Welkom bij MBfreeSOFT                                                                    Recommended Free Software

    

      

Start
AUDIO & VIDEO
ANTIVIRUS
BEVEILIGING
SAFE-UTILITIES
BROWSERS
COMMUNICATIE
DESKTOP
DISKTOOLS
INTERNET
SYSTEEM
TIME-TOOLS
WEB-TOOLS
NET-TOOLS
DIVERSEN
TIPS & INFO
RSS-READERS

 

 

                         

 BackUp / Recovery & DiskCleaning

Page-Index

PC-inspector / WinBackUp / SyncBack / Ccleaner / FreeRamXP-pro / PageDefrag / DiskInvestigator / FindJunkFiles / FreeUndelete / TestDisk / GlaryUtilities /  Restoration / IZArc / PerfectUtilities / Recuva / SelfImage / HDD-health / SureDelete / PuranDefrag / Baku / Diskeeper Lite

 
Puran Defrag XP/VISTA /7

De bestanden die op uw harde schijf worden opgeslagen kunnen "versplinteren" wegens diverse redenen. Dit degradeert uw harde-schijfprestaties en algemene systeemsnelheid. Daarnaast resulteert het in vluggere slijtage en kortere levensduur van uw harde schijf. Puran Defrag is een krachtig defragmentatieprogramma met veel extra functies en weinig systeembelasting. Hoewel een defragementatie nog steeds veel tijd in beslag neemt, is Puran Defrag een heel stuk sneller dan het Microsoft defragprog. Ook maakt het een stabielere indruk en heeft veel extra's t.o.v. andere recente defragprogs.. Het is het downloaden dan ook meer dan waard.

   2,39 Mb  -  Toegevoegd op 27/01/2010
 

Diskdigger 2000/XP/VISTA/7  

Diskdigger is een klein maar uiterst krachtig tooltje om verwijderde bestanden te zoeken en te herstellen. Het richt zich uitsluitend op documenten (Word- en pdf-bestanden), afbeeldingen en multimediabestanden, maar dat is net het sterke punt van dit programma. Je krijgt namelijk geen bestanden te zien waar je niet naar op zoek bent. De meeste mensen die een beroep moeten doen op dergelijke software, zijn op zoek naar per ongeluk gewiste foto's. Er is geen installatie nodig voor Diskdigger: in het zipbestand dat je hier kan downloaden, zit een exe-bestand dat je gewoon moet opstarten. Even het juiste station selecteren, aanduiden welk soort bestanden je zoekt, en Diskdigger kan aan de klus beginnen. Je hoeft niet te wachten tot het programma klaar is om de resultaten te kunnen bekijken, en met wat geluk zitten de foto's of de Word-bestanden die je zoekt al bij de eerste resultaten die het programma je voorschotelt. Dankzij een handig preview-venster kan je meteen kijken of je het juiste bestand gevonden hebt en moet u het niet eerst ergens bewaren.

   Zip - 661 Kb  -  Toegevoegd op 25/01/2010

Undelete Plus 52000/XP/VISTA/7  

Undelete Plus is een bestandherstel-programma.Met dit progje kunt u bestanden herstellen die verwijderd zijn uit de prullenbak van Windows. Deze software scant snel een geselecteerde schijf en presenteert alle bestanden die herstelt kunnen worden samen met de kwaliteit van de gewiste data (van zeer goed tot slecht). Hieraan kunt u aflezen of de data weer helemaal herstelt kan worden.Undelete + maakt automatisch een sortering van bestanden gebaseerd op bestandstype en folder zodat u snel bestanden kunt terugvinden. De software heeft de volgende kenmerken: herstel van gewiste en verwijderde bestanden en duidelijk overzicht van verwijderde bestanden naar bestandstype en folder. Undelete Plus is ook beschikbaar als los uitvoerbaar bestand. Dat betekent dat u het bestandsherstel programma kunt draaien door middel van een .exe bestand. Deze kunt u eventueel ook op een USB-stick zetten en van daaruit opstarten. De tool is multi-language en dus ook van nederlandse interface voorzien.

