Wie verkoopt Fairtradeproducten? Kilk en lees.

Scholen, instellingen en bedrijven. Klik en lees wat zij kunnen doen.

Scholen, instellingen en bedrijven. Klik en lees wat zij kunnen doen.

Door te klikken opent je standaard e-mailprogramma. Zo kan je een mail sturen aan www.fairtradegemeente.be  Het adres wordt automatisch ingevuld.

Kijk voor alle achtergrondinformatie op www.ikbenverkocht.be. Heusden-Zolder FairTradeGemeente maakt deel uit van een nationale campagne om gemeentes aan te sporen vooral fairtradeproducten en andere duurzame producten aan te kopen.

Hier kan je naar de www.ikbenverkocht.be gaan. Je vindt er alle info over fairtrade, de campagne "ik ben verkocht "andere gemeentes en adressen. Met dank aan de initiatiefnemers van www.ikbenverkocht.be  Zij maken mee mogelijk om Heusden-Zolder een fairtradegemeente te maken.

Het gemeentebestuur zal ook faitradeproducten schenken of serveren in het nieuwe gemeentehuis! Alle meeste gemeentelijke diensten drinken nu al fairtradekoffie.
Dit kan dankzij de positieve beslissing van de voltallige gemeenteraad.

 Naar de fairtradewinkels in Heusden-Zolder

De Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking zet zich mee in om van Heusden-Zolder een fairtradegemeente te maken.

Ook de Gemeentelijke Raad voor Middenstand (GRM) besliste haar steun te verlenen.

 De gemeenteraad van donderdag 28 april 2005 besliste om fairtrade op de gemeentelijke agenda te plaatsen. Het stappenplan werd goedgekeurd en de gemeente verklaarde fairtrade belangrijk te vinden. Het gemeentebestuur wil haar voorbeeldfunctie inzake fairtrade waar maken en zal in al haar diensten fairtradeproducten schenken.

Hoever staat het.

Na één jaar zijn er al heel wat fairtradeproducten te koop in Heusden-Zolder. We hebben de titel van FairTradeGemeente aangevraagd.

In maart en April volgt een nieuwe bekendmakingsronde.