Welkom bij MBfreeSOFT                                                                    Recommended Free Software

    

      

Start
AUDIO & VIDEO
ANTIVIRUS
BEVEILIGING
SAFE-UTILITIES
BROWSERS
COMMUNICATIE
DESKTOP
DISKTOOLS
INTERNET
SYSTEEM
TIME-TOOLS
WEB-TOOLS
NET-TOOLS
DIVERSEN
TIPS & INFO
RSS-READERS

 

 

 

     AUDIO & VIDEO

Page-Index

DABradioLiveStream / DVDshrink / VLCmediaplayer / KcodecPack / Audacity / Reaper / ReadPlease / VideoSpin / FreeRip / ScreamerRadio / Save2pc / AudioGrabber / MP3gain / Freecorder / CombiMovie 

 
HAMSTER - Video Converter

De Hamster Video Converter kun je gebruiken om de video's die je op je PC / GSM of Smartphone hebt staan geschikt te maken voor andere apparaten. Je slaagt met dit programma altijd. Meer dan 200 merken en apparaten worden door Hamster ondersteunt. Smartphones en portable mediaspelers, maar ook gameconsoles en natuurlijk computers. Video-cd's en dvd's voor TV maak je bijvoorbeeld ook met deze handige video-conversie software. De eenvoudige Drag&Drop bediening zorgt er voor dat iedereen met het multi-language en tevens nederlandstalige programma overweg kan. Tot slot nog een lijstje met videoformaten waarmee Hamster Video Converter overweg kan: AVI, MPEG, WMV, DivX, MPE, MOV, Mpeg4, M1V, M2V, MTS, M2TS, FLI, FLC, ASF, IVF, VOB, DV, MP4, MPG, H261, H264, NUV, WSV, FLX, NUT, NSV, EA, DV Video, Animated GIF, FLV, 3GP, FFM, SWF, 3G2, MKV, M4V, MPV, MMF, AU, AVS en DTS. KLIK HIER voor ned.-talige handleiding.

     18  Mb  -  Toegevoegd op 23 /10/2010

 
VideoSpin XP/VISTA 

Goede video-editors zijn moeilijk als freeware te verkrijgen, dus is het gebruiksvriendelijke VideoSpin van Pinnacle een welkome aanwinst. Sleep uw foto’s, muziek en films bijeen voor een professioneel uitziend filmpje. Als u Windows Movie Maker of Adobe Premiere eerder hebt gebruikt, zal je geen moeite hebben om met dit programma aan de slag te gaan. Ook nieuwkomers zullen weinig moeite hebben met de overzichtelijke interface. Het Pinnacle-programma mikt op de enthousiaste filmamateur die zonder veel inlezen aan de slag wil. U sleept een videobestand, afbeelding of muziekbestand in het hoofdvenster, waarna u meteen kunt beginnen met bewerken. U kunt transitie- en geluidseffecten, ondertitelingen en aanvullend geluid toevoegen aan uw VideoSpin-filmpjes en het resultaat is rechtstreeks te uploaden naar Yahoo Video of YouTube. Voor het gebruik van deze Pinnacle-software zult u wat kleine advertenties in het hoofdvenster moeten bijnemen en bij de installatie krijgt u meteen de boodschap dat u de meegeleverde MPEG2/4 en DivX-codecs moet aanschaffen. U kan ook zelf gedownloade codecs gebruiken.

