NOBARA DOJO

Mail webmaster

 

gelieve naar onze nieuwe WEBSITE WWW.NOBARA.BE te surfen

 

 

Welkom bij Nobara dojo Aalst

nobaraiai

Onze dojo

Onze dojo werd in 2001 opgericht door Eddy De Clercq, momenteel 3e dan ZNKR iaido, 2e dan shorin ryu karate en beoefenaar van kendo. Opgestart als iaido club is Nobara echter uitgegroeid tot een Japanse krijgskunstschool waar naast iaido eveneens kendo, jodo en tradionele shorin ryu karate wordt beoefend. Eind 2006 zijn er een 40-tal actieve leden. Eddy is tevens onder-voorzitter van de Vlaamse Kendo Iaido en Jodo Federatie vzw.

Vanwaar onze naam ?

Nobara is het japanse woord voor wilde roos. De roos staat hier symbool voor perfektie en haar onnoemelijke schoonheid. Wild omdat het toch nog steeds over krijgskunsten gaat.

 

Wat is IAIDO ?

Iaido is de kunst van het zwaardtrekken om zichzelf te verdedigen tegen één of meerdere tegenstanders.

De kata, vastgelegde vormen, die men alleen beoefent, vormen de basis van de technieken in het Iaido. In het begin voert men deze uit met een kopij van een echt zwaard,  later met een écht, scherp zwaard.

Iaido ontwikkelt de zelfzekerheid van bewegingen en lichaamscontrole. De beoefening van de kata verhoogt tevens het concentratievermogen van de beoefenaar. Sommigen zien hier eveneens een vorm van " actieve meditatie". Lees meer hierover.

Wat is KENDO ?

Kendo betekent letterlijk in het Japans: "de weg van het zwaard". Het verwijst naar het traditionele zwaardvechten (kenjutsu) zoals het is ontwikkeld en beoefend door Bushi (elite-soldaten) of Samurai (ridders).

Kendo is een flitsende, dynamische full-contact sport voor mannen en vrouwen. In traditionele beschermende kleding gaat men elkaar te lijf met bamboe zwaarden.

In tegenstelling tot het imago van vechtsporten is kendo naast een fysieke, vooral ook een mentale training en is erg geschikt voor mensen die zich zodanig willen ontwikkelen. Lees meer hierover.

Wat is JODO ?

Soms vonden de samoerai het beter om geen bloed te vergieten. Een van de wapens die ze in zo'n geval konden gebruiken was de jo, een eenvoudige ronde eikenhouten stok van 128 centimeter. Hoe simpel de jo ook lijkt, hij is sterk genoeg om er zwaarden mee te breken of te verbuigen. Bij jodo wordt dan ook getraind met een tegenstander die een houten oefenzwaard (bokken) gebruikt. Lees meer hierover.

een zondagmorgend

© 2006 EDC