Welkom bij MBfreeSOFT                                                                    Recommended Free Software

    

      

Start
AUDIO & VIDEO
ANTIVIRUS
BEVEILIGING
SAFE-UTILITIES
BROWSERS
COMMUNICATIE
DESKTOP
DISKTOOLS
INTERNET
SYSTEEM
TIME-TOOLS
WEB-TOOLS
NET-TOOLS
DIVERSEN
TIPS & INFO
RSS-READERS

 

 

 

 COMMUNICATIEsoftware & ICT nieuws

Page-Index

Thunderbird / CopernicDesktopSearch / DKmessenger / VoipStunt / Skype / SkypeAnsweringMachine / GizmoPhone / MSNmessenger 7.5 / ICTnieuws ...

 

Thunderbird   98/ME/2000/XP/2003/VISTA / 7  

De langverwachte finale uitvoering van het mailprogramma Thunderbird  is een feit. De nieuwe uitvoering van het openbron-mailprogramma brengt een ingebouwde spellingscontrole, maatregelen tegen phishing en ondersteuning voor podcast. En dat is niet alles. Sinds de lancering van de finale versie ontpopte Thunderbird zich als een geduchte concurrent voor de mailtoepassingen van Microsoft. Het programma heeft in vergelijking met Outlook Express en andere mailtoepassingen heel wat meer te bieden. Ondersteuning is er voor POP3- en IMAP-servers, en nieuwsgroepen. U kunt alle binnenkomende post naar een algemene map leiden of de mail per account afzonderlijk houden. Standaard toont Thunderbird de beelden in een HTML-mail niet - wat de mailclient veiliger maakt. Een echte aanrader.................

voor de nederlandstalige handleiding van Thunderbird

  6,8 Mb -  Toegevoegd op 11/11/2009 

 

Copernic Desktop Search 98/2000/XP/2003/VISTA

Met Copernic Desktop Search kunt u in een handomdraai bestanden terugvinden op uw lokale harde schijf. De belangrijkste vernieuwingen in versie 1.7 zijn de geïntegreerde RSS-reader en popup-blocker. Ook is het uiterlijk van de Internet Explorer toolbar vernieuwd. De RSS-reader is uitsluitend terug te vinden in deze Explorer-toolbar, en dus niet in die voor Firefox. Wellicht is dit omdat Firefox zelf al een geïntegreerde RSS-reader heeft. Copernic Desktop Search kan overweg met Microsoft Office-, pdf- en rtf-bestanden. Het programma indexeert alle identiteiten in Outlook Express die niet met een wachtwoord zijn beschermd. Tevens worden mediabestanden (waaronder iTunes, Ogg en QuickTime) meegenomen. Ook e-mails, contactpersonen en bijlagen kunnen worden teruggevonden. Copernic indexeert ze uit de mailprogramma's Outlook, Outlook Express, Mozilla Thunderbird en Eudora. Grote afwezige is nog altijd ondersteuning voor Opera. Laptopgebruikers zullen de optie om het indexeren te pauzeren zeker kunnen waarderen. Hiermee kan immers worden voorkomen dat de batterij vroegtijdig leegraakt. Erg handig is de Copernic Deskbar: een zoekschermpje dat u in de Windows-taakbalk kunt opnemen zodat u een zoekopdracht kunt invoeren zonder het programma eerst te hoeven opstarten.
Copernic Desktop Search blijft een van de snelste programma's om bestanden terug te vinden op uw harde schijf.

voor de nederlandstalige handleiding van Copernic Desktop Search

   3 Mb - Toegevoegd op 11/11/2009

 