   4,96 Mb  -  Toegevoegd op 12/01/2010

 

IZArc 2000/XP/VISTA/7

Verschillende programma's voor ZIP- en ARJ-bestanden? Met IZArc is dat verleden tijd. Dit programma kan immers overweg met maar liefst vijftig verschillende compressieformaten. IZArc is op dit moment één van de beste archiefprogramma's. De bijhorende lijst met ondersteunde formaten is erg indrukwekkend: ZIP, A, ACE, ARC, ARJ, B64, BH, BIN, BZ2, BZA, C2D, CAB, CDI, CPIO, DEB, ENC, GCA, GZ, GZA, HA, IMG, ISO, JAR, LHA, LIB, LZH, MDF, MBF, MIM, NRG, PAK, PDI, PK3, RAR, RPM, TAR, TAZ, TBZ, TGZ, TZ, UUE, WAR, XXE, YZ1, Z, ZIP, ZOO. De interface is erg modern en gemakkelijk. U kunt bestanden vanuit Windows Verkenner naar IZArc slepen, maar u kunt ook rechtstreeks archiveren vanuit de Verkenner. Op die manier kunt u archieven maken die over meerdere schijven verspreid staan of een archief converteren naar een ander bestandsformaat. IZArc bevat onder meer een testfunctie. Daarmee ziet u of een bepaald archief intact is. Indien mogelijk kunt u kapotte bestanden vervolgens repareren. Verder zijn er een virusscan, een check-out-functie en ondersteuning voor cd/dvd-images. De nieuwe versie kan archieven aan van meer dan 4 GB en ondersteunt ook BZIP en ZIP AES-compressie. Het is nu ook mogelijk om de geschiedenis van archiefbestanden die u recent hebt geopend te verwijderen. De tool is multi-language en dus ook met nederlandse interface verkrijgbaar.

   3,6 Mb  -  Toegevoegd op 06/01/2010

Testdisk+PhotoRecovery+DataRecovery  2000/XP/VISTA/7  

TestDisk, dat voor Windows, Linux en Mac OS X te krijgen is, biedt iedereen met een beschadigde harde schijf of verdwenen partitie een manier om kostbare data terug te halen. Volgens de makers is het programma voor zowel beginnelingen als ervaren gebruikers geschikt. TestDisk haalt eerst zoveel mogelijk informatie binnen over de falende schijf. Via een grondige scan kijkt dit programma welke structuur uw harde schijf heeft. Het brengt in kaart welke partities aanwezig zijn. Als u al uw partities door software, virus of eigen onhandigheid kwijt bent, zoekt deze krachtige informatieredder naar partities of bouwt hij desnoods een hele nieuwe partitietabel op. Door de uitgebreide platformondersteuning heeft TestDisk het in zich om de meeste uiteenlopende schijfsoorten te repareren. De meer gangbare FAT32 of NTFS-types, maar ook Novell Storage Service (NSS), JFS (IBM) en BeFS (BeOS) zitten in het takenpakket. Dat maakt dit gratis programma tot een handige tool. Raak niet in paniek als u een schijfdeel vol vitale informatie kwijt bent, maar start TestDisk voor een ultieme reddingsoperatie. Een aanrader !!!

   2 Mb  -  Toegevoegd op 06/01/2010

Defraggler 2000/XP/VISTA / 7  

Defraggler is in elkaar gestoken door dezelfde schoonmaakexperts die eerder Recuva en het populaire CCleaner maakten. In plaats van een hele schijf te defragmenteren, kiest u welke bestanden en mappen opnieuw moet worden gestructureerd, zodat u zichzelf een hoop wachttijd bespaart. Dit programma doet ook hele schijven, zodat u voor groot en klein onderhoud aan het juiste adres bent.  Defraggler, dat is gebouwd op dezelfde fundering als Ccleaner en kleiner is dan 1 MB, kan ook vanaf een USB-stick draaien . Omdat dit programma gloednieuw is, bestaat er nog geen nederlandstalige versie en ontbreekt de ondersteuning voor 64 bit-besturingssystemen. Defraggler draait echter wel op Vista en 7.