     148 Mb  -  Toegevoegd op 14/08/2010

ReadPlease 2000/XP

Het programma kan overweg met teksten uit Word, E-mail en Websites. Eigenlijk draait het met alle digitale teksten, want deze kun je knippen en plakken in het programmascherm van ReadPlease. Het is een ideaal programma voor iedereen die een hekel heeft aan lezen, maar ook voor wie niet achter zijn scherm wil blijven zitten en voor mensen met dyslectie. Ook kan dit soort tekst-naar-spraak software erg handig zijn om fouten uit een eigen tekst te halen. Vaak hoor je uw eigen fouten eerder dan dat je ze uit een tekst op een scherm haalt. ReadPlease markeert elk woord op het scherm als het wordt voorgelezen. Dat is bij verschillende toepassingen handig. Zo kan het een handig hulpmiddel zijn om een vreemde taal te leren. Want ReadPlease kan met heel wat talen overweg. Als je het programma downloadt en installeert heb je alleen de Engelse stemmen tot je beschikking. Maar de Nederlandse, Spaanse, Portugese, Italiaanse, Duitse, Franse stemmen- en taalondersteuning van Lernout & Hauspie zijn gratis als extra's te downloaden. Je kunt kiezen tussen een vrouwen- of een mannen-stem, en kunt de voorleessnelheid aanpassen. De geluidskwaliteit van de gratis versie is aan de lage kant, maar volstaat. Wie een hoge geluidskwaliteit wenst kan de Pro versie aanschaffen, maar hier is weinig aanleiding toe.

     11 Mb  -  Toegevoegd op 01/08/2010
 

Save2pc (YouTube Downloader) 2000/XP/VISTA 

YouTube Downloader is een programma dat nog steeds een enorm handige tool is om video's van de site te plukken, om ze achteraf offline te kunnen bekijken.  Daarnaast is er ondersteuning voor HTTP Proxy toegevoegd, die u indien nodig kunt aanvinken. In de nieuwe versie blinkt het programma nog steeds uit in soberheid. Zo zijn er slechts drie instellingen op het scherm zelf (save to, save as en Proxy inschakelen).

     2,9 Mb  -  Toegevoegd op 01/08/2010

Audioblast 2000/XP/2003 

Audioblast is een programma om geluiden (WAV of MP3) te bewerken. Naast de standaard bewerkfuncties heeft het programma enkele speciale functies die u niet aantreft in andere geluidsbewerkers.
-Heeft alle standaard bureaubladfuncties (knippen, plakken, verwijderen, mixen en meer).
-Neem zelf een geluid op en laat het gelijk mixen met het geopende geluid!
-U kunt de snelheid 'veranderend' maken. Het geluid wordt dan steeds sneller of langzamer afgespeeld.
-Leuke effecten: verzachten, buitenaards, satelliet, krakerig en krimpen.
-De grafiek kan op verschillende manier weergegeven worden.
-De twee kanalen van stereo geluiden worden apart weergegeven en kunnen apart worden bewerkt.
-Zet uw bericht om in Morse.
-Natuurlijk kunt u ook echo toevoegen, het volume veranderen en het geluid omdraaien.

     1,25  Mb  -  Toegevoegd op 01/08/2010

 
Reaper  2000/XP/2003/VISTA 

Is een krachtig programma waarmee u verschillende geluidsbestanden kunt mixen. Dit kunnen complete liedjes zijn, maar ook samples van instrumenten. U werkt in REAPER met verschillende tracks waarin u de samples en audiobestanden zet. Vervolgens stelt u voor iedere track precies in hoe hard hij moet overkomen. Ook kunt u op iedere afzonderlijke track een effect toepassen. Wanneer u tevreden bent met het resultaat, kunt u de mix wegschrijven als wav, mp3 of ogg vorbis. Voor het bewerken van één audiobestand is het minder geschikt. Op het moment van schrijven is Reaper aanbeland bij versie 0.999 en is het freeware. Vanaf versie 1.0 zou de licentie veranderen in shareware.

