Welkom bij MBfreeSOFT                                                                    Recommended Free Software

    

      

Start
AUDIO & VIDEO
ANTIVIRUS
BEVEILIGING
SAFE-UTILITIES
BROWSERS
COMMUNICATIE
DESKTOP
DISKTOOLS
INTERNET
SYSTEEM
TIME-TOOLS
WEB-TOOLS
NET-TOOLS
DIVERSEN
TIPS & INFO
RSS-READERS

 

 

 

 Tools voor bestandsBackup- & password-security

Page-Index

FineCrypt / ExtractNow / CrypTainer / TrueCrypt / KeePass / Pin's / PosPhotos PrivacyKeeper

 
FineCrypt  98/ME/2000/XP/VISTA

FineCrypt is een zeer complete, gratis tool voor het beveiligen van bestanden en documenten door middel van encryptie. Het programma laat u kiezen uit tien encryptie-algoritmen en vier versleutelingsmethodes. Wanneer u FineCrypt voor het eerst opstart, zal het programma u in negen stappen de werking uitleggen. De tool is eenvoudig in het gebruik; de interface is sober maar overzichtelijk en als een bestand wordt versleuteld, zal de software deze tevens automatisch comprimeren, zodat het bestand minder ruimte inneemt en dus makkelijker te versturen is. Wie dat wil, kan meerdere bestanden of complete mappen (inclusief onderliggende mappen) in één keer versleutelen. Een speciaal programmaatje draagt zorg voor het invoegen van uw publieke sleutel in uitgaande e-mails, zodat ook beveiligde communicatie mogelijk wordt.

4,06 mb. - Toegevoegd op 07/05/2010

 

Access Manager 2  98/ME/2000/XP/Vista/7

Je hebt goede en slechte password-managers. Degene die alle wachtwoorden in een onbeveiligd tekstbestand op je harde schijf zetten, moet je zeker niet hebben. Acess Manager van Citi Software daarentegen is wel een aanrader. Om de wachtwoorden op te slaan wordt uiteraard ook sterke encryptie gebruikt. Het programma maakt hierbij gebruik van twee 256 bits versleutelmethodes: Blowfish en Ryndael. Ook is het zeer gebruiksvriendelijk, wachtwoorden kunnen snel geselecteerd worden, en websites kunnen vanuit het programma aangeroepen worden zodat je met één klik op zo'n site kunt inloggen. Het verzinnen van wachtwoorden neemt het programma je uit handen. Die kan het programma zelf genereren en in de de database opnemen. Je kan al je wachtwoorden bijhouden in één lijst. Met één master wachtwoord krijg je dan toegang tot al je andere wachtwoorden (en andere privé informatie). Wachtwoorden kan je dan vanuit Access Manager gemakkelijk kopiëren of slepen ("drag and drop") naar andere programma's zodat zelfs het overtypen ervan overbodig wordt. Zo heb je met dit eenvoudige programma een uitstekende password manager in handen. Het is gratis te downloaden in engelse en nederlandse versie.

3,4 mb. - Toegevoegd op 07/05/2010
 

AxCrypt  98/ME/2000/XP/VISTA/7

AxCrypt is een gemakkelijk te gebruiken programma voor bestands encryptie. Het gemak van dit programma zit vooral in het feit dat het volledig in Windows Verkenner is geïntegreerd. Je kunt er je bestanden mee versleutelen maar ook verwijderen op een veilige manier waarbij de vrijgekomen ruimte overschreven wordt met lukraak gekozen, nietszeggende data. Voor de data versleuteling wordt gebruik gemaakt van AES-128 en SHA-1.Voor nog meer gemak kan je er voor kiezen om het wachtwoord, welke gebruikt wordt voor de versleuteling, in het geheugen te bewaren. Hierdoor hoef je voor het versleutelen van volgende bestanden niet opnieuw het wachtwoord in te vullen. Je kunt op elk moment dit wachtwoord weer uit het geheugen verwijderen.Het programma wordt geheel vanuit het contextmenu in verkenner aangestuurd en de versleutelde bestanden krijgen een nieuwe extensie n.l. .axx met een eigen pictogram. Als er wordt gedubbelklikt op een versleuteld bestand wordt er om het wachtwoord gevraagd waarna het bestand op de achtergrond ontsleutelt wordt en direct wordt geopend in het geassocieerde programma.
 

