2005 @ Gwyn Hagenaers

 

Matsuru verslaat Europees kampioen sportboten op Spi Ouest (31/03/05)

Op Spi Ouest is de sportbootklasse het minst vertegenwoordigt, maar daarom niet het slechts qua kwaliteit. Het veld bestond uit een Esse 850, Eur. kamp. sportboot, een Brenta 24, invoerder van de klasse, een Cork 1720, winnaar van Cowes en Cork week, een UFO 28, Spi Ouest winnaar 2003, een First Class 7.5, bemanning van de werf Beneteau en nog enkele anderen. De nieuwe SBR handicap moest er voor zorgen dat het sportboot zeilen interessanter zou worden en dat werd het ook. Alleen gooide het weer wat roet in het eten. Zaterdag werd er niet gevaren door te weinig wind en veel mist. Na vrijdag stond Matsuru op de eerste plaats met gelijk aantal punten met de Brenta 24. Zondag herpakte de Esse 850 zich door tweemaal te winnen. Dit maakte dat de laatste wedstrijd van start ging met 3 boten die kans maakte voor de eerste plaats. Uiteindelijk kon Matsuru zijn voorsprong op de Brenta 24 niet genoeg uitbouwen (6 min/u op handicap) en moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Deze Spi Ouest was nooit zo spannend geweest en we hopen volgend jaar enkele Belgische of Nederlandse sportboten in de Franse wateren te zien. Fransen hebben in ieder geval al door dat een Max Fun 25 zeer hard gaat.

Op naar Spi Ouest (15/03/05)

Spi Ouest staat voor de deur en als andere jaren is Matsuru weer van de partij. Dit jaar beloofd weer heel spannend te worden. Voor het eerst zal de organisatie gebruik maken van het Engelse SBR. Evenementen zoals Cork- en Cowesweek trekken vele sportboten aan met deze handicap. Deze handicap is zodanig uitgekiemt zodat sportboten beter tot hun recht komen tegen elkaar. Dit jaar zijn er weer speciale en nieuwe sportboten te bespeuren zoals First Class 7.5, Esse 850, Brenta 24 enz... . We houden jullie op de hoogte.

Vernieuwde site (21/02/05)

Het is weer zover. We hebben geprobeerd om er een volledige nieuwe look aan te geven, dit geldt tevens ook voor de bemanning en boot. De eerste trainingen zijn achter de rug en ze waren ook nodig. Boot en bemanning hadden blijkbaar iets te lang stilgezeten. Dit jaar zullen we proberen om deze website iets meer up te daten, hoort bij de goede voornemens en ook om onze sponsor wederom MATSURU niet teleur te stellen. De resultaten onder Matsuru 2 jaar geleden waren voor ons onvergetelijk en voor de sponsor blijkbaar ook. We bereiden ons stilaan voor op de eerste wedstrijd, Spi Ouest France, dat ondertussen al een traditie is geworden. We houden u op de hoogte.