Welkom bij MBfreeSOFT                                                                    Recommended Free Software

    

      

Start
AUDIO & VIDEO
ANTIVIRUS
BEVEILIGING
SAFE-UTILITIES
BROWSERS
COMMUNICATIE
DESKTOP
DISKTOOLS
INTERNET
SYSTEEM
TIME-TOOLS
WEB-TOOLS
NET-TOOLS
DIVERSEN
TIPS & INFO
RSS-READERS

 

 

 

Anti-VirusTools - OnLine SecurityTest & - VirusScan

                       Page-Index
AntiVir / Avast / AVG / ClamWin / WormRemoval / SecurityEssentials / Zillya / NormanMalwareCleaner / Stinger / A2square / SwatIt / OnLineScanner & RealTime VirusInfo
 
Digital Defender XP/VISTA/7(32-64bit)

Is een  antivirus-software met volwaardige beveiliging tegen computervirussen en malware. Dit antivirus-prog. vraagt weinig van je computer. Het neemt héél weinig van het computergeheugen in gebruik en aanmerkelijk minder dan de meeste antivirus programma's. Dat betekent dat er meer geheugen overblijft voor andere programmatuur en verwerkingen en dat je computer dus sneller en stabieler draait. Het beveiligt je computer permanent met behulp van het incrementele update- mechanisme dat Real-Time beveiliging ondersteunt. De gebruiksomgeving is erg eenvoudig in te stellen en biedt alle functionaliteit die u van een professionele virusscanner mag verwachten. Een aanrader !!!

  6,9 Mb. -  Toegevoegd op 20/05/2011

Immunet XP/VISTA/7(32-64bit)

Als je twijfels hebt over de effectiviteit van je virusscanner, dan is het wellicht een idee om daarnaast Immunet te installeren. Dit cloud-programma gebruikt opvallend weinig resources en werkt (en dat is opvallend in de anti-viruswereld) probleemloos samen met de meeste grote beveiligingsproducten (inclusief Microsoft Security Essentials). Immunet maakt gebruik van een wereldwijde community om nieuwe bedreigingen zo snel mogelijk te detecteren en te blokkeren. Het beveiligt je computer permanent met behulp van het incrementele cloud-update-mechanisme dat Real-Time beveiliging ondersteunt. De gebruiksomgeving is erg eenvoudig in te stellen en biedt alle functionaliteit die u van een professionele virusscanner mag verwachten. Een aanrader !!!

  400 Kb. -  Toegevoegd op 25/05/2011

Zillya XP/VISTA/7

Zillya is een onbekende antivirus-software uit Rusland en een volwaardige beveiliging tegen computervirussen en malware. Maar die onbekendheid zal wel eens kunnen gaan veranderen. Dit antivirus-prog. vraagt weinig van je computer. Het neemt héél weinig van het computergeheugen in gebruik en aanmerkelijk minder is dan de meeste antivirus programma's. Dat betekent dat er meer geheugen overblijft voor andere programmatuur en verwerkingen en dat je computer dus sneller en stabieler is dan bij veel andere antivirus-software. Het beveiligt je computer permanent tegen virussen en andere malware, en houdt ook binnenkomende en uitgaande e-mail in de gaten. Het is dus een volwaardig antivirus programma. Relevante extra hulpprogramma's zoals een taak-manager en een autorun manager maken het programma compleet. De gebruiksomgeving is erg eenvoudig om te zien. Dat zal minder ervaren gebruikers aanspreken terwijl de "specialisten" toch makkelijk bij de instellingen kunnen komen die in duidelijke rubrieken zijn ondergebracht.

  44,8 Mb. -  Toegevoegd op 08/05/2011

Norman Malware Cleaner XP/VISTA/7

Norman Malware Cleaner is niet bedoeld om je antimalwaretool te vervangen, maar is erop gericht een al geïnfecteerd systeem van virussen en andere malware te ontdoen. Dit prog. kan geïnfecteerde processen automatisch beëindigen, ActiveX-componenten en BHO’s desinfecteren, rootkits elimineren, registerwaarden herstellen en Windows-firewallregels verwijderen die daar door malware zijn geplaatst. Het scannen verloopt niet snel, maar wel grondig en het weet wel een paar infecties die aan andere (gratis) tools zijn ontsnapt te detecteren en te elimineren. Houd er rekening mee dat het programma niet (goed) functioneert in veilige modus. Je kunt de tool ook vanaf de opdrachtregel (en dus via een batchbestand) uitvoeren. Op de site vind je een overzichtje van de mogelijke parameters, waaronder exclude, autoboot, log en noclean.
 