   400 Kb  -  Toegevoegd op 06/01/2010

IOBit Smartdefrag   2000/XP/VISTA/7  

Orde op zaken stellen op uw harde schijf is een karweitje dat veel mensen het liefst links laten liggen. Om de zoveel tijd is het nog steeds verstandig om uw harde schijf te defragmenteren. In SmartDefrag stelt u snel een tijdsschema op dat dit proces wekelijks of maandelijks voor zijn rekening neemt. Deze freeware draait, als u dat wilt, fluisterstil mee in uw systeemvak en u kunt het programma tijdens de opruimwerkzaamheden minimaliseren. De interface, die via een statusbalk laat weten hoe dringend u aan opruimen toe bent, is helder ingedeeld en biedt u zowel een handmatige als auto-defragmentatie. De laatste optie ruimt uw meest gebruikte bestanden op als u zelf niets met uw systeem doet en houdt in de gaten hoeveel geheugen u gebruikt. Vooral laptopgebruikers zullen blij zijn met de manier waarop SmartDefrag is in te stellen voor defragmentatie op gezette tijden. Zodra de notebook op accu overschakelt, zal het programma pauzeren en kunt u instellen dat uw draagbare computer uit de slaapstand wordt gehaald om uw harde schijf op te ruimen. Defragmenteren is niet het aantrekkelijkste karweitje, maar dankzij dit handige (ook in ned.) programma heeft u er geen omkijken meer naar.

   1,7 Mb  -  Toegevoegd op 06/01/2010

Revo Uninstaller    2000/XP/VISTA/7  

Zit je opgescheept met een stel programma's die je niet meer gebruikt en die je als de bliksem van je harde schijf wil kieperen? Revo Uninstaller kan je hierbij helpen. Dit stukje gratis software vindt meestal zelfs nog sporen terug die zijn Windows collega over het hoofd gezien heeft. Niet onbelangrijk als je weet dat dergelijke stoffelijke resten van programma's je PC toch maar bevuilen en trager doen lopen. Maar Revo Uninstaller kan nog veel meer. Het biedt je ook de volledige controle over de programma's die geladen worden tijdens het opstarten van Windows. Zo kan je bijvoorbeeld vermijden dat niet gewenste programma's automatisch mee opgestart worden. Dat kost immers alleen maar geheugenruimte. Tot slot bevat Revo Uninstaller nog een toolkit om je harde schijf een poetsbeurt te geven en te tunen.

   1,2 Mb  -  Toegevoegd op 06/01/2010

Recuva    2000/XP/VISTA/7

Per ongeluk een bestand verwijderd dat u nog nodig heeft? Of bent u bestanden kwijtgeraakt door bugs, crashes of virussen? Met Recuva is nog niets verloren. Zelfs na het ledigen van uw prullenbak is het nog niet te laat. Recuva - uitgesproken als "recover" - haalt waar mogelijk uw bestanden terug uit het hiernamaals. Na het installeren scant het programma een door u gekozen schijf. U krijgt vervolgens een lijst van alle recent verwijderde bestanden met daarnaast de staat waarin ze verkeren. Sommige zullen inmiddels overschreven zijn, maar het overgrote deel kunt u zonder problemen herstellen. De weergaveopties zijn beperkt maar doeltreffend. U mag kiezen tussen een lijstweergave of een overzicht met boomstructuur. U kunt de lijst, die vaak erg lang is, ook doorzoeken met behulp van sleutelwoorden. Het programma is alleen beschikbaar in het Engels. Volgens de maker werkt het programma ook met geheugenkaarten van digitale camera's. Bent u een belangrijk bestand kwijt en daardoor de wanhoop nabij? Dan hou ik u zeker niet tegen om Recuva te proberen. Een aanrader!!