LimeWire  98/ME/2000/XP/2003/VISTA   

LimeWire is ooit begonnen als een kloon van Napster. De software voor het peer-to-peer (P2P) delen van bestanden is echter uitgegroeid tot de belangrijkste Gnutella-client.  Uitleg is eigenlijk niet nodig: het programma werkt zeer intuïtief. Voor alle zekerheid is er toch een uitgebreide handleiding opgenomen. Er kan gezocht worden op afbeeldingen, documenten, audio, video en programma's. Of op alle soorten bestanden, natuurlijk. Er is ook een knop 'Wat is nieuw', die u alle bestanden biedt die onlangs aan het netwerk zijn toegevoegd. De gevonden bestanden worden overzichtelijk gepresenteerd. Naam, bestandssoort, grootte, bitratio, maar ook informatie over het album en de artiest van een muziekbestand zijn snel te vinden. Een meter linksonder geeft de kwaliteit van de verbinding weer. Gedownloade audiobestanden kunnen direct in het programma worden afgespeeld dankzij de geïntegreerde LimeWire-speler. LimeWire kan het bovendien uitstekend vinden met iTunes. Gedownloade liedjes zijn in iTunes automatisch zichtbaar als een gedeelde pc met de naam LimeWire. De LimeWire-playlist wordt automatisch actueel gehouden - ook als u synchroniseert met een iPod. Het programma is in diverse talen te installeren, waaronder het Nederlands. U krijgt enkel bij het opstarten elke keer het vrijblijvende advies de Pro-versie te kopen.

   2,30 mb  -  Toegevoegd op 11/11/2009

DK Messenger 98/ME/2000/XP/2003   

Real-time video communicatie programma met stem/tekst/chat bestands-transfermogelijkheden. Met DK messenger kun je met videobeeld en geluid gemakkelijk converseren. Het volstaat om simpelweg aan beide kanten het programma te laden en een microfoon/hoofdtel.-set en webcam op uw pc aan te sluiten.

   1,86 mb  -  Toegevoegd op 11/11/2009

 

VoipStunt  2000/XP/2003/VISTA      

Een softwarematige telefoon waarmee u gratis kunt bellen via internet. VoipStunt werkt zoals Skype, met één belangrijk verschil. Waar Skype gebruikmaakt van een eigen VoIP-protocol, kiest VoipStunt voor een open techniek, namelijk SIP. Daardoor is het in theorie mogelijk om ook met andere VoIP-programma's te communiceren. Skype is een stuk "kieskeuriger".  De eerste test is succesvol:   zelfs via een draadloze, internationale verbinding blijft de vertragingstijd zeer beperkt en is de geluidskwaliteit uitstekend. VoIPStunt is een nieuw bel programma dat u in staat stelt naar heel veel landen gratis te bellen naar vaste telefoon nummers. Op dit moment is bellen naar vaste nummers in Belgie o.a gratis en natuurlijk naar nog een groot aantal landen (zie lijst met tarieven op de website van VoipStunt.  Bij de eerste ingebruikname kan men het beste via Paypal of een Creditcard een bedrag van € 10 overmaken. Bij gratis bellen tot max 1 uur per sessie tikt je tegoed niet af. Tot nu toe met de betaversie kun je gratis telefoneren (nog geen videogesprekken) naar vaste telefoonlijnen in 39 landen en in een aantal landen ook gratis naar gsm toestellen. Binnenkort kun je ook gratis een call-in nummer krijgen. Een uitgebreide landen- en tarievenlijst vind je op de homepage van het programma. VoipStunt is een service van Betamax GmbH & Co.Kg - Germany.

    5,6 Mb  - Toegevoegd op 1/12/2009

 

Skype — met videogesprekken 2000/XP/2003/VISTA

Skype is nu  uit met een versie voor videogesprekken. Naast een lange lijst met securityfixes zijn er ook nieuwe functies toegevoegd zoals doorverbinden van gesprekken en integratie met externe webcamsoftware. De nieuwe API's (insteekmodules voor software van derden) maken het mogelijk om functies van Skype direct aan te spreken. Dat levert straks software op die beter integreert met Skype (of andersom, zo u wilt). Hier is ook "het programma laden" bij elke gebruiker van toepassing. Telefoneren met internetverbinding komt steeds populairder, vooral bij bedrijven, in combinatie met e-mail. Om Skype  te kunnen gebruiken, heeft u een microfoon en luidsprekers of een headset en een webcam nodig. Er zijn ook VOIP-telefoontoestellen met USB-aansluiting op de markt met ingebouwde Skypefunctie.. Skype werkt ongeveer als een instant messenger, met als verschil dat u andere gebruikers geen tekst doorstuurt maar met hen spreekt. Daarnaast biedt Skype ook volwaardige chatfuncties zoals we die kennen van ICQ en MSN Messenger. Het zoeken van vrienden die ook Skype hebben geïnstalleerd, verloopt bijzonder vlot. Ook kunt u met maximaal vier andere mensen tegelijk een conference call houden. Telefoneren naar andere Skype-gebruikers is gratis. De makers zeggen dat de basisfunctionaliteit (bellen van pc naar pc) ook altijd gratis zal blijven. Voor diensten als SkypeOut,(zonder video) waarmee u van uw pc naar een gewone telefoon kunt bellen over heel de wereld aan uiterst voordelige tarieven, dient wel te worden betaald. Je kunt belwaarde opvragen op de Skype website met uw creditkaart.Als u tijdens de installatie kiest voor het Nederlands, zal de interface meteen in die taal staan.

