Spelling: LO3: nieuwe werkwoorden met een vreemde stam

Invuloefening

Vul alle openingen in en controleer de antwoorden met de knop "Controleer".

1. Elke week (squashen) Sophie. Toen ze gisteren na de match (douchen) , gleed ze uit en nu loopt ze met een (tapen) pols.

2. Tom heeft vroeger nog (ijshockeyen) , maar sinds hij zwaar (tackelen) werd, (kicken) hij niet echt meer op die sport.

3. Eerst (boycotten) de buurt zijn zaak, dan werden er slogans op zijn auto (sprayen) en vorige week werd hij door enkele heethoofden bijna (lynchen) .

4. Eetmodes zijn erg vluchtig: een paar jaar geleden (fonduen) iedereen, dan moest er in de zomer worden (barbecuen) en wie nu echt in wil zijn, (switchen) naar de wok.

5. Mijn computer was pas (upgraden) , toen het verdomde ding (crashen) . Als iemand mij nu (mailen) , weet ik het niet.

6. De nieuwe manager (restylen VT) de meidengroep: de brave kortgeknipte kopjes ruimden de plaats voor uitbundig (brushen) haardossen en het viel op hoe het trio nu opeens uitdagend op het podium (shaken) .

7. De uitgeverij wordt slecht (managen) : niemand (coachen) nieuwe auteurs en wat als een topper is aangekondigd, wordt na enkele weken soms al (verramsjen) .

8. De vrienden (snookeren) geregeld, maar als de zaal bezet was doordat er (bingoën) werd, (bowlen) ze.

9. De arrestant geeft alleen toe dat hij een enkele keer (blowen) en ontkent in alle toonaarden dat hij (dealen) , maar getuigen noemen hem de spil van een netwerk en zeggen dat hij hen dikwijls (pushen) om mee in de handel te stappen.

10. De nabestaanden vonden het ronduit ongepast dat Frederik op de uitvaart (breakdancen) , met alle dames (flirten) en uiteindelijk zelfs stomdronken (strippen) .