   exe.-204 kb  -  Toegevoegd op 03/01/2010

Unstoppable Copier 2000/XP/VISTA/7

Herstel bestanden van disks met een physieke beschadiging. Met dit programma is het mogelijk om bestanden te kopieren van disks met problemen zoals slechte sectoren, krassen of die gewoon fouten geven bij het lezen van data. Het programma zal proberen om ieder stuk van het bestand te lezen en deze stukken weer aan elkaar te plakken. Met deze methode kan bijna ieder type bestand weer bruikbaar gemaakt worden, zelfs als sommige delen niet hersteld konden worden.

  zip.- 64 kb  -  Toegevoegd op 12/01/2010

SelfImage  2000/XP/VISTA/7

Een van de meest voorkomende upgrades voor een pc is het verwisselen van een harde schijf voor een groter exemplaar. Met SelfImage kunt u gemakkelijk partities en inhoud overplaatsen op een nieuwe schijf. Dit openbronprogramma is ook geschikt om back-up images te maken van uw harde schijf. Bij het maken van een image kunt u het eindresultaat comprimeren, zodat de kopie substantieel kleiner is dan het origineel. Dat maakt het bijhouden van images heel wat gemakkelijker. Een bijkomend voordeel van dit progje is dat de lege ruimte op een harde schijf snel verwerkt wordt, waardoor het maken van een image in sommige omstandigheden veel sneller gaat. Uiteraard kunt u bij een probleem snel een image terug op de harde schijf plaatsen. SelfImage ondersteunt Network Block Device onder Linux, waarmee u over het netwerk images kunt nemen en plaatsen. SelfImage is een openbronproject met heel wat potentieel.

  zip.- 662 kb  -  Toegevoegd op 07/01/2010

HDD Health 2000/XP/VISTA/7

HDD Health is een utilitie die je harde schijven in de gaten houdt en je kan waarschuwen voor (aankomende) fouten. Het heeft een icoontje in de systray en gebruikt SMART (Self Monitoring and Reporting Technology) technologie, wat in de meeste nieuwe harddisks zit ingebouwd. Bij het vinden van een (toekomstige) fout kan je op verschillende manieren worden gewaarschuwd: d.m.v. een popup, e-mail, bericht via netwerk of door het nalezen van de log bestanden.

   1 mb  -  Toegevoegd op 28/01/2010

Pc Inspector File Recovery  95/98/ME/2000/XP/7

PC Inspector File Recovery is een programma waarmee u bestanden kunt herstellen. Het ondersteunt de bestandsystemen FAT 12/16/32 en NTFS. Reconstrueert de bestanden met oorspronkelijke tijd en datum. Herstelt ook bestanden waarbij geen verwijzing naar een map meer aanwezig is.

   3,7 mb  -  Toegevoegd op 08/01/2010

 
Drive-Image XML XP/7

Een nieuwe harde schijf kopen kan betekenen dat u Windows en alle programma's opnieuw moet installeren. Tenzij u beschikt over een applicatie die schijven kan klonen - zoals DriveImage XML. Heel positief is dat dit programma alle functies biedt die u verwacht. Dit progje kan nog veel meer dan een kloon van een harde schijf creëren. Het maakt ook images van HD's, die u als back-ups kunt bewaren. Deze imagebestanden zijn via DriveImage XML te doorzoeken, wat handig kan zijn als u op zoek bent naar slechts één bestand. Door de Task Scheduler in Windows XP in te schakelen, is het trouwens mogelijk om automatisch back-ups te maken. Een sterke troef van DriveImage XML is dat u images kunt nemen van schijven die in gebruik zijn. Het is ook mogelijk een image terug op een schijf te plaatsen zonder de machine te herstarten. Ook het kopiëren van FAT12, -16 of -32 schijven is mogelijk. Gratis tools die schijven kunnen klonen en waarmee u images van HD's kunt maken, zijn dun gezaaid. Reden te meer om DriveImage XML op uw PC te installeren.

