Welkom bij MBfreeSOFT                                                                    Recommended Free Software

    

      

Start
AUDIO & VIDEO
ANTIVIRUS
BEVEILIGING
SAFE-UTILITIES
BROWSERS
COMMUNICATIE
DESKTOP
DISKTOOLS
INTERNET
SYSTEEM
TIME-TOOLS
WEB-TOOLS
NET-TOOLS
DIVERSEN
TIPS & INFO
RSS-READERS

 

 

 

 RSS - Software      

Really Simple Syndication is een toepassing van de internetmetataal XML. RSS-bestanden worden veelal gebruikt om een webkopij in syndicatie te brengen, dit wil zeggen: beschikbaar maken voor een groot bereik van afnemers. Gegevens van een website worden hiermee omgezet in een formaat waarmee andere sites of programma's deze informatie automatisch in hun eigen omgeving kunnen tonen. De informatie die aangeboden wordt in dit formaat noemt men een RSS-feed of een RSS-kanaal. RSS-bestanden zijn te lezen via een speciale RSS-lezer. Het RSS-logo betekent dat een site gebruik maakt van het Rich Site Summary-systeem, waarvoor de programmeertaal XML gebruikt wordt. Sommige sites gebruiken daarom het XML-logo. Van alle sites die deze logo's tonen, kunt u de nieuwsberichten ontvangen. Inmiddels zijn er ook al andere alternatieven voor RSS in gebruik. De bekendste hiervan is de Atom-implementatie dat de meeste rss-lezers nu ook ondersteunen. Lezen via een RSS-lezer bespaart de internetter surf- en zoektijd. De programma's zijn bedoeld voor internetters die snel en gericht op de hoogte willen komen van het actuele aanbod in hun interessegebied op internet. Echter niet alle sites hebben RSS-feeds en wordt voornamelijk toegepast bij websites die frequent worden bijgewerkt, zoals nieuwssites, communitysites en weblogs. Als u de krant of uw vaktijdschrift liever thuis op uw pc krijgt in plaats van in de krantenwinkel dan is RSS iets voor u.

Hoe RSS gebruiken?

Beschikt u reeds over een RSS reader, software om de berichten in te lezen en beschikbaar te stellen, dan volstaat het met de rechter muisknop te klikken op de icoontjes van eender welke website of nieuwsbron die je wilt "binnenhalen",  gevolgd door het commando 'snelkoppeling kopieren'. Klik nu in uw Rss lezer op de knop "add feed". Nu zie je op je scherm dat de link al automatisch in de RSS-lezer 'geplakt' is. Volg nu de verdere aanwijzingen in uw Rss-lezer.
 

Hieronder vind je een aanbod van degelijke en betrouwbare Rss-lezers .

 

Newzie 2000/XP/2003/VISTA

De ene rss-lezer heeft een lopende nieuwsbalk die u op de nieuwsvloer wel eens ziet. De ander heeft een overzichtelijke interface, zodat u snel uw dagelijkse portie nieuws binnenkrijgt. Het goede aan Newzie is dat het programma al deze verschillende opties in zich combineert, zodat u uw favoriete manier van lezen helemaal zelf kunt samenstellen. Newzie biedt drie verschillende weergavetypen, waaronder de klassieke boomstructuur, de kastje-open kastje-dicht-tactiek van online applicaties als Google Reader en het vooraanzicht dat lijkt op de interface van Outlook Express. In List View-modus hoeft u alleen maar met de muis op een feed te staan om te zien welke koppen het laatste uur voorbij zijn gekomen. Verder beschikt u over een instelbare diashow van de laatste nieuwtjes van de afgelopen uren of dagen en kunt u feeds omgekeerd chronologisch weergeven, ongeacht in welke map ze staan.  Newzie laat de berichten zien in een heldere html-omgeving met gekleurde koppen voor betere leesbaarheid. Ook de rest van de vormgeving mag er wezen. Dit programma kan ook nog eens websites van tijd tot tijd controleren die nog geen RSS-feeds in huis hebben en u kunt zoekopdrachten naar woorden als 'software' of 'computer' invoeren, waarna Newzie regelmatig zal zoeken naar feeds waar deze woorden in voorkomen. Als dit u nog niet overtuigd heeft, doen de instelbare sneltoetsen, instelbare prioriteiten voor feeds en de mogelijkheid voor het instellen van een standaard gekoppelde browser dat misschien wel. Ondanks het verbazingwekkende pakket aan mogelijkheden is Newzie een van de snelste desktop RSS-lezers - helaas is er nog geen nederlandstalige versie.

