Welkom bij MBfreeSOFT                                                                    Recommended Free Software

    

      

Start
AUDIO & VIDEO
ANTIVIRUS
BEVEILIGING
SAFE-UTILITIES
BROWSERS
COMMUNICATIE
DESKTOP
DISKTOOLS
INTERNET
SYSTEEM
TIME-TOOLS
WEB-TOOLS
NET-TOOLS
DIVERSEN
TIPS & INFO
RSS-READERS

 

 

 

 Today's Latest Freeware Downloads and Updates

 PDF-bestanden OnLine omzetten naar Word

PDF is een bestandsformaat dat grote voordelen biedt boven dat van Microsoft Word. Niet alleen kan nagenoeg iedereen PDF-documenten lezen, maar bovendien kan bijna niemand ze "bewerken". Daarnaast weet u met een PDF-bestand dat iedereen hetzelfde ziet. Geen documenten meer die bvb. opgemaakt zijn in Word 97 en er in Word XP niet uitzien zoals het hoort. Teksten in Word en zelfs Powerpointpresentaties en rekenbladen, kunnen omgezet worden naar PDF en bewerkt worden met het programma Adobe Acrobat. Bijkomende informatie hieronder op de meer-infoknop. Om bestaande PDF documenten (ook met afbeeldingen) te converteren naar word, klik op de tweede link hieronder.

Klik hier voor meer info over pdf-bestandsformaat

Klik hier om uw PDF-bestanden om te zetten >>> Word


VIRUSSEN >>Dit zijn programma's die geschreven zijn met de bedoeling om zoveel mogelijk schade toe te brengen aan uw computer en/of gegevens van uw systeem. Meestal komen die "binnen" met de e-mails, vermenigvuldigen zich onder uw adressenbestand en de gevolgen kunt ge wel raden ofwel wordt een gedeelte van uw registergegevens verwoest. Een goeie raad>>> Ga niet op het internet zonder anti-virussysteem op uw computer en haal regelmatig de nodige updates binnen.Iedere virusscanner heeft zo'n functie beschikbaar. Eens per week uw computer scannen is geen overbodige luxe.Zie hieronder bij more-info.

Klik hier voor meer info over virussen  


SPYWARE >>Is "ingebakken" in de software en websites die je opzoekt op internet.Spyware registreert tal van gegevens wat betreft de sites die u het meest bezoekt, hoeveel keer per dag, hoeveel uur per dag enz... kortom uw surfgedrag en uw interesse voor bepaalde producten. Daar stemt het verkoop- en reclamewereldje dan wel zijn promotiesites op af en de gevolgen zijn er dan soms ook naar, zoals ongewenste e-mails, enz...Het is een soort van spionagepraktijk. Klik hieronder voor nog meer informatie. 

Klik hier voor meer info  over spyware


FIREWALL >>Kan worden gezien als een virtuele muur. Het kan bestaan uit een softwarepakket maar ook uit complete machines, inclusief ROUTERS.Een firewall laat maar bepaalde informatie in het netwerk binnen.Alle informatie kan wel naar buiten. Het is dus een muur tussen een netwerk(aan het internet gekoppeld) en het internet.Een heel handig ding, maar toch zijn er zaken die een firewall NIET kan. Het kan geen "virussen - trojanhorses en wormen tegenhouden" die soms op veel wijzen gecodeerd zijn en daarvoor heb je nog een paar ander programma's nodig die simultaan op uw systeem  meedraaien. Klik op more-info hieronder voor uitgebreider informatie over dit onderwerp.

