Welkom bij MBfreeSOFT                                                                    Recommended Free Software

    

      

Start
AUDIO & VIDEO
ANTIVIRUS
BEVEILIGING
SAFE-UTILITIES
BROWSERS
COMMUNICATIE
DESKTOP
DISKTOOLS
INTERNET
SYSTEEM
TIME-TOOLS
WEB-TOOLS
NET-TOOLS
DIVERSEN
TIPS & INFO
RSS-READERS

 

 

 

      DESKTOP - UTILITIES - RSS / ICT-nieuws

Page-Index

  XdN-Tweaker / FoxitReader/ FilMenuTools / VirtualPC-2007 / MailStore/ AppleSafari / DoPdf  / Elalyzer/ Ubuntu-Linux / ICT nieuws

 
 MailStore Home 2000/XP/VISTA

De angst om kostbare e-mails kwijt te raken, is begrijpelijk en gerechtvaardigd. Het programma biedt een veilige haven voor de berichten op uw harde schijf of gebrande cd/dvd.  Met MailStore Home hebt u niet alleen een hoofdkwartier voor al uw webmailaccounts in handen, maar kunt u ook een reservekopie maken van alle mail uit uw bureaubladprogramma's. In plaats van de e-mails binnen te halen en ze op een grote hoop te gooien, sorteert deze software ze in aparte accounts. U kunt de berichten sorteren op datum of afzender, maar ook het ingebouwde zoeksysteem en de previewfunctie zijn uiterst handig. De ware kracht van dit back-up-programma is zijn vermogen om de mail weg te branden naar een dvd. U kunt het pakket natuurlijk op een externe harde schijf zetten of op uw vaste opslag. Om ruimte te besparen, kijkt MailStore of bijlagen niet meerdere keren voorkomen in de geïmporteerde berichten. Telkens wordt maar één exemplaar bewaard. Het programma perst de berichten daarnaast samen. Dankzij de .eml-extensie waar het mee werkt, kunt u berichten later weer terugplaatsen in uw account. Werkt met: Microsoft Outlook/Outlook Express/Windows Mail/Exchange Server Mailboxes, AVM KEN! Mailboxes, Mozilla Thunderbird/SeaMonkey, Webmailer en al uw toegankelijke POP3/IMAP-accounts. Brand uw kostbare mail weg naar een dvd of sla ze centraal op met dit handige back-upprogramma.

   8,40 Mb   -  Toegevoegd op 26/09/2009 

HDGraph XP/2003/Vista

Het programma onderscheidt zich door zowel de mogelijkheden als de duidelijkheid van de graphics van zijn concurrenten. Het toont in eerste instantie alle mappen en submappen in één duidelijke afbeelding. Door op een map te klikken, krijg je alleen van deze map, en zijn submappen, een overzicht. Met HDGraph kun je razendsnel zien wat de grote ruimtevreters op je harde schijf, memorystick of ander opslagmedium zijn. Het programma kun je op de gebruikelijke manier opstarten, maar ook door in de Windows Verkenner een folder te selecteren, en op de rechtermuisknop te klikken. Je start het overzicht dan meteen met de betreffende folder. HDGraph is open bron software, en daardoor vrij van adware en spyware. Om het te draaien heb je Microsoft .NET Framework 2.0 nodig. Waarschijnlijk staat dat wel op je computer, maar anders kun je het hier downloaden.

   Zip 265 kb   -   Toegevoegd op 30/09/2009 

PortableApps Suite XP/2003/Vista

Werk je regelmatig op een andere pc en moet je bepaalde programma's altijd opnieuw aan je persoonlijke smaak aanpassen? Zet PortableApps Suite op een usb-stick, en dat probleem behoort tot het verleden. Je neemt gewoon je favoriete programma's helemaal geconfigureerd mee. De PortableApps Suite is een verzameling van speciale 'zelfstandige' uitvoeringen van populaire programma's, zoals Firefox, Thunderbird, Gaim en ClamWin, tekstverwerkers, enz. Er bestaan twee versies: Standard en Lite. Het verschil tussen de twee zit hem in de grootte. De Standard-editie is drie keer zo groot, wat op rekening komt van OpenOffice.org. De Lite-versie vervangt OpenOffice.org door AbiWord en past op een geheugenstaafje van 256 MB. Er is ook een Base-editie, waarbij je zelf bepaalt welke programma's je op uw usb-stick wil zetten. Dat kan interessant zijn, omdat de standard-versie wellicht tools bevat die je toch nooit zal gebruiken. PortableApps is een bijzonder handige verzameling van zelfstandige programma's die je van pc naar pc kan meenemen.