  108 Mb. -  Toegevoegd op 28/04/2011

Microsoft Security Essentials XP/VISTA/7

Microsoft is uit de markt van betaalde beveiligingssoftware gestapt en biedt nu gratis Security Essentials aan. Het onafhankelijke Duitse AV-Test geeft aan dat de software goed beschermt tegen virussen en spyware. Het is een kleine toepassing die je gemakkelijk download en installeert. De interface is heel eenvoudig, en dat is goed want als alles naar behoren werkt, heb je ook niets met de software te maken. De toepassing vertrouwt op de firewall van Windows, die adequaat is. Voor opties zoals online back-up zit je vast aan een andere dienst (hoewel je voor de gratis Live Skydrive of Live Mesh van Microsoft kunt gaan natuurlijk). Wil je goede en gratis beveiligingssoftware, dan is Microsoft Security Essentials een interessante tegenhanger van Avast en AVG. Deze software draait onopvallend en efficiënt op de achtergrond zodat u uw Windows-pc kunt gebruiken zoals u wilt, zonder onderbrekingen en lange wachttijden. Als u Security Essentials wilt installeren, moet op uw pc een originele Windows-versie zijn geïnstalleerd. Een aanrader en uitstekend gratis antivirus pakket met automatische update-functie en real time bescherming.

  9 Mb. -  Toegevoegd op 30/04/2011

Avast Home Edition 98/ME/NT/2000/XP/VISTA

Avast!-vernieuwde versie- biedt alle functionaliteit die u van een professionele virusscanner mag verwachten. Het programma doorzoekt mails en de harde schijf op virussen en andere malware. Daarbij kunt u aangeven of verwisselbare media, de complete schijf of alleen bepaalde mappen moeten worden nagekeken. Via een schuifknop regelt u hoe grondig Avast! te werk moet gaan. Wanneer het systeem onverhoopt een virus bevat, zal Avast! het besmette bestand verwijderen of u van het virus op de hoogte brengen, waarna u kunt bepalen wat er met het virus moet gebeuren. Eén van de opmerkelijkste verbeteringen in deze vernieuwde versie is Web Shield, waarmee u alle inkomende internetverkeer in de gaten houdt. Het virtuele schild fungeert als een proxyserver en filtert virsussen, adware of spyware afkomstig van het internet. Het virtuele schild is compatibel met alle bekende browsers, inclusief Microsoft Internet Explorer, Firefox, Mozilla en Opera. Niet alleen het internetverkeer wordt nauwlettend in de gaten gehouden, Avast! scant ook bestanden afkomstig van nieuwsgroepen, P2P-netwerken en instant-messaging programma's. De nieuwste versie kan ook archiefbestanden (DBX-bestanden) van Outlook Express uitpakken en desinfecteren. Dit is één van de weinige virusscanners die u naar eigen smaak kunt aankleden. Op de website van Avast! zijn diverse skins beschikbaar om het programma een nieuw uiterlijk aan te meten. En wat we zeker kunnen appreciëren, is dat het programma ook in het Nederlands (Dutch) verkrijgbaar is. Voor thuisgebruikers (niet-commercieel) is Avast! Home Edition gratis. Na 60 dagen wordt een gratis registratie verplicht, maar dat kost slechts enkele minuten. Een licentiesleutel, geldig voor 1 jaar, wordt u dan via e-mail toegestuurd.Ieder jaar krijg je gratis (na kleine her-registratie) een nieuwe licentiesleutel toegestuurd en kun je het programma terug voor een jaar gratis gebruiken. Nog een kleine waarschuwing: twee virusscanners installeren op één pc zorgt voor problemen. Hebt u al een antivirusprogramma, dan raden wij u aan om dit programma eerst te verwijderen van uw pc vooraleer u Avast! uitprobeert. En omgekeerd: voldoet Avast! niet aan uw verwachtingen, verwijder dan eerst het programma vooraleer u uw oude, vertrouwde virusbescherming opnieuw installeert.