     1.0 Mb  -  Toegevoegd op 01/08/2010 

FreeRip  2000/XP/2003/VISTA 

Met FreeRip kun je audio CD tracks opslaan als Wav, MP3 of Ogg Vorbis audio bestanden. Het is ook een audio bestands converter om Wav bestanden naar Ogg Vorbis (.ogg) of MP3 (.mp3) om te zetten en visa versa.Het programma is 700Kb groot en doet wat het moet doen, namelijk van tracks op een cd MP3-bestandjes maken. Je kan aangegeven in welke kwaliteit je de muziek wil opslaan en als de originele cd niet over titelgegevens beschikt kan het programma deze voor je van Internet plukken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de database van Freedb.org. De manier waarop dit werkt is doodeenvoudig. Je plaatst een audio-cd in de cd-rom drive en je krijgt een overzicht van alle tracks op het schijfje. Je vinkt aan welke liedjes je naar je computer gekopieerd wil hebben en laat het programma zijn werk doen, na enkele minuten staan alle geselecteerde tracks in MP3 formaat op je harde schijf. Nederlandse taalmodule is meegeleverd.

     1,14 Mb  -  Toegevoegd op 01/08/2010

Adobe Shockwave Player 2000/XP/VISTA

Adobe Shockwave Player is een "free Web player" van Macromedia. Samen bieden zij de gebruiker de beste multimedia- mogelijkheden voor het Web, ieder met een eigen gebruiksdoel. De Shockwave Player maakt het mogelijk diverse Web applicaties, front-ends, high-impact Website userinterfaces, interactieve online advertenties en korte- tot middellange formulieranimaties weer te geven en biedt mogelijkheden voor Web content zoals high-performance multi-user games, interactieve product simulaties, online entertainment en trainings applicaties. D.m.v. Xtras is Shockwave Player eveneens in staat om custom-built applicaties weer te geven. De Flash Player is automatisch inbegrepen met iedere download van de Shockwave Player. Adobe levert de Google Toolbar per direct bij downloads van de Shockwave Player. Gebruikers krijgen tijdens de installatie de optie om de Google Toolbar aan hun browser toe te voegen of niet.

     2.630 kb  -  Toegevoegd op 01/08/2010 

DVD Shrink  98/ME/NT/2000/XP 

DVD Shrink is software om backups te maken van uw dvd's. U kunt dit programma gebruiken met de brandersoftware van uw keuze.DVD Shrink brandt geen dvd's. Het resultaat van dit programma is een bestand op uw harde schijf dat u naar een DVD of een R/RW kunt wegschrijven. U kunt dus een gecomprimeerde backup maken van uw legaal aangeschafte dvd's om te voorkomen dat je ze bij beschadiging of verlies niet meer kunt bekijken.

     362 kb  -  Toegevoegd op 01/08/2010

 
VLC mediaplayer - 2000/XP/VISTA + andere diverse O.S. 

Met de mediaspeler VLC kun je diverse audio- en videoformaten afspelen. Van Mpeg-1 tot en met Mpeg-4, mp3, Divx, Ogg, maar ook audio- en videostreams, dvd's en vcd's. VLC is een crossplatform speler, voor zowel Mac, Windows en diverse soorten Linux. Het is een behoorlijk grote download maar dit wordt veroorzaakt door de vele codecs die het programma zelf aan boord heeft. Als een andere mediaspeler een formaat niet afspeelt is VLC vaak wel in staat om iets in beeld te toveren. VLC kan ook streamen naar je harde schijf. Zo kun je op een makkelijke manier multimediabeelden converteren naar een ander formaat, bijvoorbeeld je zelfgemaakte filpmje geschikt maken voor publicatie op het internet. Een van de beste opensource-programma's in zijn genre die geschikt is voor bijna alle operating systems. Een aanrader!!!