   90 of 31 Mb   -   Toegevoegd op 04 /09/2009 

 Foxit Reader 98/Me/2000/XP/2003/Vista

Pdf-bestanden zijn een handige manier om informatie te verspreiden. Maar Acrobat Reader, dat de meeste mensen gebruiken om pdf's te lezen, is loodzwaar. Foxit Reader is gratis en licht: iets meer dan 1,5 megabyte tegenover 20 megabyte voor Acrobats alternatief. De grootste troef van Foxit Reader is de snelle opstarttijd. Vrijwel alle opties die in Acrobat Reader voorkomen, zijn hier ook aanwezig. Je kan documenten pagina per pagina op het scherm toveren, zoeken, tekst selecteren en eventueel via bladwijzers navigeren. Nieuw in deze versie is onder meer de mogelijkheid om formulieren in pdf-formaat op je pc in te vullen. Je moet ze dus niet eerst nog uitprinten, en je kan op die manier een ingevuld formulier eenvoudig per e-mail terugsturen. Ook kan je de interface eenvoudig via de taakbalk in een andere taal zetten. Voor de optie 'Dutch' moest Foxit Reader wel nog een taalpakket binnenhalen. Dit is echter in luttele seconden gebeurd, waarna de interface keurig in het Nederlands verandert. Heropstarten van het programma is daarbij niet nodig. Er is een geïntegreerde update-functie. Vroeger moest je zelf op zoek naar nieuwe versies en de oude zelf verwijderen alvorens een nieuwe te installeren; dat gaat nu allemaal automatisch. Ten slotte hebben de makers ondersteuning voor Javascript toegevoegd, is de printsnelheid van pdf-documenten verbeterd  en de interface heeft een facelift gekregen.

  +/- 2 Mb -  Toegevoegd op 12/09/2009

 
 FileMenu Tools XP/2003/Vista

Het menu onder uw rechter muisknop staat vol vitale handelingen, maar uw favorieten zitten er vaak niet bij. Bepaal zelf wat er op het menu staat met FileMenu Tools en maak nieuwe commando's als dat nodig is. Als u de vele Windows-sneltoetscombinaties niet onder de knie hebt, is de menubalk die uw rechter muisknop verbergt bijna onmisbaar. Het is vaak even zoeken, omdat het menu vol staat met opties die u nauwelijks gebruikt. Met FileMenu Tools wist u die overbodige functies en voegt u mogelijkheden toe die u uiteindelijk veel tijd besparen. De mogelijkheid om een bestand direct naar een map naar keuze te kopiëren of verplaatsen, is bijzonder waardevol, maar ook het direct wijzigen van een pictogram is een verademing. Het toevoegen van nieuwe opties is leuk om uit te proberen, maar het weghalen van oude commando's is des te leuker. Door wat te spelen met uit- en aangevinkte keuzemogelijkheden komt u er snel achter welk commando bij welke snelkoppeling hoort. Niet alle nieuwe commando's die FileMenu Tools u biedt, lijken even nuttig, maar door het grote aantal is er voor ieder wat wils. Registreer DLL's, hak een bestand in kleine stukjes of gooi bestanden direct van uw harde schijf zonder tussenkomst van de prullenbak. Als de optie van uw keuze niet aanwezig is, kunt u nieuwe commando's of subcategorieën binnen het menu maken. In een menu links van het hoofdvenster bepaalt u exact welke extensies bij dit commando horen en welk pictogram u wilt vertonen. FileMenu Tools maakt het hoofdmenu van uw muis slanker en effectiever. Er is tot nu toe nog geen nederlandstalige versie geschreven, maar het eenvoudig ingerichte Explorer-venster laat niet al te veel aan de verbeelding over. Bepaal zelf wat er op uw menu staat. Als u klaar bent, kunt u uw favoriete instelling exporteren, zodat u ook op andere machines snel werkt.

   5367 kb - Toegevoegd op 26/09/2009

 
 DoPDF 2000/XP/2003/Vista

Maakt u regelmatig PDF-bestanden via allerlei alternatieve programma's? Met DoPDF kunt u bestanden maken zonder programma of extra instellingen. Het programma werkt als een extra virtuele printer. Verwacht geen extra functies, menu, updates of iets anders, DoPDF doet slechts een ding en dat is PDF's genereren. De enige mogelijkheid die het programma u biedt is kiezen waar u het PDF-document opslaat. Zodra u het programma hebt geïnstalleerd, verschijnt het tussen de beschikbare printers. De kwaliteit van de gegenereerde bestanden zijn goed, zonder dat deze bestanden buitengewoon grote proporties aannemen. Standaard gebruikt het programma de bestandsnaam van het bestand dat u gebruikt, maar u kan ook een andere naam en locatie opgeven voor u virtueel print. Een korte test leert dat er weinig limieten zijn. Zowel Word-documenten, Excel-bestanden als afbeeldingen en andere printbare bestanden vormen geen probleem. DoPDF doet het snel en eenvoudig zonder veel gedoe.

   +/- 1,6 mb  - Toegevoegd op 26/09/2009

Moffsoft Alle

Is wat betreft functionaliteit en gebruiksgemak niet te vergelijken met de standaard rekenmachine van windows. Het heeft zelfs een uitprint-functie voor alle gedane bewerkingen. Een aanrader!!

