Welkom bij MBfreeSOFT                                                                    Recommended Free Software

    

      

Start
AUDIO & VIDEO
ANTIVIRUS
BEVEILIGING
SAFE-UTILITIES
BROWSERS
COMMUNICATIE
DESKTOP
DISKTOOLS
INTERNET
SYSTEEM
TIME-TOOLS
WEB-TOOLS
NET-TOOLS
DIVERSEN
TIPS & INFO
RSS-READERS

 

 

 

  WEBTOOLS  &  FTP clients

Page-Index

Optool / AbsoluteColorPicker / XenuLinkSleuth / deKnop / ColorMania /  BlazewareFTP / HTML2Text / AceFTP / NVUwebsitebouwer / ICTnieuws

 
Optool 98/ME/2000/XP

Bouwers van sites zitten nogal eens met het probleem dat verschillende browsers de webpagina's anders weergeven. Optool is een handig programma waarmee u met een druk op een knop de openstaande pagina in een andere browser kunt bekijken. Optool is klein en nestelt zich in de taakbalk. Van daaruit of met een sneltoets, heeft u toegang tot meerdere opties. Optool werkt met: Firefox / Netcaptor / Opera 5,6 & 7 / Mozilla / Netscape 6+ / Netscape 4.x / Internet Explorer (verschillende versies). Verder is er de mogelijkheid om de afmetingen van een browservenster aan te passen tot een van de vaste schermformaten bv 800x600. Vooral website bouwers zullen dit waarderen.Het compacte programma heeft verder nog wat nuttige mogelijkheden. Webprogrammeurs vinden het soms praktisch om een browservenster te herschalen naar ťťn van de vaste schermformaten.

  100 kb  - Toegevoegd op 11/04/2008  

ColorMania 2000/XP/VISTA

Als u een gewenste kleur in een afbeelding bent tegen gekomen of op een website gezien die u ook graag in je eigen website wilt gebruiken, dan is het vaak een probleem dat u de kleurcode niet kunt achterhalen. Met ColorMania is er een hele makkelijke oplossing. Dit programma kan ook wat de meeste andere color-pickers kunnen + nog wat meer. Door de overzichtelijke interface is het prettig werken met dit programma.
- heeft een color grabber waarmee je elke kleur op je bureaublad kan pikken - slaat tot 5 favoriete kleuren op - 5 modi: HTML, Delphi, VB, C++ en RGB kleuren - inverteert kleuren - genereert random kleuren en heeft een instelbare zoomfactor.

  695 Kb  - Toegevoegd op 12/04/2008

 

Absolute Color Picker 2000/XP

Absolute Color Picker laat u met ťťn druk op de knop achterhalen welke HTML-code schuilgaat achter een bepaalde kleur op uw scherm. Zo kunt u eenvoudig kleuren selecteren voor websites. Het programma laat zich in een handomdraai installeren. Wanneer u met de muis op het witte vakje rechtsonder klikt en de knop ingedrukt houdt, verdwijnt het programma naar de achtergrond. U gaat vervolgens op de onderliggende pagina met de muis naar de door u gewenste kleur. Laat u de muisknop los, dan verschijnt het programma weer, met de kleur in het scherm en de code eronder. U kunt de kleur dan uiteraard nog aanpassen. De tool laat u kiezen uit een aantal modellen, waaronder HSB Brightness, HSB Hue, en RGB 3D Sphere. Aan de hand van deze modellen kunt u een kleur lichter of donkerder maken, intenser maken, enzovoort. De modellen geven u meer controle bij de kleurbewerking. Rechtsboven blijft altijd nog de oorspronkelijke kleur in beeld; door hierop te klikken, kunt u alle wijzigingen weer ongedaan maken. De functie Color history laat u bovendien de laatste twaalf door u geselecteerde kleuren zien. Het kleurenpalet van de tool maakt onderscheid tussen Windows, Mac, WebSafe en andere standaarden: zo kunt u zien hoe een kleur er onder elk van deze platformen uitziet.


 
  1,28 Mb  - Toegevoegd op 12/04/2008

 

Xenu Linksleuth 98/ME/2000/XP/2003           

Xenu is een prima tool om uw interne en externe links te checken. Het doet zijn werk snel en grondig en geeft ook de redirected links aan u door. Rapportage vindt plaats in uw browser door middel van een fraaie pagina.