Klik hier voor meer info  over firewall


>>Als je een anti-virusprogramma of een firewall op uw PC hebt staan ofwel gedownload hebt van deze site, hou er dan rekening mee dat die tools regelmatig op recente updates moeten gecheckt worden. Dit is ook van toepassing op spywareprogramma's.Van de meeste kunt ge de configuratie zo instellen, dat de updates automatisch opgehaald worden vanaf het moment dat uw computer in verbinding staat met het internet. Maar zelfs als alles op automatische piloot staat, zou ik toch willen aanraden om tenminste toch een keer per week na te zien of uw  programma's wel up to date zijn. Zelfs met een aangekocht programma moet dit ook gedaan worden. Ingeval er geen automatische functie opstaat, dan kan gelijk welk programma altijd manueel in orde gehouden worden. Voor elk virus dat op internet gejumpt wordt, moet een anti-virusprogramma geschreven worden die je met behulp van de updatefunctie van uw programma kunt binnenhalen en zo het virus kunt verwijderen. Nog meer hieronder. Klik op de more-info knop.    

Klik hier voor meer info over updating


Downloaden en Installeren - hoe doe je dat ?

Op MBfreeSoft staan er meerdere pagina’s waar u handige en gratis programma's kan downloaden. Deze programma’s maken soms het leven eenvoudiger. De pagina is te vinden in de rubriek "Audio & Video". De pagina ziet er als volgt uit:

 

We gaan hier als voorbeeld, "Screamer Radio" downloaden en klikken met links (1 keer) onderaan op de icon “click to download” van het programma “Screamer Radio” op deze webpagina. Nu kom je terecht op de site van de software. Klik nu met links (1 keer) op “ For 2k/XP/Vista(1646.8 KByte)” in het vak “Download Stable Version”.

Bovenaan uw scherm en onder de opdrachtbalk van uw browser verschijnt nu onderstaande balk en terzelfdertijd een schermpje eronder dat je eerst moet sluiten.

Klik met links in bovenstaande balk. Er komt nu een schuifmenu te voorschijn waarin je op “Bestand downloaden” klikt met links. Volgend scherm verschijnt:

De computer vraagt u wat u wilt doen. We hebben verschillende mogelijkheden:

Uitvoeren. Als u op deze knop drukt, zal het programma eerst worden gedownload en vervolgens automatisch worden gestart. U gebruikt deze functie hebt beste niet omdat niet handig is voor in de toekomst. Het is dan nù heel eenvoudig om het programma binnen te halen, maar als u het achteraf nog eens wenst te openen of wenst te installeeren, dan zal u het opnieuw moeten downloaden. En dat is natuurlijk niet efficiënt.

Opslaan. Dit is wat je het beste altijd kan doen. Dit doen we ook in deze cursus. Als we op die knop klikken, dan zal erna worden gevraagd waar we het bestand wensen op te slaan en zal vervolgens het downloaden beginnen.

Annuleren. Op deze knop klikt u enkel indien u zich vergist heeft. Indien u helemaal geen programma wilt downloaden. Eenmaal op die knop geklikt, verdwijnt het scherm en kan u gewoon verder surfen.

U klikt dus op de knop "Opslaan". Nu krijgen we een scherm te zien. Dit scherm geeft ons de mogelijkheid om te vertellen waar we ons bestand wensen op te slaan.

We kiezen in dit voorbeeld de map "Mijn documenten". Het beste wat u kan doen is alles wat u opslaat steeds in dezelfde map te plaatsen. Op deze manier kan u achteraf snel een programma terugvinden dat u hebt gedownload.
Klik op "Mijn documenten". Vervolgens kunnen we onderaan ook een naam ingeven. Standaard is dit steeds al ingevuld, het is dezelfde naam als op de Internetserver het bestand staat. Dus met andere woorden, indien het bedrijf RadioScreamer zijn programma "RadioScreamer" heeft genoemd, zal u ook in dat vak dit standaard ingevuld zien. In ons voorbeeld noemde het bestand "screamer041u". U kan dit wijzigen, door met uw muis in het tekstvak te klikken en vervolgens er bijvoorbeeld iets bij te typen.Klik nu met links in het vakje (onderaan rechts) op “Opslaan”. De download komt nu in de map “Mijn documenten” te staan gereed om te installeren op uw pc. Klik nu dubbel met linker muisknop op dit bestand en volg de verdere instructies op uw scherm.


Tips & Tools voor xp en vista

              

 STARTPLANET.be    

            

LINCvzw

Giveaway of the Day