  26,5 Mb. -  Toegevoegd op 11/04/2011

AVG   2000/XP/VISTA 

Een degelijke virusscanner is doorgaans enkel tegen betaling beschikbaar, maar AVG is een van de zeldzame uitzonderingen op die regel. Met dit programma kunt u gratis en voor niets uw Windows-systeem al heel wat veiliger maken. Na de installatie zal AVG Free onmiddellijk vragen om via het internet te updaten. Vanzelfsprekend is het een goed idee om dit te doen, want nieuwe virussen verschijnen er elke dag. Daarom is het ook belangrijk dat u zeer regelmatig uw scanner op peil houdt. Desgewenst kunt u op dit punt tevens een rescue disk aanmaken, voor het geval ergens in de toekomst een virus het opstarten van Windows onmogelijk maakt. De nieuwe free-versie speelt zich dankzij spywarebescherming en zoekmachinebescherming nog meer in de kijker. De onlangs ingebouwde LinkScanner biedt u online bescherming door de resultaten van populaire zoekmachines als Google en Yahoo te scannen op verdachte resultaten. Voortaan kan AVG Free 8.0 ook controleren op spyware. De vernieuwde interface zorgt voor een professioneler uiterlijk, waar ook Vista-gebruikers van kunnen profiteren.
 
   46 Mb. -  Toegevoegd op 11/05/2011

Comodo Internet Security  XP (sp2)/VISTA

Een complete (geen gestripte versie van een commercieel broertje) eenvoudig te bedienen Antivirus/AntiSpyware + Firewall programma. Windows gebruikers die niet voor hun virusscanner willen betalen en geen AVG, Avast, AntiVir of BitDefender willen gebruiken kunnen nu hun PC beveiligen via de gratis scanner van Comodo. Deze realtime Anti-Virus-Spyware scanner biedt bescherming tegen bijna alle bekende virussen, wormen en Trojaanse paarden. De scanner wordt dagelijks voorzien van nieuwe updates en beschikt verder over een "proactieve Heuristische analyse", on-access scanning en scant e-mailverkeer. De virusscanner werkt niet met Windows 9x. Comodo bood eerder al een gratis firewall, Email Security Certificaat, Password Manager en Server Scanning aan. Een aanrader en uitstekend gratis Internet Security pakket met automatische update-functie om gemakkelijk het programma up to date te houden.

  +/- 200 Mb. -  Toegevoegd op 05/05/2011

Avira Antivir Personal 2000/XP/VISTA

Het onlangs geüpdated Avira AntiVir komt beter uit de bus dan de meeste commerciële pakketten. Het programma bevat een actieve virusmonitor, rootkitscanner en de mogelijkheid om vanuit de verkenner of via de scanner zelf de hele harde schijf te scannen. Dat is al één stap beter dan de AVG-scanner, die zonder extra installatie niet op rootkits controleert. Aan de positieve kant krijgen we van Avira de dekking die een moderne pc nodig heeft. Avira Personal bevat echter geen bescherming tegen spyware (extra betalende download beschikbaar).Avira biedt een standaard interface aan, die u niet vaak zult tegenkomen. Bij de installatie geeft u de belangrijkste configuratiestap aan, namelijk of de heuristische herkenning hoog, midden of laag moet zijn. Alleen voor volledige systeemscans klapt u eventueel het overzichtelijke menu open.

  21,5 Mb. -  Toegevoegd op 09/05/2011
 

ClamWin 98/ME/NT/2000/XP/VISTA

Dit openbronproject wordt voortdurend geactualiseerd met nieuwe virusdefinities en werd onlangs verkozen tot programma van de maand door de SourceForge-codebank. ClamWin is gebouwd rond de open Clam AntiVirus Engine. In vergelijking met commerciële pakketten komt het geheel beperkter over. Op de integratie met Windows Verkenner en MS Outlook na, kan ClamWin zich niet koppelen aan andere applicaties. U kunt het antivirusprogramma wel op regelmatige tijdstippen updaten en door u geselecteerde schijven of mappen laten controleren. Handig bij het beheren van een pc op afstand is dat een waarschuwing over een gevonden virus naar een mailadres gestuurd kan worden. Direct na de installatie moet je het programma met het internet verbinden om de laatste virusdefinities af te halen. Let wel: ClamWin is een passieve scanner die niet automatisch optreedt tegen virussen die zich via e-mail of een ander kanaal aanbieden. De tool is bijgevolg enkel geschikt om bij een vermoedelijke infectie een pc te controleren en een eventueel het virus te verwijderen. Dit programma is eerder een alternatief voor McAfee Stinger of Microsofts antivirusprogramma. Het biedt wel meer mogelijkheden dan die twee.

  4,5 Mb. -  Toegevoegd op 08/01/2011
 

Removal Tool voor Norton & Symantec software

Programma om Norton (symantec) programma's te verwijderen. Norton antivirus- en aanverwante programma's zijn meestal moeilijk te verwijderen van uw harde schijf met de normale windows-verwijdermethode en als het dan lukt, dan blijft er nog een heleboel troep achter in uw register. Dit programma verwijdert heel grondig en "clean". De  removal-tool schoont alle achtergebleven Norton&Symantec-registries, die Windows en Norton-uninstall vrolijk laat zitten.