 2,46 Mb -  Toegevoegd op 12/04/2008  

 

RssReader 98/ME/2000/XP/2003/VISTA

Leest alle Rss, Atom-feeds. De laatste nieuw bijgekomen berichten worden tussentijds (zelf instelbare  functie die naar eigen smaak geconfigureerd en aan- of uitgezet worden.) afzonderlijk in een popup in de rechter onderhoek van uw scherm weergegeven. Een van de betere recente rss-lezers.  Mooi is dat u keuze hebt tussen verschillende stijlen, lettertypes en achtergrondkleuren om binnengehaalde nieuwskoppen te tonen. RssReader werkt met Net Framework-software dat op de meeste pc's ge´nstalleerd is en gratis te updaten of te  downloaden bij Microsoft (op deze pagina). Ook is de verversingstijd voor het zoeken naar nieuwe berichten selectief instelbaar. Een uitstekende rss-lezer met heel wat volwaardige Rss-techniek onder de motorkap.

 1,46 Mb -  Toegevoegd op 10/04/2008  

News Interceptor - 98/ME/2000/XP/2003/VISTA

Leest alle Rss, Atom-feeds en Podcasts. De laatste nieuw bijgekomen berichten worden tussentijds (zelf instelbare  functie die naar eigen smaak geconfigureerd en aan- of uitgezet worden.) afzonderlijk in een popup in de rechter onderhoek van uw scherm weergegeven. Mooi is dat u zelf een stijl en lettertype kunt instellen om binnengehaalde nieuwskoppen te lezen. Dit programma werkt met de recente Microsoft .Net Framework-software 2.0 en gratis te updaten of te  downloaden (op deze pagina). Het programma biedt een overzichtelijke en instelbare interface. RSS-feeds beheren is niet altijd eenvoudig, maar het voordeel van News Interceptor is dat het volgen van nieuws via RSS hier bijzonder gebruiksvriendelijk is opgelost. Er is nu een stabiele versie Interceptor 3 beta werkende met .NET Framework Version 2.0 beschikbaar. Een functionele en gebruiksvriendelijke lezer van hoogstaande kwaliteit.

 1,6 Mb -  Toegevoegd op 12/04/2008 

 

Cita-Rss / Aggregator 98/ME/2000/XP/2003/VISTA

Een RSS-lezer met sober uiterlijk, maar met heel wat volwaardige Rss-techniek onder de motorkap. De RSS-feeds zijn te ordenen in folders. Leest alle Rss en Atom-feeds en podcasts. Heeft als browser IE 5.01 en later nodig of je kiest zelf uw eigen browser bij het downloaden. U kunt het programma zelf laten scannen en/of feeds toevoegen of er een selecteren. De laatste nieuw bijgekomen berichten worden tussentijds afzonderlijk in een popupscherm in een zelf in te stellen kleur en hoek van uw scherm weergegeven. Beide functies kunnen naar eigen smaak geconfigureerd en aan- of uitgezet worden.  Ook het weerbericht van de meeste steden over de hele wereld zijn rechtstreeks binnen te halen. Dit programma heeft ook een functie om in te loggen op rss-feeds die beschermt zijn met wachtwoord. Rss-aggregator werkt met Net Framework-software dat op de meeste pc's ge´nstalleerd is en gratis te updaten of te  downloaden bij Microsoft (op deze pagina).  Overzichtelijke interface en goede zoekmogelijkheden en als toemaatje krijg je er nog een Rss-builder bij, die zeer handig kan zijn voor een webmaster. Met deze lezer is nieuws lezen via RSS bijzonder gebruiksvriendelijk opgelost zonder al te veel toeters en bellen.