     8 Mb  -  Toegevoegd op 01/08/2010

K-Lite Codec-pack  98/ME/NT/2000/XP/2003/VISTA 

Problemen met uw media-player? Zijn sommige audio- of videobestanden niet meer af te spelen? Download eerst even  K-Lite Codec, vooraleer je uw huidige mediaplayer overboord gooit.Het K-Lite Codec Pack is een pakket bestaande uit alle gangbare codecs voor video en audio en nog wat handige media-software zoals een media-player en een programma om ondertiteling aan een film toe te voegen. Ik adviseer u om de full-versie (11,8 MB) te gebruiken. Hiermee heb je alle codecs meteen op je computer staan. Het gebruik van de Codec Pack scheelt je dus veel zoeken en downloaden. Daarbij heb je met dit pack meteen de beschikking over alle meest recente versies van de codecs, die goed getest zijn en niet met elkaar conflicteren.
Het K-Lite Codec Pack is een gratis collectie codecs en gerelateerde hulpprogramma's. Codec is de afkorting van Compressor-decompressor. Codecs zijn nodig voor het omzetten (encoderen) en afspelen (decoderen) van audio en video. De zeer gebruiksvriendelijke installatie is volledig aanpasbaar, waardoor het mogelijk is om precies de onderdelen te kiezen die gewenst zijn.
Er zijn drie varianten van het K-Lite Codec Pack: De basis (Basic) versie, die op een enkele diskette past, bevat alleen de meest gebruikte codecs en gerelateerde hulpprogramma's. De standaard (Standard) versie bevat alle codecs die nodig zijn om alle veel voorkomende formaten af te kunnen spelen. De volledige (Full) versie bevat nog meer codecs en heeft ook ondersteuning voor het omzetten (encoderen) van audio en video.

     1,33 Mb (basic) - 4,65 Mb (standard) - 11,8 Mb (Full)  - Toegevoegd op 01/08/2010
 

AudioGrabber 98/ME/NT/2000/XP/2003 

Een programma waarmee u muziek vanaf een audio-CD-rom naar de harde schijf overzet. De homepage is in het nederlands en geeft u een goed inzicht van wat het programma allemaal kan. Dit is geen nieuw, maar superhandig en door veel computeraars in gebruik sinds dit freeware geworden is op 09/02/2004.

     1,58 Mb  -  Toegevoegd op 01/08/2010

MP3Gain 95/98/2000/XP/2003  

Bekend verschijnsel: u speelt MP3's af en u moet steeds het volume aanpassen, de ene is harder en de andere is zachter opgenomen. MP3Gain zorgt ervoor dat alle muziek op hetzelfde niveau wordt afgespeeld. De werking is vrij simpel. Er zijn maar twee knoppen (Radio gain en Album gain) en daarmee stelt u een "basisniveau" in. Dit is een handig, Nederlandstalig en uitstekend programma voor de fervente MP3-luisteraars.

   645 kb   -  Toegevoegd op 01/08/2010

 Freecorder  98/Me/NT/2000/XP/VISTA 

Dit is een handige tool die al het geluid opneemt die op uw computer kan klinken. Deze nieuwe versie geeft nu ook de opnametijd weer.Sommige geluidskaarten bieden via de stuurprogramma's de mogelijkheid geluid direct weg te schrijven naar een bestandsformaat. Voor iedereen bij wie dit niet het geval is, kan Freecorder uitkomst bieden. De interface is voorzien van grote knoppen en opgeruimd. Ook kan nu de ingangsbron gekozen worden. Een heel gebruiksvriendelijke tool.

  975 kb  -   Toegevoegd op 01/08/2010

CombiMovie  2000/XP/2003

Als je een groot aantal MPG/MPEG filmpjes op  je schijf hebt staan is het wel eens gemakkelijk als je die als een lange film kunt bekijken. Met CombiMovie is het heel simpel om dat te doen. Selecteer de bestanden in de map waar de fimpjes staan die je wilt samenvoegen en geef een nieuwe bestandsnaam op voor de samengevoegde films. Klik op "Start" en er is een nieuw bestand aangemaakt waarmee je alle samengevoegde filmpjes in een keer kunt bekijken of op een cd kunt branden.

    400  kb  -   Toegevoegd op 01/08/2010

                               

       copyright (c) 2015 - 2025 - Breem Marcel - voor  info  lees QR-code