   1,7 mb  -  Toegevoegd op 06/01/2010

TreeSize  98/ME/2000/XP/Vista/7

TreeSize is heel gemakkelijk te gebruiken. U start het gewoon op en laat het programma een harde schijf of map scannen. Vrijwel meteen krijgt u een overzicht van hoeveel plaats bestanden in de hoofdmappen innemen. Desgewenst kunt u afdalen in een mappenstructuur om zo de schuilplaatsen van grote bestanden op het spoor te komen. Een kleine tekortkoming is dat u niet rechtstreeks bestanden kunt verwijderen. U krijgt enkel folders te zien. Gewapend met de informatie van TreeSize kunt u wel verdere actie ondernemen via de Verkenner. TreeSize kan het hardeschijfverbruik op verschillende manieren voorstellen. Naargelang uw voorkeuren toont het programma in absolute cijfers of percentages hoeveel ruimte een map opslorpt. Heel interessant is de optie 'wasted space'. Hiermee komt u te weten hoeveel ruimte op de harde schijf er verspild wordt, bijvoorbeeld omdat een diskcluster niet helemaal gevuld werd.

   900 kb  -  Toegevoegd op 06/01/2010

Auslogics Disk Defrag  2000/XP/2003/VISTA/7

Is een gratis alternatief voor het defragmentatie-programma van Windows,  dat berucht is om zijn traagheid.  Auslogics Disk Defrag werkt betrouwbaarder en veel sneller. Heel veel functies zijn er in Windows standaard aanwezig, maar voor bijna al deze functies zijn ook alternatieven te downloaden. Het zijn dan programma's die net even beter, sneller en/of gebruiksvriendelijker zijn. Dit geldt ook voor het defragmentatie-programma van Windows. Hoewel een defragementatie nog steeds veel tijd in beslag neemt is Auslogics Disk Defrag  een heel stuk sneller dan het Microsoft programma. Ook maakt het een stabielere indruk. Het programma is het downloaden dan ook meer dan waard.

   1,42 mb  -  Toegevoegd op 08/01/2010
 

Comodo Backup  2000/XP/VISTA/7

Is een gratis backup-programma voor Windows2000- en Windows XP-gebruikers. Het beschermt zo uw data tegen systeem-/harde schijf-crashes, per ongeluk verwijderde bestanden of bestanden die corrupt werden. De gemaakte backups kunnen automatisch bewaard worden op lokale of netwerk-stations, FTP servers of CD/DVD-schijfjes. Door middel van de herstel-functie worden bewaarde bestanden in een mum van tijd teruggeplaatst moest er zich een probleem hebben voorgedaan.

Dit is wat Comodo ‘in huis’ heeft :
** volledige bestands- en map-backup naar lokale of netwerk-stations, FTP-severs en CD/DVD-branders;
** backups die op bepaalde tijdstippen opgestart worden, alles naar hoe de gebruiker het ingesteld heeft;
** Bestands-synchronisatie : ‘real time’ backups waardat bestanden al gekopieerd/gebackup’ed worden vanaf het moment dat ze bewaard worden op de harde schijf;
** intelligente incrementele backups;
** het werken met filters/regels om bepaalde bestandsformaten uit te sluiten in een backup of juist aan een backup toe te voegen;
** het versturen van een rapport per email naar mailing-lists vanaf het moment dat een backup volledig afgewerkt is;
** uitgebreide rapport-logs;
** zo goed als geen leer-tijd : het programma is in een paar minuten ingesteld met behulp van een gebruiksvriendelijke interface;
** … Het enigste wat wel dient te gebeuren is een kleine registratie met uw (een) naam en een geldig email-adres. Daar sturen de makers van Comodo de registratie-sleutel naartoe.

