtenis gevierd en hebben wij eervol deze beenderen in één van de grafkelders begraven en dit in aanwezigheid van vele geovigen uit onze parochie.

Nadien had er ook nog een kleine waterwijding plaats en het inplanten van een kruis bij het starten van de werken aan onze nieuwe kerk.

Het zijn nog maar enkele voorbereidende werken namelijk het plaatsen van de nieuwe vloer welke nu weldra zullen plaatsvinden maar wij hopen toch eind van het jaar of begin volgend jaar de algemene werken te kunnen laten starten.