 70 Kb. - Toegevoegd op 07/05/2010

 

ExtractNow  98/ME/2000/XP/VISTA

ExtractNow is een handig progje die helpt bij het uitpakken van vrijwel alle gangbare gecomprimeerde bestanden, die uit meerdere delen mogen bestaan. Na eenvoudige installatie, gevolgd door de overzichtelijke, opgeruimde interface claimt ExtractNow geen enkel compressieformaat voor zichzelf: wie wil dat het programma bepaalde bestanden uitpakt, moet dat expliciet opgeven bij de instellingen. De software kan bestanden uitpakken die met de volgende compressieformaten zijn ingepakt: ZIP, RAR, ISO, BIN, IMA, IMZ, 7Z, ACE, JAR, GZ, LZH, LHA en SIT (voor decompressie van SIT moet je de nodige dll downloaden op de site van ExtractNow en invoeren in de directory). Dat laatste is erg handig wanneer u bestanden uitwisselt met Mac-gebruikers, die vaak met SIT-bestanden werken. Het gebruik kan niet eenvoudiger: u sleept de uit te pakken bestanden naar het programma en de software begint. In deze nieuwe versie zijn enkele verbeteringen aangebracht aan de interface. Ook kunt u de mappen na het uitpakken nog vanuit het programma verplaatsen.

 831 Kb. - Toegevoegd op 07/05/2010
 

Cryptainer  95/98/ME/2000/XP /2003/Vista/7

Cryptainer is een 128 bits disk encryptie software en een 'miniatuur' versie is van Cryptainer PE. Het maakt gecodeerde containers (kluizen) aan tot 25 mb elk, om allerlei bestandssoorten op te slaan. U kunt bestanden en mappen eenvoudig in deze kluis slepen. Bovendien kunt u beveiligde e-mails maken, die u naar iedereen kunt verzenden. Cryptainer LE Encryptie software werkt op alle 32 bits versies van Windows en op alle media. Het virtuele station is toegankelijk via de Windows-Verkenner, op dezelfde manier als elk ander schijfstation. Enige voorwaarde is dat u ingelogd moet zijn op de Cryptainer-interface. Als het programma wordt afgesloten, zijn de bestanden op het beveiligde station niet meer toegankelijk voor andere gebruikers van de pc. U kunt met Cryptainer ook e-mails met encryptie versturen, waarbij u gebruik maakt van .exe-bijlages die zichzelf ontcijferen na aankomst. De ontvanger van het bericht heeft dus geen extra software nodig om de boodschap te lezen En het allerbeste - dit awardwinnende encryptiepakket is volledig gratis en loopt nooit af.

2,6 mb. - Toegevoegd op 07/05/2010

 

TrueCrypt  2000/XP /2003/VISTA/7

Data beveiligen kunt u op verschillende manieren. Als het gaat om een hele reeks bestanden die u regelmatig aanpast, is een goede oplossing een aparte versleutelde partitie. Op deze speciale, vergrendelde plek op de harde schijf kunt u gegevens kwijt die enkel toegankelijk zijn met de juiste codes. Het openbronprogramma TrueCrypt biedt deze functionaliteit op een gebruiksvriendelijke manier aan.Nadat u een virtuele partitie met TrueCrypt aanmaakt, kunt u deze via het programma mounten. Daarna verschijnt het als een gewone harde schijf in de Verkenner en kunt u er data in opslaan.TrueCrypt biedt u een ruime keuze encryptie-algoritmes aan. Een van de veiligste is AES (Rijndael), maar wie echt datadiefstal vreest kan opteren om AES te combineren met twee andere algoritmes, zoals Blowfish en Serpent. Alles staat of valt uiteraard met de keuze van het wachtwoord. De makers suggereren een wachtwoord van minstens 20 tekens, bestaande uit letters, cijfers en speciale tekens. Belangrijk is ook dat u dit wachtwoord niet vergeet; er bestaat namelijk geen enkele manier om het te achterhalen.