   12 mb  -  Toegevoegd op 08/01/2010 
 

WinBackup   98/ME/2000/XP/7

Na het verschijnen van versie 2.0 van WinBackup hebben de ontwikkelaars van Uniblue Systems besloten de voorgaande editie 1.86 gratis te verspreiden. De functies in versie 1.86 zijn echter nog altijd de moeite waard: een Windows-uiterlijk, eenvoudige bediening, geautomatiseerde sessies en incrementele back-ups, waarbij alleen wordt bewaard wat is gewijzigd. De back-ups kunnen worden opgeslagen op cd of DVD, op andere harde schijven, netwerkschijven of externe opslag. De software maakt gebruik van 128- en/of 268-bit AES-codering en kan diverse vormen van compressie toepassen. Desgewenst kan een wachtwoord worden ingesteld om de toegang tot de software en back-ups af te grendelen. Daarnaast beschikt het pakket over uitgebreide logbestanden van de back-ups.

   4,5 mb  -  Toegevoegd op 08/01/2010

SyncBack   95/98/ME/2000/XP/7

Backups maken is een noodzaak, maar een die niet teveel tijd in beslag hoeft te nemen. Met een programma als SyncBack kun je gemakkelijk automatisch bestanden en folders synchroniseren en op een veilig plekje opbergen. SynchBack biedt twee hoofdopties: backup en synchronisatie. Het eerste betekent dat een bepaalde folder regelmatig wordt gekopieerd naar een vaste locatie. Bij het tweede worden bestanden op twee locaties vergeleken en eventueel gelijkgeschakeld. Ondanks het feit dat het gratis is, beschikt SynchBack over vele krachtige functies. Handig is dat je automatische backups kunt maken naar UDF-geformatteerde cd's en DVD's, geheugenkaartjes, netwerkschijven en zelfs naar FTP-servers. Tegelijkertijd hebben de makers ervoor gezorgd dat de beginnende gebruiker niet wordt lastiggevallen met talloze keuzemogelijkheden. Wie daar wel zin in heeft, kan zich onder meer bezighouden met conditionele voorwaarden om een operatie naar wens te laten verlopen. Alle opties komen pas te voorschijn na het drukken van de expert-knop.


   Setup.zip (1600 KB)  -  Toegevoegd op 08/01/2010
 

CCleaner (crap cleaner)  95/98/ME/2000/XP/VISTA /7

CCleaner (Crap Cleaner) is een van de beste freeware opruimprogramma's. Het houdt uw systeem in topconditie en dat alles helemaal gratis. Het doet zijn werk snel en ruimt grondig de onderstaande items op:
Internet Explorer Cache, Historie, Cookies, Index.dat.
Prullenbak, Tijdelijke en log bestanden.
Recent geopende URLs en bestanden.
Tijdelijke applicatie temp bestanden en recente bestandenlijsten (MRUs).
Inclusief: Media Player, eMule, Kazaa, Google Toolbar, Netscape, Office XP, Nero, Adobe Acrobat, WinRAR, WinAce, WinZip en meer...
Geavanceerde Registry scanner en opschoner
Inclusief: File Extensies, ActiveX Controls, ClassIDs, ProgIDs, Uninstallers, Shared DLLs, Fonts, Help Files, Applicatie Paden, Pictogrammen, Ongeldige Snelkoppelingen en meer...
Back-up registry

Geen Spyware of Adware aangetroffen tijdens de installatie en werking van CCleaner.

voor de nederlandstalige handleiding van Ccleaner

   520 Kb  -  Toegevoegd op 08/01/2010

 
Sweepi 2000/XP/VISTA/7 

Ruimt allerlei rommel op die zich op uw computer ophoopt zoals bezochte websites, automatisch ingevulde wachtwoorden, recent geopende bestanden, uitgevoerde zoekopdrachten, oude logbestanden en ga zo maar door. U kunt uitgebreid instellen wat wel en niet mag worden gewist en desgewenst maakt Sweepi een backup voor u. Verder bevat Sweepi een shredder om privacy-gevoelige bestanden echt grondig te wissen, kan het uw snelkoppelingen op geldigheid testen en nog zo het een en ander.

