Welkom bij MBfreeSOFT                                                                    Recommended Free Software

    

      

Start
AUDIO & VIDEO
ANTIVIRUS
BEVEILIGING
SAFE-UTILITIES
BROWSERS
COMMUNICATIE
DESKTOP
DISKTOOLS
INTERNET
SYSTEEM
TIME-TOOLS
WEB-TOOLS
NET-TOOLS
DIVERSEN
TIPS & INFO
RSS-READERS

 

 

 

    DIVERSEN - UTILITIES

Page-Index

Excel-PaswoordKraker / OldVersionWebsite / ZDsoftScreenRecorder / MoftsoftCalculator / QuickFavoritesSearch / CountryCodes / KeyFinder / RockXP / ICT nieuws

 
Virtual Magnifying Glass 2000/XP/2003/VISTA

Zit u ook wel eens met toegeknepen ogen naar uw scherm te staren? Misschien staat uw resolutie wel te hoog afgesteld. Of misschien hebt u toch echt een bril nodig. Maar voordat u naar de opticien toe rent, is hier een hulpmiddel dat miniem kleine schermdeeltjes levensgroot maakt:Virtual Magnifying Glass(VMR). Net als vroeger op school is deze loep prima geschikt om details in afbeeldingen, tekst en andere programma's uit te vergroten. Handig als u een foto hebt met daarop een vreemd, onherkenbaar detail. VMR nestelt zich na opstarten in uw systeemvak en nadat u op het pictogram hebt geklikt, wordt onmiddellijk een rechthoekige loep zichtbaar die u met uw muis over het scherm kunt bewegen. U kunt de loep zo groot maken als u zelf wilt door de eenvoudige sneltoetsen waar het programma gebruik van maakt. Wij vonden VMR erg handig om details uit afbeeldingen sterk te vergroten voor het maken van een leuke schermafdruk. Windows XP komt standaard geleverd met een digitale loep in haar Bureau-accessoires, maar deze is wat onhandig. VMR is een vreemd stukje gereedschap, maar voor sommige dingen is het uiterst handig.


    780 kb   -   Toegevoegd op 02/04/2008 

Notebook batteryInfo  ALLEEN 2000 & XP

Dit programma houdt de werking en de levensduur van de batterij van uw notebook in de gaten, aangevuld met enkele leuke extraatjes. Het programmaatje toont informatie over het type batterij, de fabrikant, de capaciteit en indien ondersteund ook informatie over de productiedatum, het serienummer en de temperatuur van de batterij. Notebook BatteryInfo berekent ook het verschil tussen de theoretische maximumcapaciteit van de batterij en de werkelijke capaciteit, wat een indicatie is voor de slijtage van de batterij. Zo weet u meteen of uw ingebouwde energiebron aan vervanging toe is. Ook leuk is de weergave van het huidige energieverbruik van uw notebook. De informatie wordt weergegeven in een kleine statusbalk naast de systeembalk, maar u kunt ook een overzichtelijker tekstscherm (Infotext in het jargon van het programma) oproepen. Notebook BatteryInfo is een nuttige aanvulling op de standaard batterijstatus van uw notebook.

    57 kb   -   Toegevoegd op 04/04/2008 

 
Old Version-website 

Nieuwer is niet altijd beter.
OldVersion.com is een opmerkelijke downloadsite. Hier zijn oude versies te vinden van bekende programma's.Waarom zou je een oude versie downloaden van software waarvan al lang nieuwere versies beschikbaar zijn? Daarvoor zijn redenen genoeg te verzinnen:
Misschien gebruik je Windows 98 terwijl de huidige versie van de software alleen XP ondersteunt. Of misschien heb je een trage oude computer die moeite heeft met de nieuwste programma's. Daarnaast is nieuwere software vaak ook onnodig ingewikkeld, bevat het adware (advertenties) die in de oudere versies nog ontbrak of heb je om een andere reden spijt dat je de oude software ooit geupdate hebt. "Because newer is not always beter" is niet voor niets de slogan van Oldversion.com.
Makers van de software bieden op hun site zelden nog de oudere versies aan, maar op Oldversion.com vind je een enorme catalogus aan oudere software. Niet alleen de voorlaatste versie van de programma's, maar vaak alle officiele versies die er ooit uitgebracht zijn. MSN Messenger 1.0, de allereerste Internet Explorer: op Oldversion.com vind je het. Ruim 500 versies van 50 populaire freeware-programma's zijn in het archief opgenomen. En dat aantal groeit nog steeds. Daarnaast worden er op het forum veel links naar oude software uitgewisseld.
Je kunt daar ook je verzoekjes kwijt.Let op! De Oldversion website kan soms overbelast zijn.

