Voeren - Panoramawandeling

Panoramawandeling V3Richting kerk (links laten) en onmiddellijk na de Kerk links afslaan. Na 50 meter tot aan het gedenkkruis voor soldaat Lescrenier, rechts aanhouden. Hier weg omhoog tot helemaal boven (laatste stuk is een steil stuk tussen bomen!)
Achter ligt de Vallei van de Voer en de Veurs, vooraan Noorbeek (NL). Links af langs landweg tot bij een grote hoeve en twee woningen aan de rechterzijde. Hierna tweede veldweg links nemen (opletten!). Deze voert bergaf naar een romantisch landhuis van begin deze eeuw en de oude watermolen van Meuleberg.
Links en de Voer oversteken. Rechtsaf en langs verharde weg naar boven. De straat over en veldweg nemen die naar het kapelletje van 'Steenbos' leidt (200 meter). Zij is gebouwd met restanten van een oude Romeinse villa, midden vorige eeuw in de buurt opgegraven. Rechtdoor tot spoorweg. Net voor het viaduct staat het 'moordkruis' uit 1589. Vlak achter het viaduct linksaf, tot bij de verharde weg. Scherp linkswaarts langs de boerderij. Als weg 90 links draait, rechtdoor langs het veldwegje. Even verder genieten van het prachtig vergezicht over St-Martens-Voeren en St-Pieters-Voeren.
Naar beneden richting spoorwegbrug over de Voervallei. Hieronder door en in het dorp naar rechts tot vlak voor Voerbrug. Weggetje links langs de Voer. Iets verder stroomt de Veurs die hier uitmondt in de Voer, links in het weiland.
Sla rechts om terug te keren naar het vertrekpunt.

De Bronnenwandeling sluit mooi aan bij deze wandeling.

Summary by Mario Parys
Mail your suggestions and remarks concerning this web-site.
Initial version 4 Oct 1996, update 29 Jun 2007