Naslagwerken deel 1:

Je bent hier: Naslagwerken deel 1: van A - H
Naslagwerken deel 2: van I - Z
Instructie video's over allerlei onderwerpen
Zie ook extra pagina over De Eerste Wereldoorlog

 

AbsoluteFacts.nl
AbsoluteFacts.nl, is een informatieve Nederlandse site met het laatste nieuws over kastelen, geschiedenis, muziek, literatuur, film en toneel.

Aha! Inspiratie voor elke dag
Aha! probeert jou te inspireren met een schat aan nuttige weetjes, tips en truukjes. Om meteen toe te passen of door te vertellen...

Albert Einstein (E)
Albert Einstein zijn archieven staan online.

ANP foto
Op de website van ANP Historisch Archief vind je een kleine 100.000 beelden op het gebied van politiek, koninklijk huis, sport, economie, rampen, dagelijks leven en entertainment.

Beeldbank Gent
Een project dat het beeldmateriaal over Gent, dat over de stad verspreid bewaard is, virtueel samenbrengt.

Beeldbank Oostende
Duizenden afbeeldingen, dat is wat deze site u te bieden heeft.. foto's, prentbriefkaarten, glasnegatieven, prenten, tekeningen en ander beeldmateriaal.

Beeldbank van het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed
Op deze site kunt u terecht voor gedigitaliseerd archiefmateriaal, nieuwe digitale foto’s en iconografisch materiaal van hoge kwaliteit. Deze collectie herbergt duizenden foto’s van het bouwkundige en landschappelijk erfgoed dat Vlaanderen rijk is.

Beeldbank Westflandrica
Een digitale verzameling van beeldmateriaal over de provincie, haar gemeenten en het provinciebestuur.

Beeldbank WO2
Alle afbeeldingen van de Tweede Wereldoorlog van de Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea, herinneringscentra en het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) zijn bijeen gebracht in deze databank. Iedereen kan beelden inzien en bestellen.

Bende van Nijvel.be
Om het onderzoek naar de Bende van Nijvel nieuw leven in te blazen, maakte de federale politie een nieuwe website. Op deze website krijgt u alle informatie over de bende: u kunt er de feiten van de bende herbekijken op een tijdslijn, de robotfoto’s en bewijsstukken raadplegen en nagaan op welke locaties de bende toesloeg.

Bende van Nijvel
Deze website biedt een zo volledig mogelijk overzicht van de Bende van Nijvel. Feiten, verdachten, theorieŽn, ... Alles wordt hier op een objectieve manier uitgelegd.

Bibliotheek.be
De Vlaamse openbare bibliotheek op het internet. Meer dan 750.000 beschrijvingen van boeken, artikels, strips, dvd's en video's uit de zes grootste bibliotheken: Brugge, Gent, Antwerpen, Leuven, Hasselt en Brussel.

Biografisch Portaal van Nederland
Het Biografisch Portaal van Nederland is een digitale toegang tot verspreid gepubliceerde informatie over bekende en minder bekende personen uit de Nederlandse geschiedenis, van de vroegste tijden tot heden.

British Pathť op YouTube
Een uniek naslagwerk van duizenden beelden op de videosite van YouTube. In het archief, dat integraal online is gezet, zitten beelden van belangrijke momenten van de afgelopen eeuw.

Cijfers liegen niet
Op deze website vind je een verzameling van alle mogelijke statistieken en cijfermateriaal.

Critical Past (E)
Historische foto's en video's.

De Bijbel
Deze site biedt u de complete Bijbel online zowel in de katholieke Willibrordvertaling als in de interconfessionele Nieuwe Bijbelvertaling.

Encyclo.nl
Encyclo brengt vele honderden begrippenlijsten samen op ťťn portaal om zo het zoeken naar definities en begrippen te vergemakkelijken. Encyclo toont de eerste regels van de betekenis van een term en wijst u door naar de bron(nen) waar u meer kunt lezen.

eSkeletons: geraamtes van mens en dier (E)
eSkeletons provides an interactive environment in which to examine and learn about skeletal anatomy.

EUscreen - historische tv-beelden uit heel Europa (E)
EUscreen offers free online access to videos, stills, texts and audio from European broadcasters and audiovisual archives. Explore selected content from early 1900s until today.

Go 2 war2.nl
Alles over de tweede wereldoorlog.

Guinnes Worlds Records (E)
Als je wilt weten wie de oudste mens ter wereld is, of welke muziekgroep het meeste albums heeft, dan is er geen website beter dan deze. De grootste, de langste, de duurste en de beste, het staat er allemaal.

Heiligen Net
Hier vind je een overzicht van de heiligen zoals deze voorkomen op de Romeinse kalender.

Hoedoe.nl legt uit hoe je het doet
Hoedoe.nl legt uit hoe je het doet. De hoedoes zijn geschreven door professionele schrijvers met medewerking van experts, en door jan en alleman. De redactie checkt alle hoedoes en jij kunt erop stemmen.

Hoe Moet Het?
Allerlei tips en weetjes, je kunt ook zelf tips toevoegen.

How Products Are Made (E)
Deze Engelstalige website bevat een schat aan informatie over hoe diverse producten worden gemaakt.

 

Wikipedia Bibliotheek.be

 

Naslagwerken deel 1: van A - H
Naslagwerken deel 2: van I - Z
Instructie video's over allerlei onderwerpen

 

terug naar boven

Contact en Info


De Extra pagina's:

Speel online
Bereken bytes
Lettergrootte aanpassen
Online vertalen
Receptenzoekmachine
Noodnummers
Horoscopen
Veilig op het internet
Handige links
Recent toegevoegde links
Weerberichten
Zoeken op deze website

Alle extra pagina's >>>

Webshops