   4,2 mb - Toegevoegd op 04/04/2008

 

deKnop  98/ME/NT/2000/XP/2003     

DeKnop is een grafisch programma waarmee op een gemakkelijke manier knoppen voor een web pagina of electronische publicaties zijn te maken. Grafische ervaring is niet nodig. Opties: up/down randen /glossy randen /3D tekst effecten /Tekst schaduw /Scherm-kleuren-pikker met vergrootglas /GradiŽnt van tekst en knop oppervlak /Plaatjes voor tekst en button oppervlak /3-delige knoppen voor Neobook projecten /Muis-over module met code generator /Preview van de knoppen, met bestandsgrootte /Knoppen opslaan in PNG, GIF, JPG of BMP formaat /Werk opslaan als project voor later gebruik /De download bevat ook de Nederlandse Taal Module (nederlands.ini)./ Draai setup.exe om deKnop te installeren.Daarna het bestand Nederlands.ini plaatsen in de map c:\program files\deKnop\LanguagesIk ga er vanuit dat u het programma aldaar hebt geinstalleerd Op de website van de maker kunt u gratis voorbeelden downloaden en hergebruiken

   950 Kb  - Toegevoegd op 12/04/2008

 

FileZilla 2000/XP/VISTA

FileZilla is al enige tijd een vaste waarde onder de FTP-clients. Hiermee kunt u op een snelle en veilige manier bestanden verplaatsen van de ene computer naar de andere, bijvoorbeeld van een FTP-server op het internet naar uw computer - of andersom. Links in FileZilla vindt u een overzicht van de lokale bestanden, in het rechtervenster ziet u de bestanden op de server. Optioneel kunt u vensters oproepen met daarin een boomstructuur van de mappen op de schijf, wat het navigeren versnelt. Filezilla geeft verder de status van de verbinding weer, en de voortgang van het opladen of afhalen van bestanden. De Site Manager is een nuttig hulpmiddel om lijsten van FTP-sites te beheren en desgewenst in mapjes onder te brengen. Positief is dat u per locatie kunt aangeven welke sites met passieve modus benaderd moeten worden of in welke tijdzone de server zich bevindt. FileZilla is en blijft een van de beste FTP-programma's.

   3,4 mb  - Toegevoegd op 12/04/2008

 

BlazeFTP  NT/2000/XP

Volautomatische multi-sessie FTP cliŽnt. Een heel handig en eenvoudig te gebruiken programma om uw bestanden op het internet te plaatsen en met nog veel meer andere transfer-functies. Een aanrader vanwege zijn multi-functionaliteit. Meerdere sessies mogelijk dankzij multiple transfer threads. BlazeFTP is uitermate geschikt voor webmasters die regelmatig bestanden moeten up- en downloaden. Een aanrader!

   700 Kb  - Toegevoegd op 12/04/2008

 

HTML 2 Text 98/ME/NT/2000/XP/2003            

HTML omzetten naar een tekstbestand is wat dit programma doet. Neemt niet te veel tijd in beslag en wordt rigoureus uitgevoerd. Dat betekent dat er geen verwijzingen meer staan naar url's en geen vreemde codes meer. Het is een bestand met "platte tekst". Soms wel handig in sommige speciale omstandigheden waarin een webbuilder kan verzeilen.

   522  kb  -  Toegevoegd op 12/04/2008

AceFTP  98/ME/NT/2000/XP/2003

Of u nu een webmaster bent of gewoon een hobbyist, met dit FTP-programma is het uiterst simpel om bestanden met een FTP-server uit te wisselen. De interface is duidelijk en werkt - mede dankzij de goed ontworpen icoontjes - intuÔtief. Er zijn icoontjes voor het verbinden met de server, het maken van nieuwe mappen, het veranderen van directories en vele andere taken. Het overzetten van bestanden gaat snel en het programma is stabiel. Naast de gebruikelijke vensters voor het weergeven van de lokale mappen en voor het weergeven van de bestanden op de server, is er een multifunctioneel derde venster. Hierin kunt u onder andere de bestandsoverdracht volgen, of HTML-pagina's en afbeeldingen in previewbekijken.

     2120 Kb - Toegevoegd op 12/04/2008

Nvu-websitebouwer  98/ME/NT/2000/XP/2003/VISTA & Linux  

Een rivaal voor Dreamweaver of FrontPage is Nvu (nog) niet, maar dit openbronprogramma van Lindows heeft toch heel wat te bieden voor websitebouwers. Ondersteuning is er voor stylesheets, tabellen en eenvoudige formulieren. Daarmee is Nvu perfect voor wie al een beetje vertrouwd is met HTML-code, maar nog niet toe is aan een professioneel (en misschien verwarrender) tool.
Door webpagina's in wording onder te brengen in tabs is het heel gemakkelijk om verschillende pagina's tegelijkertijd af te werken. Zoals dat hoort in een degelijke webauthoringtool kun je snel verspringen van de code naar een voorbeeldview, een meer grafische opmaakmodus of een tekstvenster. Knap zijn de gebruikersvriendelijke wizards om tabellen te creŽren, ankers toe te voegen of een formulier te definiŽren. Nvu komt met ingebouwde HTML-controle (geen CSS-controle, al komt dat volgens de makers eraan), al moet je wel eerst de pagina waaraan je werkt, opslaan. Het programma biedt daarnaast een CSS-editor en een console voor JavaScript. Om pagina's online te brengen, gebruik je de ingebouwde FTP-applicatie. Nvu is ook beschikbaar voor Linux - niet verbazend, want Nvu is afkomstig van Linux-bedrijf Lindows. Voor een deel is de code gebaseerd op Gecko, de rendermachine van Mozilla.

     8.040 Kb - Toegevoegd op 12/04/2008


       

       copyright (c) 2015 - 2025 - Breem Marcel - voor  info  lees QR-code