   18,3 mb  -  Toegevoegd op 1/12/2009

Skype Call Graph alleen voor 2000/XP/VISTA

Call Graph is een programma waaraan Skype gebruikers heel veel plezier kunnen beleven. Het voegt heel veel mogelijkheden aan Skype toe. Gesprekken opnemen, beheren en organiseren, dat zijn kortweg de extra's die deze software biedt. Alle gesprekken die je voert kun je automatisch als mp3-bestand op je harde schijf laten opslaan. Eventueel kun je deze voorzien van informatie zoals namen, onderwerp, of een samenvatting. Achteraf kun je via deze tekstinformatie telefoongesprekken altijd weer terugvinden en ze nog eens terugluisteren. Zo krijg je een prachtig audio-archief, vooral voor zakelijk gebruik heel erg interessant.

  3,55 Mb - Toegevoegd op 11/11/2009

 

Gizmo Phone XP/2003/VISTA en Mac OS X    

Een softwarematige telefoon waarmee u gratis kunt bellen via internet. Gizmo lijkt als twee druppels water op Skype, met één belangrijk verschil. Waar Skype gebruikmaakt van een eigen VoIP-protocol, kiest Gizmo voor een open techniek, namelijk SIP. Daardoor is het in theorie mogelijk om ook met andere VoIP-programma's te communiceren. Skype is een stuk "kieskeuriger".  De eerste test is succesvol:   zelfs via een draadloze, internationale verbinding blijft de vertragingstijd zeer beperkt en is de geluidskwaliteit uitstekend. Leuk is de mogelijkheid om gesprekken met één druk op de knop op te nemen (daarbij wordt u wel door een vriendelijke damesstem gewaarschuwd). Ook het vinden en toevoegen van contacten is zo gepiept.  Met CallOut kunt u via Gizmo ook voordelig bellen naar vaste telefoons (in het buitenland).

    3000 Kb - Toegevoegd op 11/11/2009

Windows Live Messenger XP/2003/VISTA 

Op 19/06/2006 lanceerde Microsoft de officiële eindversie van Windows Live Messenger, de opvolger van zijn populaire MSN Messenger. Live Messenger is de eerste dienst die binnen het Windows Live-platform in een officiële versie is uitgebracht. In de loop van het jaar worden nog eens twintig andere Live-diensten gelanceerd.
Windows Live Messenger heeft de volgende extra’s:

Video Call – Een gratis, gesynchroniseerde audio- en videodienst
Windows Live Call met de Verizon Web Calling-dienst.
Een draadloze telefoon exclusief ontworpen voor Windows Live Messenger. Uniden America en Philips leveren telefoons waardoor de Windows Live Call-dienst beschikbaar is voor zowel Noord-Amerika als Europa.
Microsoft LifeCams geoptimaliseerd voor Windows Live Messenger. Microsoft Hardware en de Windows Live Services-groep hebben afgelopen week aangekondigd dat er een serie webcams op de markt komt die speciaal is ontwikkeld om gebruikt te worden met Windows Live Messenger.
Folders delen. In Windows Live Messenger kunt u gemakkelijk folders delen met andere gebruikers. Door simpel een bestand naar de folder te slepen, maakt u deze beschikbaar voor alle andere gebruikers waarmee u de folder deelt
Windows Live Contacts. Hiermee is de informatie over de personen in uw contactenlijst altijd actueel.
Integratie met andere Windows Live-diensten. Windows Live Messenger integreert met andere Windows Live-diensten zoals Windows Live Search, Windows Live Local, Windows Live Mail en MSN Spaces   +/- 15 Mb  - Toegevoegd op 1/12/2009

 


 

Iets zoeken op internet?

Gebruik hier meerdere zoekmachines !

                         


            

       copyright (c) 2015 - 2025 - Breem Marcel - voor  info  lees QR-code