   -  Toegevoegd op 05/01/2011

Virus- en Worm Removal Tool 98/ME/NT/2000/XP/VISTA

Deze tool van Avast! hoef je niet te installeren zoals een conventioneel programma maar alleen het exe- bestand dat je binnengehaald hebt, uitvoeren, in het programma op " Scannen " klikken en het doet zijn taak naar behoren. Om een worm handmatig te verwijderen van uw computer moet je meestal in het systeem-register gaan snuisteren en daar het malwarebestand gaan wissen. Dit is niet altijd zonder risico. Met deze tool gebeurt de verwijdering automatisch en terzelfdertijd wordt het register en uw volledig systeem na de desinfectie terug in orde gezet. Is in staat om de volgende worm families uit uw computer weg te halen:
Win32:Badtrans [Wrm] / Win32:Beagle [Wrm] (aka Bagle), varianten A-Z, AA-AH
Win32:Blaster [Wrm] (aka Lovsan), varianten A-I / Win32:BugBear [Wrm], inbegrepen B-I varianten
Win32:Ganda [Wrm] /Win32:Klez [Wrm], alle varianten (inbegrepen varianten van Win32:Elkern)
Win32:MiMail [Wrm], varianten A, C, E, I-N, Q, S-V /Win32:Mydoom [Wrm] (varianten A, B, D, F-N - (met inbegrip van de trojan horse)  /Win32:Nachi [Wrm] (aka Welchia, varianten A-L) /Win32:NetSky [Wrm] (aka Moodown, varianten A-Z, AA-AD) /Win32:Nimda [Wrm] /Win32:Opas [Wrm] (akaOpasoft,Opaserv) /Win32:Parite (aka Pinfi), varianten A-C /Win32:Sasser [Wrm] (varianten A-G) /Win32:Scold [Wrm] Win32:Sircam [Wrm] /Win32:Sober [Wrm], varianten A-I, J-K Win32:Sobig [Wrm], inbegrepen varianten B-F Win32:Swen [Wrm], inbegrepen UPX-packed varianten Win32:Tenga /Win32:Yaha [Wrm] (aka Lentin), alle varianten van Win32:Zafi [Wrm] (varianten A-D)  en nog veel meer.

  450 Kb. -  Toegevoegd op 09/01/2011
 

McAfee RootKit Detective 98/ME/NT/2000/XP/VISTA

Scanner die Rootkits kan opsporen en vernietigen. Stinger hoef je niet te installeren zoals een conventioneel programma maar alleen het bestand dat je binnengehaald hebt, aanklikken op " Scan Now " en het doet zijn taak naar behoren. Pas op - Stinger slorpt wel wat CPU-kracht op als het bezig is met scannen dus laat je die best niet draaien terwijl je bezig bent met andere programma's.

  1,33 Mb. -  Toegevoegd op 05/01/2011
 

a2-Free (a-squared) 98/ME/NT/2000/XP/2003/VISTA

Een degelijke malware-scanner die uw systeem kan scannen op de aanwezigheid van verschillende zgn. malwareprogramma's(trojans -hacktools - wormen - batchvirussen - backdoors - kwaadaardige scripts - denial of service tools(DoS) - distributed denial of service tools(DDoS) - flooder - keylogger en sniffer virus. De updatefunctie bij de free-versie is manueel. Zorg ervoor dat u tijdens de installatie on-line bent, want u dient zich nl. (gratis) te registreren. Als tijdens de scan vermaledijde software wordt gevonden, kunt u die uiteraard onmiddelijk verwijderen.

  3,5 Mb. -  Toegevoegd op 07/01/2011

 

Swat It 98/ME/NT/2000/XP/2003

U hebt reeds een goed virusprogramma draaien op uw computer en uw viruslijst is bijgewerkt, maar toch.......Zou ik een trojanhorse, worm, bot of een ander soort hackerprogramma op mijn schijf staan hebben? Op deze vraag weet Swat It een antwoord. Dit progje kan trojan's en gelijkaardig "ongedierte" veel selecter opsporen dan een doorsnee virusprogramma. Er is een heel degelijke updatefunctie aanwezig.

  2,0 Mb. -  Toegevoegd op 06/01/2011

 

 OnLine  Virus-SpywareScan & Real Time VirusInfo (klik hieronder op afbeeldingen voor resp. activatie en vergroten)
          Scan hier uw pc met Windows Live OneCare  
 

                     

       copyright (c) 2015 - 2025 - Breem Marcel - voor  info  lees QR-code