   4,8 Mb  -  Toegevoegd op 08/01/2010

Windows Registry Cleaner 95/98/ME/2000/XP/7

Windows slaat allerlei instellingen op in het register. Dat groeit en .... groeit, wordt rommelig en vertraagt op den duur het opstarten van en werken met uw pc. Een goede registercleaner is dan ook onmisbaar. Free Windows Registry Cleaner is een uitstekend schoonmaakprogramma voor een register dat snel en grondig moet werken. Een paar testjes toonden aan dat FWRC zijn werk meestal beter doet dan sommige commerciële cleaners.Voortreffelijk programma, zonder spyware,  waarmee je niet alleen je Windows register kunt schonen, maar ook backuppen. Dat laatste is zeer handig om regelmatig te doen. Raakt er iets beschadigt of gaat het met het installeren van een nieuw programma goed fout, dan kun je altijd terug naar een kopie. Een echte aanrader.

   2,5 Mb  -  Toegevoegd op 08/01/2010

Diskeeper Lite 98/ME/2000/XP/7

Diskeeper Lite is de freeware-versie van het gereputeerde programma met dezelfde naam waarmee de vaste schijf kan gedefragmenteerd worden. Het enige verschil met de betalende versie is, dat de betalende versie dit automatisch op de achtergrond doet, terwijl de freeware versie moet geactiveerd worden. Omdat Diskeeper efficiënter en minstens tien maal sneller is dan het boordmateriaal van Windows, loont het de moeite om het programma te installeren. Op de website van Diskeeper wordt nu nog enkel de betalende versie aangeboden.

voor de nederlandstalige handleiding van Diskeeper      12 Mb  -  Toegevoegd op 08/01/2010

FreeRAM XP Pro Alle   

Is ontworpen om het RAM-geheugen te beheren en zoveel mogelijk vrij te maken.Dit geeft een merkelijke verbetering van de prestaties van uw pc. Alles verloopt sneller en het systeem draait stabiel. Het programma zelf gebruikt slechts een klein gedeelte van het geheugen, systeembronnen en processortijd. Alle instellingen zijn persoonlijk aan te passen. Werkt manueel en/of automatisch. Heb dit programma op mijn desktop en op mijn laptop staan en zou er niet meer zonder willen.

   522  kb  -  Toegevoegd op 08/01/2010

 

PageDefrag ME/NT/2000/XP/2003 

Defragmenteert het register. Het standaard defrag.-programma van doet dit niet. Een fragmentering van het register vertraagt het systeem aanzienlijk. Het kan manueel of automatisch opgestart worden bij elke "boot". Vooral heel nuttig wanneer je veel download. Een aanrader!!

   35 kb  -  Toegevoegd op 08/01/2010

 

DiskInvestigator 98/ME/2000/XP/7

Toont de ware inhoud van de harde schijf, buiten het besturingssysteem om. Het programma doet dit met een techniek "reading raw data". Raw betekent hier "ruw". U kunt eveneens verloren data of verwijderde bestanden herstellen. Wel moet ik er bijzeggen dat het geen programma is voor de minder ervaren gebruiker, maar ongelooflijk nuttig.

   0,5  mb  -  Toegevoegd op 08/01/2010

 

Find Junk Files 98/ME/2000/XP/2003   

F.J.F. is een gebruiksvriendelijke tool die zgn. junk-bestanden(zeg maar rommel) van schijven verwijdert en zodoende schijfruimte vrijmaakt. Het kan meer dan 165 overbodige bestandstypen (zoals*bak en *tmp) vinden en opruimen. Je bepaalt zelf welke schijven of mappen het moet opruimen. Het programma vindt ook lege mappen en dode links en kan commentaar op zip-bestanden verwijderen.

    5,2 mb - Toegevoegd op 08/01/2010

        

</