    Toegevoegd op 12/04/2008
ZD Soft Screen Recorder  2000/XP/2003/VISTA

ZD Soft Screen Recorder is een programma waarmee je schermactiviteit in real-time kan opnemen als video. Dit systeem heeft een eigen video compressie maar ondersteund ook MPeg4.Het is ideaal wanneer je iemand anders de werking van een programma of van je eigen website wilt laten zien. De schermopnames worden aan hoge snelheid en met een lage CPU-belasting in een EXE, SRV of AVI videobestand omgezet en kunnen afgespeeld worden in full screen mode. Er kan ook een zelf te kiezen gedeelte van het scherm opgenomen worden. Tevens is het mogelijk om hotkey functies te activeren, snapshots te maken, de muisaanwijzer vertraagd weer te geven en  (start/stop/pauze) uit te voeren tijdens de opname of de weergave. Voorlopig kunnen de opnames alleen in  het AVI bestand (vb. windows mediaplayer en VLC player) van audio voorzien worden. Later volgt ook audio-ondersteuning voor SRV. Er is online-support en live-update voor dit uitstekende programma. Een handige gratis tool voor lesgevers en workshopbegeleiders.

   +/- 1 mb  - Toegevoegd op 15/04/2008

Moffsoft FreeCalc Alle

Is wat betreft functionaliteit en gebruiksgemak niet te vergelijken met de standaard rekenmachine van windows. Het heeft zelfs een uitprint-functie voor alle gedane bewerkingen. Een aanrader!!

   787  kb  - Toegevoegd op 05/04/2008

 

Quick Favorites Search Alle       

Intussen heb je tientallen favorieten staan, maar waar staan die ook alweer? Met dit programma zijn die veel sneller teruggevonden dan met de "standaardmethode". Even een trefwoord invullen en daar is ie. Werkt met alle grote brouwsers. Erg handig en vraagt niet veel schijfruimte.

    30  kb  - Toegevoegd op 08/04/2008

 

Country Codes 98/ME/NT/2000/XP/2003     

Dit programma geeft handige informatie over 251 landen. Overzicht beschikbare gegevens>> Landsnaam-Lange landsnaam-Soort land-Afhankelijkheid-Locatie-Diverse ISO codes-IDDDcode ( International Direct Distance Dialing). Je kan scrollen door de landenlijst, ISO Alpha 2 codes en de IDDD codes.

    985 kb  -  Toegevoegd op 04/04/2008

 

KeyFinder Alle

Wanneer u alle registratienrs. zorgvuldig bewaart hebt zult u waarschijnlijk de productcodes van windows en office niet kwijtraken. Toch kan het gebeuren en dan is Keyfinder de oplossing in moeilijke dagen. Snel even dit programma draaien en daar komen uw productkeys te voorschijn. Zeg nooit, nooit.

    251  kb - Toegevoegd op 04/04/2008

Rock XP XP

RockXP is ondanks zijn geringe grootte een programma met veel mogelijkheden. Wat u met RockXP zoal kunt? De kwijtgeraakte productkey van Windows XP terughalen wat vooral handig is wanneer u uw XP opnieuw wilt installeren en de productkey nergens meer kunt vinden. De productactivatie van Windows XP opslaan in een bestand dat u dan later kunt gebruiken om Windows XP te activeren, na een nieuwe installatie, zonder dat u daarvoor met Microsoft hoeft te bellen. Wachtwoorden en gebruikersnamen terughalen die zijn opgeslagen in de Windows Secure Storage.
Als u van uw virusscanner of antispyware-programma een melding krijgt over dit programma, lees dan eens wat McAfee erover te melden heeft. Daaruit blijkt dat McAfee het programma signaleert omdat iemand er potentieel gevaarlijke handelingen mee kan verrichten (wijzigen van productsleutels en bekijken of aanmaken van wachtwoorden). Ook het programma PestPatrol blijkt een melding te geven over dit programma. Desondanks denk ik dat het programma met een gerust hart is te gebruiken.

   430 Kb - Toegevoegd op 07/04/2008


 


     

       copyright (c) 2015 - 2025 - Breem Marcel - voor  info  lees QR-code