Trip naar Normandie met de Mobilhome

Zoals elk jaar stelden we ons de vraag, waar gaan we dit jaar met vakantie? Peter en Sam wilden terug naar Centerparcs en Mama en Papa wilden iets anders. Aangezien de knoop niet kon worden doorgehakt beslisten we om te wachten en te kijken wat het weer ons zou brengen. Nu wilde het lot dat Sam zijn onderarm brak Nu is het moeilijk zwemmen met een plaaster rond je arm, dus viel Centerparcs dit jaar af. Na lang beraad beslisten we om eens een vakantie met een mobilhome te proberen. Ingrid heeft 2 dagen rondgebeld en gereden tot ze uiteindelijk in Stekene bij Caravans de Block nog een niet verhuurd exemplaar vond. Nu begon het moeilijkste werk, de voorbereiding. Aangezien wij geen kampeerders zijn, wilden we ons zo goed mogelijk voorbereiden. De bestemming was vlug gekozen, Frankrijk. De meest logische aanschaf was dan natuurlijk de Michelin Toeristische Wegenatlas. Nu de locatie nog. Na wat rondgesurf op het internet kwamen we bij Normandie en Bretagne. Een paar nuttige sites die ons bij onze voorbereiding hebben geholpen zijn:
De Nederlandse Campersite
Hilde en Michel's motorhomesite
Tijdens onze trip bleek dat een planning goed is, maar dat een flexibele planning nog beter is. Uiteindelijk hebben we ons enkel maar tot Normandie beperkt en zal Bretagne voor een volgende trip zijn. Als je langs de kust rijdt kom je in zoveel mooie plaatsjes en zie je pas het echte Normandie. Ook bevielen ons de kleine kustplaatsjes veel beter dan de grote gekende plaatsen zoals Dieppe en Deauville.
Ons grootste probleem was, waar gaan we kunnen parkeren en ons bevoorraden. Wel ik kan je zeggen dat dit helemaal geen probleem was. Frankrijk en zeker Normandie en Bretagne zijn een paradijs om met de mobilhome te bezoeken. Mocht je dit zelf van plan zijn dan zijn hier nog een paar nuttige sites.
Europese gids voor Serviceplaatsen voor mobilhomes
De belgische motorhomesite

Om het verslag wat leesbaarder te houden heb ik het onderverdeeld per dag.

Zaterdag 3/8 - Het Vertrek

Zondag 4/8 - Nieuwpoort - Le Tréport

Maandag 5/8 - Le Tréport - Veulettes-sur-Mer

Dinsdag 6/8 - Veulettes-sur-Mer - Arromanches

Woensdag 7/8 - Arromanches

Donderdag 8/8 - Arromanches - Veulettes-sur-Mer

Vrijdag 9/8 - Veulettes-sur-Mer - Borgerhout

 

Onze Home Page