  2,35 Mb -  Toegevoegd op 12/04/2008 

 

RSS-Bandit  98/ME/2000/XP/2003/VISTA   

Deze lezer voor RSS-feeds biedt niet enkel een overzichtelijke en instelbare interface, maar heeft ook uitgebreide zoekmogelijkheden. Zo bouw je moeiteloos een lokale zoekmachine voor nieuwsberichten van een bepaalde site of rond een thema. Je blijft altijd op de hoogte, want meldingen over nieuwe artikelen verschijnen kort op de desktop. De kracht van RSS Bandit zit in de vele extraatjes. Zo kun je een lijst van feeds via een aantal protocols (waaronder FTP) elders opslaan, zodat jezelf of anderen ze vanaf verschillende lokaties kunnen benaderen. Nieuw in deze versie is een aparte applicatie om de snelkoppelingen van het programma aan te passen. Het introduceert een aantal leuke nieuwigheden. Mooi is dat u zelf een stijl kunt instellen om binnengehaalde nieuwskoppen te tonen. Standaard wordt het programma met verschillende stijlen geleverd. Positief is ook de ondersteuning van resultaten van zoekmachines via RSS. Zo blijft u altijd op de hoogte van de nieuwste antwoorden op een zoekopdracht. RSS Bandit werkt met de recente Net Framework 2.0-software dat op de meeste pc's ge´nstalleerd is en gratis te updaten of te  downloaden bij Microsoft (op deze pagina). RSS Bandit wordt verspreid onder een openbronlicentie. Een uitstekende rss-lezer met overzichtelijke interface en goede zoekmogelijkheden.

  6,8 Mb -  Toegevoegd op 06/04/2008

Newsplorer  98/ME/2000/XP/2003  

Deze RSS-lezer is een "ticker" of zeg maar baldakijn die in een mooie zelf te kiezen skin op een zelf te bepalen plaats op uw bureaublad te zien is.  De laatste nieuw bijgekomen berichten worden tussentijds afzonderlijk in een popupscherm in de rechter onderhoek van uw scherm weergegeven. Beide functies kunnen naar eigen smaak geconfigureerd en aan- of uitgezet worden. De afzonderlijke headlines kunnen worden aangeklikt, waarna het betreffende nieuwsbericht geopend wordt. Volgende functies zijn beschikbaar:

*Atom 0.3, RSS 2.0, RSS 1.0, RSS 0.9x ondersteuning
*OPML import tool.( Importeren van rss-feeds van OPML lijsten)       
*Ongelimiteerd toevoegen van  news feeds per categorie
*SSL ondersteuning
*Instelbare verversingstijd
*Offline werken mogelijk
*Geen adware of spyware!

  600 Kb -  Toegevoegd op 06/04/2008  
 

Active Web Reader   98/ME/2000/XP/2003/VISTA   

RSS-feeds beheren is niet altijd eenvoudig. Het voordeel van Active Web Reader is dat het volgen van nieuws via RSS hier bijzonder gebruiksvriendelijk is opgelost. Daarnaast heeft het programma de mogelijkheid om de veranderingen op een webpagina aan te geven. Zo kunt u ook rechtstreeks volgen wat er nieuw is op een website. Bij het installeren van Active Web Reader moet Internet Explorer worden afgesloten. Toevoegen van RSS-feeds is kinderspel. U kunt het programma zelf laten scannen en de gevonden feeds toevoegen of er zelf een selecteren. Verder is alles instelbaar.. U kunt bepalen hoe vaak de laatste nieuwtjes opgehaald worden en hoe de feeds moeten worden gerangschikt. Handig is dat een muisklik volstaat om een interessant bericht via e-mail door te sturen. AWR is niet alleen bruikbaar als RSS-lezer: het is tevens een soort uitbreiding voor Internet Explorer. U kunt in het programma rechtstreeks url's invoeren en meerdere sites openen in tabs. Active Web Reader is een prima lezer voor RSS-feeds, die bovendien over leuke extra opties beschikt. Opgepast! - Alleen  met Internet Explorer te gebruiken.