   787  kb  - Toegevoegd op 26/09/2009

 

 EULAlyzer  2000/XP/2003/Vista  

Een programma installeert vaak meer dan u denkt. Ziet u op tegen het lezen van lange, juridische gebruikersovereenkomsten? Dan kunt u een beroep doen op EULAlyzer. Vaak treft u na de installatie van nieuwe software een toolbar, spyware, pop-ups of andere ongewenste verrassingen aan. In het slechtste geval worden uw gegevens doorgespeeld aan derden, zodat uw mailbox binnen de kortste keren met reclame wordt overspoeld. Dat stond natuurlijk allemaal in de End User License Agreement. Het probleem is dat niemand de moeite neemt om die saaie, juridische teksten door te wroeten. Javacool Software ontwikkelde daarom EULAlyzer. Telkens als u van plan bent een programma te installeren, opent u EULAlyzer. U sleept het 'Analyze'-icoontje naar de betreffende gebruikersovereenkomst en EULAlyser onderwerpt deze meteen aan een grondige analyse. Daarna krijgt u een overzicht van verdachte tekstfragmenten. U ziet dus meteen wat u kunt verwachten bij het installeren van de betreffende software. De interface van EULAlyzer is eenvoudig en erg overzichtelijk. U krijgt behoorlijk veel informatie. De gekleurde balkjes zijn een goede indicatie voor waar u zeker moet op letten.

    1830  kb  - Toegevoegd op 26/09/2009

 

 Virtual PC 2007 98/ME/NT/2000/XP/Vista    

Sinds kort is Virtual PC 2007 van Microsoft gratis. En dat is goed nieuws voor wie nieuwsgierig is naar Linux of nood heeft aan een oude versie van Windows. Zelfs een stokoud spel onder MS-DOS opstarten, kan er mee. Virtual PC 2007 is een zogenaamde virtualisatietoepassing. Het laat met andere woorden toe dat u bovenop XP of VISTA een ander OS draait als 'gast'. Het gast-OS heeft zijn eigen virtuele pc-omgeving, waardoor alles draait zoals op een volwaardige pc. Wel is het zo dat virtualisatie processorintensief is; de prestaties van het gevirtualiseerde besturingssysteem zijn dan ook minder goed dan op een aparte pc. Vooral belangrijk is dat u over veel geheugen beschikt. U kunt zelfs gelijktijdig meerdere gast-OS'en draaien. Elk bijkomend gevirtualiseerd besturingssysteem vereist wel meer geheugen en ruimte op de harde schijf. Hou er rekening mee dat u gevirtualiseerde OS'en ook (virtueel) moet installeren. U hebt bijgevolg de installatieschijven nodig van Windows of Linux e.d..

    +/- 18 Mb  -  Toegevoegd op 26/09/2009

 

 Apple Safari Browser XP/Vista 

Apple zegt dat zijn vernieuwde Safari de snelste Windows-browser is. Deze versie gedraagt zich zo lichtvoetig dat die bewering geen loze praat lijkt. Op de dichtbevolkte Windows-browsermarkt is Safari zonder twijfel een nieuwkomer. Pas vorig jaar konden surfers met een Microsoft-besturingssysteem voor het eerst kennismaken met de huisbrowser van Apple, die toen nog in een bètafase verkeerde. De snelheidsclaim hebben we nog niet kunnen staven met een uitgebreide test, maar Safari loopt op het eerste gezicht heerlijk soepel. Zwaardere pagina’s laden snel en de browser blijft alert wanneer meerdere tabs geopend zijn. Het stevige geheugenverbruik laat echter zien dat Safari net als Firefox zwaar op uw systeem leunt. Wie gesteld is op de add-ons die op Mozilla gebaseerde browsers te bieden hebben, zal verder moeten zoeken. Apple biedt enkel een aantal plug-ins op zijn downloadsite aan die de surfervaring soepeler moet doen verlopen, waaronder een Flash- en QuickTime-stekker.

    +/- 18 Mb - Toegevoegd op 26/09/2009

Linux Ubuntu  XP/VISTA

Ubuntu is gebaseerd op Debian GNU/Linux maar onderscheidt zich hiervan door regelmatige (halfjaarlijkse) nieuwe versies, een duidelijke focus op gebruikers en gebruiksvriendelijkheid (Het moet "Gewoon Werken™") en zeer regelmatige beveiligingsupdates en 18 maanden ondersteuning voor elke release (En voor Ubuntu 6.06 LTS zelfs 3 tot 5 jaar!). Ubuntu wordt geleverd met zowel de laatste release van GNOME (bij Kubuntu en Xubuntu respectievelijk de laatste releases van KDE en XFCE) als een ruime selectie server- en desktop software om een goede desktop ervaring vanaf één enkele installatie cd mogelijk te maken. Er zijn verschillende typen cd's beschikbaar: Installatie cd: deze cd stelt de gebruiker in staat Ubuntu uit te proberen. Ook is het mogelijk het systeem te installeren vanaf deze cd.  Alternate cd: deze cd heeft meer mogelijkheden, en is bedoeld voor gevorderden. Ook kan de cd uitkomst bieden voor computers met oudere hardware, of weinig intern geheugen.

   +/- 700 Mb - Toegevoegd op 07/09/2009
 


     

       copyright (c) 2015 - 2025 - Breem Marcel - voor  info  lees QR-code