   ZIP - 1355 Kb. - Toegevoegd op 07/05/2010

 

KeePass  95/98/ME/2000/XP /2003/VISTA/7

Moet u ook duizend-en-één wachtwoorden onthouden? Lukt dat niet altijd even goed? Met de virtuele kluis van KeePass krijgt u een veilig en open hulpmiddel in handen dat het vergeten minder pijnlijk maakt. De eerste stap bij het gebruik van het openbronprogramma KeePass is het aanmaken van een nieuwe database. Trek hier een paar minuten voor uit, want hoe beter de beveiliging (lees: wachtwoord), hoe veiliger uw data. Om helemaal op zeker te spelen, kunt u KeePass zelf een (weliswaar moeilijk te onthouden) wachtwoord laten genereren. Dit gebeurt op basis van muisbewegingen, toetsaanslagen en beperkingen die u zelf instelt. Tijdens de aanmaak van de database bepaalt u tevens waar de bijhorende, optionele sleutelbestand wordt bewaard. Een goede tip is deze te bewaren op een USB-stick die elders opbergt. Vervolgens is het een fluitje van een cent om wachtwoorden aan een KeePass-database toe te voegen. Een wachtwoord is desgewenst te voorzien van aanvullende details ingeven, zoals een URL of titel. Handig is dat wachtwoorden in subgroepen bewaard kunnen worden, zodat u bijvoorbeeld alle weblogins kunt centraliseren. Daarna hoeft u nooit meer een login of wachtwoord in te voeren. U opent gewoon KeePass en selecteert de relevante gegevens. Daarna kunt u ze plakken in het desbetreffende veld in de browser.

   Setup-exe. 860 Kb. - Toegevoegd op 07/05/2010

 

PINs  98/ME/2000/XP /2003

PINs is een uitgebreid programma voor het opslaan van al uw vertrouwelijke informatie zoals wachtwoorden, rekeninggegevens, pincodes en nog veel meer. Het programma maakt gebruik van een zwaar algoritme om ervoor te zorgen dat de gegevens niet kunnen worden ingezien door onbevoegden. Het programma zelf kan ook worden voorzien van een wachtwoord dat u dan wel niet moet vergeten natuurlijk. Handig is dat het programma niet geinstalleerd hoeft te worden. Dat betekend dat u PINs bijvoorbeeld op een floppy of een USB-stick kunt zetten zodat u uw gegevens altijd en overal bij u heeft.
 

   700 Kb. - Toegevoegd op 07/05/2010

 

Pos Photos Privacy Keeper 98/ME/2000/XP /2003

Met Pos Photos Privacy Keeper Lite kunt u afbeeldingen met een wachtwoord beveiligen, zo kunnen onbevoegden ze niet bekijken. U kunt wachtwoorden toevoegen aan vrijwel alle grafische formaten. U kunt ook zgn. dummy afbeeldingen gebruiken. Door een dummy afbeelding te koppelen aan het originele plaatje, deze dummy afbeelding wordt gekoppeld aan een zgn. dummy wachtwoord. Dus als iemand u dwingt om toch de afbeelding te laten zien tikt u het dummy wachtwoord in en zal de dummy afbeelding getoond worden en niet het origineel. In de meeste gevallen zal deze software gebruikt worden om porno te verbergen, maar het kan ook voor "nette" doeleinden gebruikt worden. Wij oordelen niet, we laten u slechts de mogelijkheden zien.

   13,5 Mb. - Toegevoegd op 07/05/2010


                                                                                                              

 

       copyright (c) 2015 - 2025 - Breem Marcel - voor  info  lees QR-code