Welkom bij Natur!

Voor de taalspecialisten, ik heb "natur" met opzet op die manier geschreven met de bedoeling te verwijzen naar naturisme.Beste mensen,

met deze site wens ik zoveel mogelijk mensen aan te trekken actie te voeren om het naturisme vrij te krijgen.
Hiermee bedoel ik dat het hoogtijd is dat men in België tot het besef komt dat naturisme iets van deze tijd is en dat daar absoluut niets verkeerd aan is.


- Voor wie naturisme nog relatief nieuw is:

Naturisme is een levensovertuiging met als doel respect voor de natuur en de medemens. Het gezamelijk naakt zijn bevordert deze doelstelling en bevordert in sterke mate het zelfrespect.


- Naturisme/Nudisme is er een verschil?

Principieel wel, nudisten zijn mensen die het gewoon leuk vinden om naakt aan recreatie te doen, naturisten gaan een stapje verder door zoveel mogelijk natuurlijk te leven (volgens de wetten van de natuur).


- Is naturisme een modegril of iets wat onlangs de kop heeft opgestoken?

Nee, naturisme kwam al voor in de tijd van de Egyptenaren, de Grieken en de Romeinen. De Grieken wisten al in hun tijd de schoonheid van een naakt lichaam te waarderen.


- Is het naturisme niet in strijd met het Christendom?

Ook weer een negatief antwoord. Voor verdere uitleg verwijs ik jullie graag door naar de site van GanEden.


                                  http://www.ganeden.centerall.com/

Het doel van deze site:

- Ik en vele andere naturisten in België willen dus ijveren om het naturisme vrij te krijgen. Nu worden naturisten gedwongen om zich op te sluiten in getto's (naturistenterreinen van verenigingen) opdat niemand van de "buitenwereld" toch maar geen naakte mens zou zien. Mensen die geen lid willen zijn van zo'n vereniging kunnen in ons land nergens naartoe, men wordt werkelijk overal buitengesloten en gediscrimineerd. Er is natuurlijk het strand te Bredene, maar daar houdt het ook mee op. Het is trouwens maar een stukje van een paar 100 meter waar alle naturisten/nudisten als haringen in een ton op elkaar gepakt zitten, niet eens legaal, enkel gedoogd.
Ook op je eigen privé-terrein moet je voorzichtig zijn, je moet er voor zorgen dat je tuin voor 100% afgesloten is van de buitenwereld, wil je geen last krijgen. Dit vinden wij, vrije naturisten absoluut niet meer van deze tijd.
Vele mensen zijn bang dat indien naturisme vrij wordt, de seksuele misdrijven zullen stijgen. Totaal verkeerd, vrij naturisme bevordert de sociale controle (die nu ver te zoeken is). Mensen met onfrisse ideeën vallen direct op tussen naturisten door hun afwijkend gedrag.

- Naturisten respecteren de niet-naturisten maar omgekeerd krijgen we weinig tot geen respect terug.

- Ook velen hebben een afkeer tegen een naakt lichaam, dit zijn mensen die geen zelfrespect hebben (in mijn ogen). Als ze problemen hebben met een naakt lichaam, hebben ze dan ook problemen met hun eigen naakte lichaam?

- Naakte schilderkunst wordt door velen bewonderd, er worden zelfs miljoenen voor betaald. Wat is er dan mis met een levend naakt?

- In de algemene verklaring van de rechten van de mens staat dat éénieder het recht heeft zich te kleden zoals hij of zij dat zelf wil. Als we als kleding kiezen voor ons adams/eva-kostuum is dit blijkbaar een probleem. Zoals sommigen erbij lopen vind ik het véél meer aanstootgevend dan een naakte mens, 't is bijna porno zoals sommigen gekleed lopen.

- De Europese grondwet stelt ook dat éénieder het recht heeft om te gaan en staan waar hij of zij dat wil, hoe en wanneer hij/zij dit wil. Behalve de naturisten dan blijkbaar.

- Volgens de grondwet mag er niet gediscrimineerd worden op basis van levensovertuiging, religie, afkomst, enz...  Ik en vele anderen worden anders wel gediscrimineerd op basis van onze overtuiging.

- Geweld, moord en noem maar op is algemeen aanvaard. Kijk maar naar tv, videogames enzoverder, geen haan die ernaar kraait. Maar een blote bil en er wordt moord en brand geschreeuwd.


-Links:

                               http://groups.yahoo.com/group/naaktinbelgie/      

http://www.naturismeforum.nl/index.php

                               http://groups.yahoo.com/group/blootinbelgie/         

                               http://groups.yahoo.com/group/naturismevlaanderen/

                               http://firstnudist.proboards2.com/index.cgi

                                http://www.naaktzwemmen.be/

                               Puur naturistische startpagina

                               http://www.ardennenwijzer.be/in.php?id=1047

Er staat een petitie on-line om de politiek onder druk te kunnen zetten om eindelijk het naturisme op een legale manier vrij te maken.

http://www.petitiononline.com/vn123/petition.html


Net ontdekt, XP-gebruikers dienen automatische pop-up blokkering uit te schakelen, anders werkt de contact link niet.

Indien u onjuistheden of aanvullingen wenst te melden kan u mij contacteren via onderstaand e-mail adres.

                                              homie38@skynet.be     Search Nudist Web Sites

overzicht handige belgische sites