  1260 Kb -  Toegevoegd op 06/04/2008

FeedExplorer   98/ME/2000/XP/2003   

Met een uiterlijk dat nogal doet denken aan dat van Outlook en een handige zoekfunctie is FeedExplorer een van de betere rss-lezers. Het volgen van nieuwsstromen wordt met dit programma even gemakkelijk als e-mail lezen. Bij FeedExplorer is er geen sprake van integratie met de browser - al werkt het programma zich voor het weergeven van webpagina's wel op de IE-motor. Het gaat hier om een aparte toepassing om rss-stromen te volgen. Een minpunt is dat FeedExplorer hierdoor niet automatisch feeds ontdekt op webpagina's, maar dat u ze handmatig moet invoeren. Veel werk is dat evenwel niet. De Outlook-achtige interface zorgt ervoor dat FeedExplorer intu´tief aanvoelt voor mensen die het Microsoft-mailprogramma gebruiken. U kunt echter ook voor andere skins kiezen, bijvoorbeeld een interface die ge´nspireerd is op de Commodore 64, of SlashDot. Om FeedExplorer te gebruiken moet Microsoft .Net Framework 1.1 op de pc aanwezig zijn. Is dat niet zo, dan kunt u deze bij Microsoft gratis downloaden. Een functionele en gebruiksvriendelijke rss-lezer die vooral bij Outlook-fans in de smaak zal vallen.

  3800 Kb -  Toegevoegd op 06/04/2008
 

FeedReader    2000/XP/2003/VISTA   

Dit open-bronprogramma is een sobere RSS-lezer met enkele praktische extra's. Zeer handig zijn de slimme filters om nieuwsberichten volgens bepaalde thema's uit te lichten. Tevens kunt u moeiteloos externe programma's koppelen aan gespecialiseerde RSS-stromen, bijvoorbeeld om met ÚÚn muisklik een torrent-bestand naar een BitTorrent-applicatie te sturen. De sterke punten van dit programma bestaan uit de sobere en slanke aanpak - en uiteraard het feit dat het compleet freeware is. Daar staat tegenover dat extra functies en aanpassingsmogelijkheden tot een minimum zijn beperkt. Toch vindt de nieuwsjager in FeedReader alle functies die hij nodig heeft. De RSS-feeds zijn te ordenen in folders, en per nieuwsstroom is een updatesnelheid aan te geven. Ook is de verversingstijd - voor het zoeken naar nieuwe berichten - instelbaar. FeedReader kan zowel RSS- als Atom-feeds aan. De thematische filters maken van FeedReader een krachtige RSS-lezer.

  1550 Kb -  Toegevoegd op 06/04/2008
 

Readers voor Firefox en Outlook

Sage for Firefox : Firefox komt weliswaar met een ingebouwde RSS-lezer, maar voor velen is deze gewoon te rudimentair. Met de Sage-plugin wordt de browser een volwaardige RSS-toepassing. De integratie is naadloos en laat u gewoon gebruikmaken van de automatische rss-ontdekker in Firefox. Klik op de afbeelding voor extra info en download.

Lektora : Met Lektora is het bouwen van een eigen digitale krant op basis van RSS-feeds doodsimpel. Ondersteuning is er voor zowel Internet Explorer als Firefox. Met zijn tabs is Firefox trouwens de aangewezen aanvulling voor Lektora. Te lezen artikelen openen immers in hetzelfde browservenster, terwijl IE telkens een nieuw venster opent. Klik op afbeelding voor meer info en download.

RSS-popper : Als u een aparte RSS-toepassing te omslachtig vindt, biedt RSS Popper uitkomst. Dit programma toont de laatste feeds als nieuwe mails in Outlook. RSS Popper werkt alleen met de Outlook-versie die bij het MS Office-pakket wordt geleverd, niet met Outlook Express. RSS Popper installeert zich als een plugin en verschijnt bovenaan de interface van Outlook. Klik op afbeelding voor info en download.

            naar homepage

 

       copyright (c) 2015 - 2025 - Breem Marcel - voor  info  lees QR-code